Milli Takım Potada TEMSA ile yola çıkılıyor

Potada TEMSA ile yola çıkılıyor

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu ile TEMSA arasında sözleşme imzalandı. TBF Başkanı Türkoğlu törende “Yeni sponsorluk anlaşmaları ve iş birlikleriyle kulüplerimizin mali yönden desteklenmesini, basketbolumuzun geniş kitlelere ulaşmasını sağladık” dedi.

Potada TEMSA ile yola çıkılıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığı çatısı altında faaliyet gösteren TEMSA arasında imzalanan anlaşmayla TEMSA; milli takımlar sponsoru oldu. İmza töreni; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF ve TEMSA yöneticileri ile basın mensuplarının katılımıyla, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
İmzalanan anlaşma kapsamında TEMSA önümüzdeki 3 yıl boyunca A Milli Takımların sponsorluğunu üstlenecek ve millilerin yurt içi ile yurt dışında katılacağı müsabakalarda sporcuların transferlerini de Türkiye’de üretilen TEMSA markalı otobüslerle sağlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu yaptığı konuşmada, “60’tan fazla ülkeye araç ihraç eden, adını global ölçekte duyuran ve kabul ettiren böylesine önemli bir markayla iş birliği yapacağımız için çok heyecanlıyız. Yeni sponsorluk anlaşmaları ve iş birlikleriyle kulüplerimizin mali desteklenmesini, basketbolumuzun geniş kitlelere ulaşmasını sağladık” dedi.

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu ise şu açıklamada bulundu: “Türkiye Basketbol Federasyonumuz ile attığımız bu imzalar, bizim için bir sponsorluktan çok daha öte anlamlar taşıyor. Milli basketbol takımımız ile böylesi bir yolculuğa çıkmak bizim için gerçekten gurur verici. İnanıyoruz ki bu iş birliğimiz çok daha büyük başarıların ilk adımı olacak.”

Haberin Devamı

Seyirciye çağrı var

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2’nci Tur I Grubu’nda Belçika ve Sırbistan ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, basın mensupları ile bir araya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen buluşmada A Milli Erkek Basketbol Takımının başantrenörü Ergin Ataman Belçika ve Sırbistan maçlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Tek tek değerlendiriyoruz maçları. Cuma akşamı burada Belçika’yla oynayacağız. Bizim için kritik bir mücadele. Elemelerdeki durumumuz kritik. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Belçika çok tecrübeli bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor. Sinan Erdem’de seyirci desteğiyle baskılı, sert bir savunmayla Belçika maçını kazanmak istiyoruz. Pazartesi günü de Sırbistan ile Belgrad’da karşılaşacağız. Belçika maçının ardından bu maçın hazırlıklarına hemen başlayacağız.”

Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise “4’te 4 yapmamız gereken penceredeyiz. Bizim için çok önemli olacak. Hazırlanma fırsatımız çok yok. Cuma günü elimizden gelenin en iyisini yapıp Türkiye’ye yakışan basketbolu oynayacağız” ifadelerini kullandı.