Milli Takım Portekiz'in Türkiye maçı aday kadrosu açıklandı

Portekiz'in Türkiye maçı aday kadrosu açıklandı

17.03.2022 - 15:56 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız'ın 24 Mart Perşembe günü deplasmanda karşılaşacağı Portekiz'in kadrosu belli oldu. Teknik direktör Santos basın toplantısında ay-yıldızlılar hakkında konuştu.

Portekizin Türkiye maçı aday kadrosu açıklandı

Türkiye ile Dünya Kupası play-off maçında karşılaşacak olan Portekiz Milli Takımı’nın aday kadrosu belli oldu. Yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da çağrıldığı kadrodaki isimlerden eski Beşiktaşlı Pepe de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kadroda üç önemli eksik var

Ruben Dias, Renato Sanches, Nelson Semedo gibi isimler ise rakipteki en önemli eksikler olarak öne çıktı. Sporting’in 20 yaşındaki stoperi olan ve daha önce a milli forma giymeyen Gonçalo Inacio’nun çağrılması sürpriz olarak değerlendirildi. Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Fernando Santos ise kadroyu açıkladığı basın toplantısında konuştu.

‘Türkiye çok kaliteli bir takım’

Santos maçın favorisi gösterilmenin tek başına bir şey ifade etmediğini belirterek “Favori olduğumuzu asıl sahaya göstermeliyiz. Türkiye çok kaliteli bir takım. Stadyumda biletler tükendi. Tüm ülkenin bu maçta bizimle olacağına eminiz. Ben bu takımın başına geldiğimden beriki en önemli maçlarımdan birisi bu maç olacak. Portekiz için oynayıp hedefe ulaşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İşte rakibimizin kadrosu:

Portekizin Türkiye maçı aday kadrosu açıklandı
 

Kaleci: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Diogo Costa (FC Porto), Rui Patricio (AS Roma)
Defans: Cedric Soares (Arsenal FC), Joao Cancelo (Manchester City), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting CP), Jose Fonte (Lille OSC), Pepe (FC Porto), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Orta Saha: Danilo Pereira (PSG), Matheus Nunes (Sporting CP), William Carvalho (Real Betis), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers FC), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers FC), Otavio Monteiro (FC Porto), Bernardo Silva (Manchester City) 
Forvet: Joao Felix (Atlético Madrid), Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Diogo Jota (Liverpool FC), Gonçalo Guedes (Valência), Rafael Leao (AC Milan)