Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Bursaspor geçen sezon Fransız teknik adam Paul le Guen'i getirmişti. Le Guen özellikle Olimpik Lyon kariyerinde birbiri ardına kazandığı zaferler ile ünlenmişti zamanında. Kağıt üzerinde iyi ve sıkı transferler yaptılar. Nijeryalı Troost Ekoong, Mickel Agu, Emmanuel Badu gibi genç isimler ile defansa ve orta sahaya takviye yapılırken Jorquera ve Batalla gibi tecrübeli isimler ile de kadro kalitesi fazlasıyla artıyordu.

Delarge ve Kembo ekoko gibi 2 de iyi ve hızlı kanat oyuncusu almışlardı. Ancak iyi başlayan maçlar beklenildiği gibi güzel skorlar getirmedi. Bu sene ise bambaşka bir takım profili çiziyorlar. Stancu ve Aziz Behich gibi önemli isimleri gönderdiler.

Haberin Devamı

Almış oldukları Latovlevici önemli maçlarda kritik goller attı.Harun'u Fenerbahçe ye göndermelerine rağmen Chedjou, Ertuğrul, Barış gibi isimler ile fazla zorluk çekmediler. Badji ortasaha da takımın en çok koşan isimlerinden. Shehu'nun sakatlığına rağmen Tunay, Allano Lima ve Saivet ile forvete önemli pozisyonlar hazırlıyabiliyorlar.

Sakho ile de iyi bir transfer yaptıkları halde oyuncunun sakatlığı onları fazlasıyla zorladı.

Fenerbahçe de ise şu an için Sadık dışında bir transfer yok. Fenerbahçe 'nin önce savunmasını sonra da ofansını düzeltmesi lazım. Sadık bu bölgeye mücadele getirecek ancak Fenerbahçe özellikle savunma arkasına atılan toplardan ya da Roman 'ın bölgesinden sıkça pozisyonlar vermekte.

Burada güçlü ve yılmayan bir stoper transferi gerekli. Son Ümraniye maçını da gol atamayarak kaybetmelerini tekrar gözden geçirmeleri gerekiyor. Ümraniyespor kendi evinde önemli bir takım. İyi bir Arkadaşlık ve Leandrinho, Madinda gibi etkili isimleri var. Futbolun mücadele tarafını iyi biliyorlar.

Fenerbahçe Frey'i de geleceğe hazırlamak istiyorsa mutlak iyi bir santrafor daha kadroya katılmalı. Aatıf 'ın da gönderilmesinden sonra Fenerbahçe'nin sol kanadı ve ortasahası da takviye istemekte. Burada Valbuena çok çalışkan ve istekli ama çoğu zaman pozisyonunun çevresinde yardım bulamamakta.

Bu maç ta Fenerbahçe Latovlevici 'nin süpriz şutlarına ve Lima 'nın sol kanattan koşularına çok dikkat etmeli. Elbette Badji ve Torun da önemli fırsatlar yakalayabilir.