Şansal Büyüka

Şansal Büyüka

sansal.buyuka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli takımın sol beki Hasan Ali Kaldırım, bundan sonraki kariyerinde, “Mbappe’ye adım attırmayan adam” olarak anılacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın.
- Milli takım kalecisi Mert, ne kadar soğukkanlı... Hatta soğuk... Buzdolabı firmalarının yerinde olsam Mert’i reklam yüzü olarak kullanırım.
- Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’dan milli takımda oyuncu yok. Buna sevinmeli miyiz, üzülmeli miyiz, açıkçası karar veremedim.
-Merih’i izlemeye gelen Juventus Sportif Direktörü Fabio Panatici, diğer stoper Kaan Ayhan’ı gördükten sonra acaba “ikisini birden alsak” demiş midir?
-Başakşehirli Mahmut son 5 yıldır “milli takımda olmalıyım” diye bağırmasına rağmen daha geçen yıl hatırlandı. Milli takım adına, Mahmut adına geçen yıllara yazık...
- Merih, Fenerbahçe altyapısından Portekiz’e, Zeki Çelik ikinci ligden Fransa’ya gitti. Yabancılar binlerce kilometre uzaktan “adam olacak çocukları” görüyor da, biz burnumuzun dibinde, gözümüzün önündeyken niye göremiyoruz?
- Bir milli maçta ilk defa çok adamla hücum ettik, rakip hücumdayken ilk defa savunmada az adamla yakalanmadık. Yani sahanın her yerinde ve her dakikasında vardık.
-Birinci dakikada da bastık, doksanıncı dakikada da... Takım genç, dinamik, motive olunca “yorulduk” bahanesine sarılmadık.
- Bu on birde başka ülkelerde yetişen sadece iki oyuncu var. Kaan Ayhan ile Kenan... Diğerleri yerli ve milli... Demek ki 14 yabancı sınırlaması falan hikaye...