Okan Buruk sorunları çözüyor

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon yaptığı transferlerden beklediği randımanı alamadı. Sağ ve sol bek sıkıntısı çekti ve daha hala da çekiyor. Orta sahanın bütün yükü Kerem Demirbay ve Torreira’nın sırtına bindi. Icardi çok uzun bir sakatlık süreci geçirdi. Ziyech yok. Florya’da antrenmanlara yeni başlamış. Oliveira yok. Ndombele yok. Buna rağmen bu takım iki puan farkla lider.
Bu tamamen Okan Buruk hocanın başarısıdır. 13 futbolcuyla 44 maç oynamak kolay bir şey değil. Öyle veya böyle Berkan’ı sol bek oynattı. Kaan Ayhan sakat sakat sağ bekte görev yaptı. Barış Alper sağ bek, sol bek, sağ açık, santrfor her mevkide oynadı. 37 yaşındaki Mertens hala takımın en çok mücadele eden futbolcusu. Demek ki Tete dahil bu oyuncular tam hazır olsaydı, Okan hoca en azından Avrupa Ligi’nde ve Türkiye Kupası’nda yola devam edebilirdi. 
Bundan sonra ne olur? Ziyech ve Zaha hemen takıma katılacak. Ama sağ bek Aurier ve Abdülkerim’in mart ayında da arkadaşlarına katılmaları çok zor. Milli ara futbolculara ilaç gibi gelecek. Nisan ayından itibaren dinlenmiş, tam kadro sahaya çıkan, kulübesinde alternatif futbolcuları olan bir Galatasaray seyredecek taraftarlar. Ve Galatasaray’ın oynayacağı maçlara baktığınız zaman en zor maçı Fenerbahçe karşılaşması olacak. Bu maça da kendi sahasında 50 bin taraftarının önünde çıkacak. Bu da çok büyük bir avantaj. 
Son sözüm de geçen haftaki Beşiktaş maçı için... Beşiktaş’ın kendi kalesine attığı golle Galatasaray derbiyi 1-0 kazandı. Unutulmaması lazım doğruya doğruya Cenk’in pozisyonuna herkes penaltı diyor, buna itirazım yok. Peki o pozisyondan önce Colley’in Icardi’nin ayaklarına yaptığı darbe var, o da tartışmasız penaltı. Hakem Halil Umut Meler iki takımın da lehine olacak penaltıları ‘es’ geçti. Artık bu mevzuyu fazla uzatmamak lazım. Bütün kamuoyunun görüşü de böyle. Maalesef biz her şeyde muhakkak bir bahane arıyoruz. Hangi takım galip geldiyse bunu içimize sindiremiyoruz. Ve futbolumuza korkunç yaralar aldırıyoruz.