NBA Onuralp Bitim, Chicago Bulls ile NBA'deki ilk maçında göz doldurdu

Onuralp Bitim, Chicago Bulls ile NBA'deki ilk maçında göz doldurdu

29.02.2024 - 09:58 | Son Güncellenme:

Milli basketbolcumuz Onuralp Bitim, Chicago Bulls formasıyla NBA’deki ilk maçına Cleveland Cavaliers karşısında çıktı.

Onuralp Bitim, Chicago Bulls ile NBAdeki ilk maçında göz doldurdu

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde son iki sezonu Bursaspor’da geçirmesinin ardından yaz döneminde NBA’in yolunu tutan ve Chicago Bulls ile anlaşan Onuralp Bitim, Bulls formasıyla NBA'deki ilk resmi maçına çıktı.

Haberin Devamı

Bulls, Cavaliers'ı devirdi

NBA’de bu gece Chicago Bulls ile Cleveland Cavaliers karşı karşıya geldi. Bulls‘un ikinci uzatma sonunda rakibini 132-123’lük skorla mağlup ederken, maçta Onuralp Bitim heyecanı yaşandı.

Onuralp Bitim, Chicago Bulls ile NBAdeki ilk maçında göz doldurdu

Bitim'den ilk maçında 10 sayı, 6 ribaund

NBA kariyerindeki ilk sayılarıhu bu maçta atan milli oyuncumuz 28 dakika süre aldığı mücadeleyi 10 sayı, 6 ribaund, 3/4 saha içi isabeti ve 2/2 üçlük isabetiyle tamamladı.

Soyunma odasında

Öte yandan karşılaşmanın ardından Bulls soyunma odasında galibiyet kutlamalarının başrolünde Onuralp Bitim vardı. Takım arkadaşları milli basketbolcunun ilk maçında gösterdiği performansını 24 yaşındaki basketbolcuyu ıslatarak kutladı.

"Uzun zamandır bu anın hayalini kuruyordum"

Haberin Devamı

Onuralp Bitim karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada duygularını anlatmakta çok zorlandığını belirterek, "Kendi dilimde bile bunu anlatmam zor. Uzun zamandır bu anın hayalini kuruyordum. Hazır olmaya çalıştım. Şansın geleceğini biliyordum ama ne zaman olduğunu bilmiyordum. Bu nedenle hazır olmaya çalıştım. Sahaya adım atınca gergin değildim, sadece heyecanlıydım. Bu sezon Cleveland’a karşı ilk kez kazandık. Çok mücadele ettik. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Takım arkadaşlarım benimle sürekli konuştu. Bana çok yardımcı oldular. DeMar DeRozan benimle gurur duyduğunu söyledi. Bu benim için çok önemli, çünkü o benim idollerimden biri. Her zaman sahada olmak isterim ama çok yetenekli bir takımımız var. Şans gelince elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Onuralp Bitim, Chicago Bulls ile NBAdeki ilk maçında göz doldurdu

G-League’de forma giydi

Onuralp Bitim bu sezon G-League’de Windy City Bulls formasıyla mücadele ederken 22 maçta 14.2 sayı, 3.6 ribaund ve 3.4 asist ortalamaları yakaladı.

Yazarlar