Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da yaşananlara akıl sır ermez!.. Takım şampiyon olmuş, iki kupa almış, mali durum iyiye gidiyor... Ama maalesef bir grup yine rahatı, huzuru bozmak için elinden ne gelirse yapmaya devam ediyor. Ve işin en kötüsü kendileri ortaya çıkmayarak, saklanarak bütün faturayı ‘liseli gençler’e yıkıyorlar...
Bu ayıptır, aynı zamanda da günah... Bu gençlerin içi Galatasaray aşkıyla yanıyor. Kim başkan olacak hiçbirinin umurunda değil. Bu evlatların içinde benim akrabalarım da var. Aslan gibi çocuklar. Ama maalesef bu ‘ağabey’ dediklerinin sayıları fazla değil, 100-150 kişi bu gençleri kötü yönlendirip arkalarına saklanıyorlar.
Halbuki bu muhalif grubun içinde eskiden başkanlık koltuğunda oturan, yöneticilik yapan, bazı branşlarda görev alan insanlar da var. Bunları herkes biliyor, saklı değil. İşin en kötüsü de bu gençleri taraftarla karşı karşıya getirmeye uğraşıyorlar. Kendilerini masum gibi gösterirken, bu çocukları öcü gibi lanse ediyorlar.
Düşünebiliyor musunuz, Başkan Mustafa Cengiz’in iki sene daha görev süresi var. Mahkeme ne karar verecek bilmiyorum, ama olumsuz bir karar çıkmayacağından eminim. Diyelim ki karar olumsuz oldu... Kendi aralarında seçtikleri başkan koltuğa oturursa nasıl görev yapacak? 30 milyon taraftar onu rahat bırakacak mı? Yine olan Galatasaray’a olacak. O tartışmalı, kavgalı günlere geri dönülecek. Ama maalesef bu insanların kafası başka türlü çalışıyor. “Mustafa Cengiz gitsin, Fatih Terim gitsin, kulüp bize kalsın...”
Peki taraftar kanadını niye düşünmüyorlar? Cebinden para harcayan, yağmur çamur demeden stada giden taraftar değil mi? Neden onların söz hakkı olmaz diye düşünüyorlar? İşte yanılgıları burada başlıyor. Kesinlikle taraftar kulübün içindedir. Kulübün menfaatlerine kim zarar getirirse, dimdik onun karşısında duracak. Bu insanlar bunu bilmeli. Seçimle gelen, seçimle gidecek. Adalet bu demek. Bunun tersi olursa Galatasaray çok zor günler yaşayacak. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

Galatasaray’da hareket başlıyor
Fatih Terim sezon bittiği zaman “Hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde final oynamak” dedi. Bu kolay mı? Kesinlikle çok zor. Bunu hoca da biliyor. Burada çıtayı koyduğu yeri herkese gösteriyor. Devler Ligi’nde başarılı olmak için şu anda elindeki kadro yeter mi? Tabii ki yetmez.
Bunun için sarı-kırmızılılar transferde sessiz kalıyor gibi görünse de gerçek bu değil. Hangi mevkiilere kimler alınacak, bunların hepsinin planı yapılmış. Sadece ve sadece gidecek futbolcuların netleşmesi bekleniyor. Basında okuduğumuz isimlerin birçoğu listede var, ancak hangisi ile anlaşma sağlandı bunu bilemiyorum.
Son olarak şunu söyleyeyim... Çok yakında hazırlıklı olun Galatasaray’da transfer bombaları patlamaya başlayacak.

Haberin Devamı

Denizli, İran’ı ayağa kaldırdı
Mustafa Denizli beni her zaman heyecanlandıran bir teknik direktör olmuştur. Bu sezon İran’daki birçok kulübün baskısına dayanamayarak hocalık hayatını Traktör Sazi’de devam etme kararı aldı. Havaalanındaki on binlerin hocayı karşılamasını, verdiği heyecanı düşünebiliyor musunuz? Sadece bu değil, Türkiye’ye o kadar çok İranlı turist geliyor ki, inanın alışveriş merkezlerinde, her yerde çok büyük bir sirkülasyon oluyorsa İranlıların bunda katkısı en az yüzde 50...
Mustafa Denizli’nin misyonu sadece teknik direktörlük değil, aynı zamanda Türkiye’nin İran’daki turizm elçisi. Hocalığıyla, kişiliğiyle İran’da o kadar çok seviliyor ki anlatılamaz. Bunun yanında ben çok da başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah bu sezon Denizli ile tekrar gurur duyacağız...