Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Şampiyonla başlayalım söze... Galatasaray son 2 senedir futboluna çok önemli kazanımlar ekledi. Artık gelen ya da giden oyuncu pek farketmiyor takımın yapısında.

Denayer, Serdar Aziz, Tolga, Yasin, Gomis, Gary Rodriguez gibi önemli oyuncular ayrılmasına rağmen ayağa çabuk oynayan,takım halinde iyi savunma yapan, ofansta görevlerini aksatmayan oyun mentalitesi hiç değişmedi. Linnes her geçen sene futbolunu daha da geliştirdi. Nagatomo solda sürekli Galatasaray akınlarını destekledi. Nerede eksik, gedik var kapatır. Öyle bir oyuncu...

Haberin Devamı

Hem Feghouli hem de Belhanda günler geçtikçe daha çok sorumluluk aldılar. Fernando ve Mariano basit ama yararlı futbollarının istikrarını hep korudular. İyi bir forvet buldukları takdirde savunulması çok zor bir rakipler.

Fenerbahçe ise sene boyunca kadro istikrarsızlığını hep korudu. Antrenör değişikliği durumlarına olumlu anlamda katkı sağladı ama mucize yaratmadı. Slimani, Benzia gibi oyunculardan verim alamadılar.

Ancak Valbuena, Dirar, Mehmet ve Hasan Ali gibi oyuncular gerçekten iyi işler yapmaya çalıştılar. Sadık ile defans iyi bir alternatif kazandı ama yine de defansif anlamda sorunlar mevcut.

Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var hiç şüphesiz. Burak transferi ile de güçlenen bir kadro. Ancak onlar eskiden beri oturmuş olan pas düzenini zaman içerisinde kaybettiler. Olcay'ın ayrılması, Gökhan 'ın eksikliği ve Oğuzhan'ın zaman zaman kenarda beklemesi bu şablonu bozdu. Llajic fena oyuncu değil ama oyunu tek paslarla yönetebilen, tüm sahaya yetişebilen bir oyuncu tipi de değil..

Kasımpaşa ligin ilk yarısında çok iyi maçlar çıkardı. Ancak Trezeguet, Diagne, Eduok üçlüsünün bozulması hücum güçlerini zayıflattı . Popov, Sadiku, Pavelka ve Khalili her takımda oynayabilecek önemli oyuncular.. Perica dışında da özellikle yerden oynayabilen ve arkası dönük pozisyon alabilen bir forvet oyuncusu alabilmeliler..