Magazin Samuel Eto'o'ya hapis cezası! 'Sadece babamın bana söylediklerini yaptım'

Samuel Eto'o'ya hapis cezası! 'Sadece babamın bana söylediklerini yaptım'

20.06.2022 - 19:10 | Son Güncellenme:

Barcelona'nın efsane futbolcusu Samuel Eto'o hayatının şokunu yaşadı. Kamerun Futbol Federasyonu'nda başkan olarak aktif rol alan Samuel Eto'o hapis cezasına çarptırıldı. Samuel Eto'o konuyla ilgili, "Sadece babamın bana söylediklerini yaptım' dedi.

Samuel Etooya hapis cezası Sadece babamın bana söylediklerini yaptım

Afrika futbolunun önde gelen isimlerinden Samuel Eto'o hapis cezasıyla sarsıldı. Barcelona'da 2004-2009 arasında forma giyen tecrübeli futbolcu hakkında hapis cezası kararı alındı. Samuel Eto'o kendisini savunurken çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

ESKİ EŞİNDEN OLAY İDDİA

Samuel Eto'o'nun adı kısa bir süre önce de gündeme geldi. Dünyaca ünlü eski futbolcunun kabullenmediği kızının annesinin iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Babasının Samuel Eto'o olduğunu kanıtlayan Erika Eto'o do Rosario, aradan geçen yılların ardından yeni bir hukuk mücadelesi başlattı. Babasının kendisi ve annesine karşı olan yasal hükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia eden Erika Eto'o mahkemeye gitti.

Samuel Etooya hapis cezası Sadece babamın bana söylediklerini yaptım

Mahkeme, Samuel Eto'o'nun kızı Erika Eto'o do Rosairo ve annesine aylık bin 400 euro ödemesi gerektiğine hükmetmişti. Ancak Kamerunlu futbol efsanesi karara rağmen hiçbir ödeme yapmadı. Samuel Eto'o'nun ödemediği nafakaların toplam niktarı 40 bin euroya yaklaştı. Erika Eto'o'nun annesi Adileusa 'Dee Dee' do Rosario, La Vanguardia'ya konuştu ve Barcelona'nın eski futbolcusuyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Samuel Eto'o'nun kızına hiçbir zaman babalık yapmadığını belirten Adileusa, "Samuel Eto'o kızıma hiçbir şey vermedi. Bir şeker bile almadı. Bu çocuğu doğduğu günden beri göermezden geldi. Koca bir sıfır. Mahkeme kararı bile bir işe yaramadı. Kızım babasız büyüdü ve o bu konuda çok üzgün. Samuel Eto'o, ona kendisiyle tanışma fırsatı bile vermedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Samuel Etooya hapis cezası Sadece babamın bana söylediklerini yaptım

Samuel Eto'o'ya karşı oldukça öfkeli anne geçmişte yaşadıkları üzücü bir olaydan da bahsetti. Erika Eto'o'nun üç buçuk yaşındayken bir ameliyat geçirmek zorunda kaldığını ve bir böbreğinin aldığını ifade eden Adileusa, Kamerunlu efsane futbolcunun buna sessiz kaldığını belirtti.

Adileusa 'Dee Dee' do Rosario ö dönemi anlatırken şu ifadeleri kullandı:

Doktorların ebeveynlerin hastalık geçmişini öğrenmesi gerekiyordu. Kızım üç buçuk yaşındaydı. Ortak bir arkadaşımızdan ona ulaşmasını istediğimde aldığım cevap beni yıktı. Bak Dee Dee, ona geçen sefer söylediğimde 'annesinin de çocuğun da ölmesi umrumda değil, beni rahat bırakın' dedi.

OYUNCULARI TEHDİT ETTİ

Kamerun Futbol Federasyonu'nda başkanlık görevini sürdüren Samuel Eto'o kısa bir süre önce yine gündeme geldi. Kamerun'un Burundi'yi 1-0 mağlup ettiği müsabaka sonrası soyunma odasına inen Samuel Eto'o oyuncularına karşı çok sinirlendi.

Samuel Etooya hapis cezası Sadece babamın bana söylediklerini yaptım

"MUTLU DEĞİLİM"

41 yaşındaki efsane futbol adamı yaptığı konuşmada, "Mutlu değilim. Kamerum Milli Takımı'nı temsil ediyorsunuz, karşısınızda her kim olursa olsun yapılması gerekeni yapmalısınız. Ben yıllarca Dünya Kupası'nda başarılı olamadığımız için ağladım. Fakat sorunun ne olduğunu biliyordum. Ben başkan olduğum sürece işler bu şekilde yürümeyecek. Ben başkanlık görevini, bir şeyleri değiştirmek için aldım. Kimsenin yeri garanti değil bu takımda! Görevinizi yapacaksınız. Kamerun Milli Takımı forması giymek isteyen, buradayken görevini yerine getirecek. Yoksa gelmeyecek. Daha çok mutlu olurum" dedi.

Haberin Devamı

"BENİM İÇİN 'ADİ HERİF' DİYORSUNUZ"

Samuel Eto'o oyuncularına gerekirse sahaya çocuklarla çıkacağını belirtip, "Ben de şu an sizin oturduğunuz yerde 26 yıl boyunca oturdum. Benim hakkımda ne düşündüğünüzü biliyorum. 'Adi herif' diyorsunuz içinizden ama ben burada oturarak en iyisi oldum. Ben neden başarısız olduğumu biliyorum ve bugün başkanım. Size en iyi şartları sağlamak için kendi canım dahil her şeyi vereceğim. Kendi canımı bile! Size en iyi şartları sunmak için herkesle kavga ediyorum. Siz burada oturuyorsunuz ve arkada nasıl bir mücadele verdiğimi bilmiyorsunuz. Ama buraya geldiğiniz zaman, burası Kamerun beyler. Kamerun'dan daha güzel bir şey yok benim için" diye konuştu.

Haberin Devamı

Samuel Etooya hapis cezası Sadece babamın bana söylediklerini yaptım

VERGİ KAÇIRDIĞI TESPİT EDİLDİ

Dünyanın en iyi santraforları arasında gösterilen Samuel Eto'o'yla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Barcelona'nın 2004-2009 arasında formasını terleten Kamerunlu'nun vergi kaçırdığı tespit edildi. İspanyol mahkemesi, Samuel Eto'o'yla ilgili kararını verdi.

22 AY HAPİS CEZASI

İspanyol mahkemesi, Samuel Eto'o'ya 22 ay hapis cezası verdi. Samuel Eto'o'nun aynı zamanda 1 milyon 800 bin euro ödemesine hükmedildi. Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı'nın ceza evine girmemek için İspanya maliyesine 3 milyon 800 bin euro ödeyeceği kaydedildi. Konu üzerine Samuel Eto'o da bir açıklama yaptı. Kamerunlu eski futbolcu, "Ödemeyi yapacağım ama ben sadece babamın bana söylediklerini yaptım" diye konuştu.

Karim Benzema'nın Real Madrid formasıyla en iyi asistleri