İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler çılgınlığı! Benzema'yı geçti, kulüp rekorunu kırdı

Real Madrid'de Arda Güler çılgınlığı! Benzema'yı geçti, kulüp rekorunu kırdı

08.07.2023 - 09:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, İspanya'yı adeta salladı. İspanyol devinin, ezeli rakibi Barcelona'ya transfer çalımı atarak kadrosuna kattığı genç yetenek için düzenlenen imza töreni büyük ilgi gördü. Arda Güler'in transferiyle bir kulüp rekoru da kırılmış oldu. İşte detaylar...

Real Madridde Arda Güler çılgınlığı Benzemayı geçti, kulüp rekorunu kırdı

Dün Valdebebas’taki Real Madrid City’de (Real Madrid’in tesisleri) Türk futbol tarihinin en büyük imzalarından biri atıldı. 2000’li yılların başında Los Galacticos Projesi’yle Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham gibi dünyaca ünlü oyuncuları transfer eden, sonrasında Cristiano Ronaldo, Kaka, Gareth Bale gibi yıldızlarla şov yapan başkan Florentino Perez’in yanında bu kez bir Türk genci vardı: Arda Güler... Milli gururumuzun imza törenine İspanyol basını büyük ilgi gösterdi. 18 yaşındaki yıldız, kendisini Real Madrid’e bağlayan 6 yıllık sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

FORMA NUMARASI BELLİ OLDU

Fener’in yıldızı için başlayan El Clasico’da Real Madrid, Barcelona’yı alt edip kadrosuna kattığı Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalarken yıldız solağın Madrid ekibinde giyeceği forma numarası belli oldu.

Real Madridde Arda Güler çılgınlığı Benzemayı geçti, kulüp rekorunu kırdı

Fenerbahçe'de profesyonel olduğu dönemde ve A Milli Takım'a ilk davet edildiğinde 25 numarayı giyen, ardından 10 numaranın sahibi olan Arda Güler'in Real Madrid'de de 25'i alması bekleniyordu. Ancak genç yıldız 24 numarayı tercih etti.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

İmza töreninde Arda Güler’in annesi Serap ve babası Ümit Güler de yanındaydı. Serap Güler, Arda’nın tanıtım videosu sırasında duygulandı ve göz yaşlarına hakim olamadı. Genç oyuncu, annesinin bu durumunu görünce önce göz yaşlarını sildi ardından da öptü. Serap Güler de oğluna öperek karşılık verdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BARCELONA CEVABI

Arda Güler'in transferinde Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona ile mücadele etmiş ve genç futbolcuyu renklerine bağlayan taraf olmuştu. Arda Güler de kendisi için düzenlenen imza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Barcelona konusuna şu sözlerle değindi:

“Bu özel günde buranın bir parçası olmak benim için çok önemli. Hayatımın en mutlu günü. Bildiğiniz gibi Barcelona da beni istedi ama Real Madrid sizi istediğinde konu kapanıyor. Transfer süreci başladığında hocamız (Carlo Ancelotti) beni aradı. Buraya kesinlikle gelmemi istediğini söyledi. Hatta ’antrenmanlar başlıyor bana söz ver gelip gelmeyeceğine dair’ dedi. Ancelotti’ye büyük saygı duyuyorum. Beni nerede kullanabileceğini söyledi. Çok iyi bir iletişim kurduk. Fenerbahçe taraftarlarını çok seviyorum. Bana kırılmasınlar. Fenerbahçe’den ayrılmak duygusal olarak kolay bir şey değil. Ama dediğim gibi dünyanın en büyük kulüpleri sizi istiyorsa ve kulübünüze para kazandıracaksınız hiç kimse bunu reddedemez.”

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler çılgınlığı Benzemayı geçti, kulüp rekorunu kırdı

BAŞKA BİR TAKIMA KİRALANMAYACAK

Yapılan basın toplantısında kiralık olarak takımdan gitmeyeceğini yineleyen Arda Güler, "Dediğiniz gibi birçok önemli oyuncumuz var ama ben rekabete hazırım. Başkan ve hocamız 'kiralamanın söz konusu olmadığını' söyledi. Beni de buna ikna ettiler. Buraya oynamaya geldim. Burada kalıp oynamak istiyorum. Çalışıp formayı almak istiyorum" şeklinde konuştu.

REAL MADRİD'DE 'ARDAMANİA'

Arda Güler... 6 Temmuz 2023’te dünya futbolunun zirvesine, Real Madrid’e transfer oldu. Bu transfer, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatırken, İspanya’da da müthiş bir heyecan dalgası yarattı. Ülkede, özellikle de Madrid’de tam anlamıyla bir Ardamania (Arda çılgınlığı) yaşanıyor.

BENZEMA'YI GEÇTİ

Farklı dillerdeki hesaplarıyla birlikte Twitter’da 80 milyondan fazla takipçisi bulunan Real Madrid, 18 yaşındaki yıldızla ilgili ilk olarak Türkçe bir şekilde ‘Yükleniyor’ tweetini attı. Ardından “Hoş geldin Arda” paylaşımıyla transfer resmen duyuruldu. İspanyol devinin attığı bu tweet, 700 binden fazla beğeni alarak bu alanda sosyal medyada kulüp tarihinin rekorunu kırdı. Bir önceki rekor, 12 Nisan 2022’de Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde Chelsea karşısında 90+6’da Real Madrid’e turu getiren Karim Benzema’nın golüyle ilgili paylaşıma aitti.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler çılgınlığı Benzemayı geçti, kulüp rekorunu kırdı

ÜST ÜSTE PAYLAŞIMLAR

Real Madrid, bu transfere verdiği önemi sosyal medya paylaşımlarıyla net şekilde ortaya koydu. ‘Yükleniyor’ paylaşımıyla başlayan ve dün 12.00’deki sağlık kontrolüne kadar olan süreçte Eflatun Beyazlılar’ın attığı son 16 tweetin 15’i Arda Güler’le ilgiliydi. Diğer tek paylaşım ise kulüp efsanesi Alfredo Di Stefano’nun 9. ölüm yıl dönümüyle ilgili yapılan paylaşım oldu. Real Madrid’in Twitter’daki Arda Güler çılgınlığı, imza töreniyle birlikte gün boyu devam etti. Eflatun-Beyazlılar ayrıca Instagram’a da 18 yaşındaki yıldızın fotoğraf ve videoları adeta yağdırdı.

Yazarlar