İngiltere Premier Lig Peter Schmeichel'dan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

Peter Schmeichel'dan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

08.10.2023 - 20:05 | Son Güncellenme:

Manchester United'ın efsane kalecilerinden Peter Schmeichel, Andre Onana ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Danimarkalı efsane, Andre Onana'nın takım arkadaşlarıyla arasında bir güven problemi olduğunu dile getirdi.

Peter Schmeicheldan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da Andre Onana'nın şu ana kadar gösterdiği performans büyük bir eleştiri topladı. Andre Onana'nın performansını Manchester United'ın efsanelerinden Peter Schmeichel yorumladı.

Haberin Devamı

Peter Schmeichel, Andre Onana ile Bayern Münih ve Galatasaray maçlarının ardından konuştuğunu dile getirdi. Danimarkalı efsane, takım arkadaşlarının Andre Onana'ya olan güvenini kaybettiğini belirtti.

52 MİLYON EUROYA GELDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon final oynayan Inter'de gösterdiği performansla dikkat çeken Andre Onana sezon başında Manchester United'a imza attı. Premier Lig devi, "Şampiyonlar Ligi'nde yılın kalecisi" apoletli eldiven için 52 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

David De Gea'nın yerine transfer edilen Andre Onana ile Manchester United arasında 5+1 yıllık sözleşme imzalandı.

HATALARI DİKKAT ÇEKTİ

Premier Lig'de sezona oldukça kötü başlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de oynadığı 2 maçtan mağlup ayrılan Manchester United'da eleştirilerin odağındaki isimler Erik ten Hag ile Andre Onana oldu.

Haberin Devamı

Peter Schmeicheldan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

Kamerunlu eldiven, Manchester United'da oynadığı 8 Premier Lig maçında kalesinde 12 gol gördü. Andre Onana sadece 2 müsabakada rakiplerine gol izni vermedi. Tecrübeli kalecinin hataları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti ve kalesinde 7 gol gördü. Andre Onana, İngiltere Lig Kupası'ndaki Crystal Palace maçında ise kalesini gole kapattı.

SCHMEICHEL'DAN İTİRAF

Manchester United'ın efsane kalecileri arasında yer alan Peter Schmeichel, Andre Onana'nın performansı hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Bayern Münih ve Galatasaray maçlarının ardından Andre Onana ile konuştuğunu belirten Danimarkalı efsane şu ifadeleri kullandı:

"Onana'nın hatalarının çoğunun baskıdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bayern Münih ve Galatasaray maçlarından sonra onunla konuştum, hataları nedeniyle çok üzgündü."

Peter Schmeicheldan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

Andre Onana ile konuşmaya devam ettiğini ve ona Manchester United'ı anlattığını vurgulayan Peter Schmeichel, "Onunla Manchester United'da olmanın nasıl bir şey olduğu ve hata yaptıktan sonra bunu bir kenara bırakması gerektiğiyle ilgili konuşuyorum. Eğer bir hata yaparsanız, bunu düşünmek ve analiz etmek için maçın bitmesini beklersiniz. Bir sonraki maçta yeniden orada olmalısınız. Eğer böyle yapmazsanız, yine hata yaparsınız" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Brentford maçındaki hatası nedeniyle takım arkadaşlarının Andre Onana'ya olan güvenini kaybettiğini belirten Peter Schmeichel, "Onana şimdi bütün takımı üzdü. Artık ona daha fazla güvenmeyecekler. Bu hiç iyi değil" dedi.

Peter Schmeicheldan Andre Onana itirafı: Galatasaray maçından sonra çok üzgündü

BARCELONA ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Kamerun'da Samuel Eto'o akademisinde futbola başlayan Andre Onana daha sonra Barcelona altyapısı, Ajax ve Inter'de forma giydi. Andre Onana'nın güncel piyasa değeri 35 milyon euro. Kamerun Milli Takımı'nda 35 maça çıkan tecrübeli eldiven daha önce şu başarılara imza attı:

1 - İtalya Kupası şampiyonluğu
1 - İtalya Süper Kupası şampiyonluğu
2 - Hollanda Kupası şampiyonluğu
3 - Hollanda Eredivisie şampiyonluğu
1 - Hollanda Süper Kupası şampiyonluğu

Yazarlar