Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Önce Rizespor ile başlayalım. İlk yarı ligi istemedikleri bir noktada bitirdiler. Potansiyelli bir takımlar. Samudio, Boldrin, Muric gibi önemli futbolcuları var. Ancak ilk yarı boyunca takımda pek çok stoperleri olmasına rağmen kolay goller yediler. Bunun üzerine forvet hattını Kayserispor'dan Nantes'a giden Nakoulma ile forveti takviye edip; Chechoue'yu da Fenerbahçe'den alıp, Umar, Muric ve Samudio ile olan hücum gücünü zenginleştirdiler.

Ayrıca Porto'nun stoperi Awaziem ile de mevcut stoperlere bir yenisini daha eklediler. İlk maçlarında bu önemli değişiklikler meyvesini verdi.

Haberin Devamı

Rizespor da seneye tıpkı Fenerbahçe gibi pek çok transfer yaparak başlamıştı. Ama şu durumda bir çok yeni transferler yaparak iyi bir hava yakalamışa benziyorlar.

Fenerbahçe ise Benzia ve diğer takviyelerine rağmen ortasaha da güçlü bir organizasyon kuramadı. Valbuena 'nın ve Mehmet 'in bireysel yetenekleri pozisyonları yaratan en önemli güç.

Bu yüzden Miha Zajc 'ı alarak takıma çabukluk ve performans katmak istediler. Alex de Souza dan sonra burada saha içinde takımın top kullanma becerisini yükseltebilen bir ismi her zaman aradılar.

Zajc topla çabuk ve saha görüşü güçlü ve yaratıcı paslar atabilen bir oyuncu. Benzia 'nın tersine fiziğini az kullanan ama fiziğini kullanabileceği pozisyonlara girmeyecek kadar uyanık bir oyuncu. Valbuena ile birlikte oynayabilirse çok iddialı paslar atabilir.

Galatasaray ise Diagne ,Mitrouglou ve Luyindama ile özellikle forvet hattına önemli takviyeler yaptı. Luyindama ; Eski Trabzonspor ve Galatasaray'lı Cavanda'nın da takım arkadaşı. Burada oyununu daha da geliştirebilir.

Liege defansının kendi ligi açısından en iyi defanslardan birine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fakat buna rağmen Belçika liginde çok kuvvetli defanslar göremiyoruz. Luyindama da hem hava toplarında hem de ikili mücadelelerde önemli bir isim.

Mitrouglou ve Diagne ise rakiplerini peşlerinden sürükleyebilecek çapta oyuncular. Diagne takımda en çok Onyekuru dan faydalanacak gibi. Eğer bir sinerji doğarsa Galatasaray çok fazla avantaj elde edecek..

Haberin Devamı

Mitrouglou açısından ise İş Mitrouglou'nu forma sokmakta... Forma girerse döktürür sahada yeteneklerini...

Beşiktaş 'ın Kagawa transferi çok önemli bir transfer. Yetenek,Zerafet ve Estetik kokan bir oyuncu. Beşiktaş ortasahasında Çok eskiden beri alıştığımız tekpas' a dayalı güzel futbol yeniden yeşerebilir.