Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (5 Ağustos 2023)

Günün bomba transfer haberleri (5 Ağustos 2023)

05.08.2023 - 08:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de transfer tüm hızıyla sürüyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor transferde atağa kalktı. Anadolu kulüpleri de önemli isimleri kadrolarına katmak için yoğun çaba harcıyor. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (5 Ağustos 2023)

Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala transferde de önemli isimler bir bir yeni takımlarına imza atıyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm Süper Lig ekipleri önemli isimlerle transfer görüşmeleri gerçekleştiriyor. 

Haberin Devamı

Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Trabzonspor'dan orta sahaya dinamo: Gaius Makouta

Teknik direktör Bjelica, orta sahaya iki yönlü oynayabilen tecrübeli bir ismin transfer edilmesini istemişti. Bordo-mavili takımın uzun zamandır gündeminde olan isimler dışında yeni bir futbolcu için daha harekete geçtiği öğrenildi. Karadeniz devi, Boavista'nın 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Gaius Makouta için kulübüyle resmi transfer görüşmelerine başladı. Fırtına'nın Portekiz ekibine 1 milyon 500 bin euro bonservis bedeli önerdiği, kulübünün ise rakamı yukarı seviyeye çıkartmaya çalıştığı, pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. (FOTOMAÇ)

Süper Lig ekibinden Fredrik Midtsjö hamlesi

Galatasaray'da orta sahanın Kerem Demirbay'la güçlendirilmesinin ardından Fredrik Midtsjö'nün forma şansı azaldı. 29 yaşındaki oyuncu bu sebeple sarı-kırmızılı takımdan ayrılmaya hazırlanıyor

Geçen sezon 3.5 milyon euro'ya transfer edilen Norveçli futbolcuya en ciddi teklif Başakşehir'den geldi. İstanbul ekibi, kiralama isteğini sarı-kırmızılı kulübe iletti.

Midstjö'nün de sıcak baktığı transferin kısa süre içinde resmiyete dökülmesi bekleniyor. (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe'de iki ayrılık birden! 6 milyon euroluk gelir

Transfer çalışmalarına ara vermeden devam eden Fenerbahçe'de, tecrübeli futbolcu Serdar Dursun'la yollar ayrılıyor.

Alman ekibi Hertha Berlin'le Serdar için görüşmelerini sürdüren sarı-lacivertliler, 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmak üzere...

Üç talibi olan King'den de 2 milyon euro gelir bekleniyor. Joshua King'e Belçika, Norveç ve İngiltere'den talipler var. (FOTOMAÇ)

Haberin Devamı
Manchester United, Altay Bayındır için kapıya dayandı

Transfer sezonun en hızlı takımı olan Fenerbahçe, yıldız transferlerinin yanında 47.9 milyon Euro'luk oyuncu satışı ile de dikkat çekmişti. Şimdi de Avrupa'nın devlerinden bir takım daha Sarı-Lacivertli bir oyuncuya kancayı takmış durumda.

Gelen bilgilere göre Manchester United, Altay Bayındır'a transfer için resmi teklifte bulundu. Altay Bayındır ise bu teklife henüz bir cevap vermedi. Altay Bayındır'ın sözleşmesinde 6 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi var. Eğer Altay teklifi kabul ederse İngiliz ekibi Fenerbahçe ile pazarlık masasına oturmadan 6 milyon Euro'yu ödeyip Altay'ı kadrosuna katabilecek. Manchester United, Altay Bayındır'ı 2. kaleci olarak düşünüyor. Altay'ın Fenerbahçe'de 1. kaleci olarak kalmak istediği ancak Sarı-Lacivertli yönetim Livakovic transferini gerçekleştirmesi durumunda Altay'ın Manchester United'ın teklifini kabul etmesinin yüksek bir olasılık olduğu ifade edildi.

Altay Bayındır, geçtiğimiz sezonun ortasında Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler'in yabancı kaleci transfer etme durumu milli kaleci ile yolların ayrılmasına neden olabilir. (TAKVİM)

Galatasaray'da zor hedef Monaco'dan Fofana

Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olmayı hedefleyen ve bu doğrultuda hamleler yapan Galatasaray, teknik ekibin talebi doğrultusunda 6 numara pozisyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Cimbom'un, kariyerine Fransız devi Monaco'da devam eden Youssouf Fofana'yı aldığı gün yüzüne çıktı.

2019 yılından bu yana Monaco forması giyen ve Fransız ekibine 15 milyon Euro karşılığında gelen Fofana için Galatasaray'ın hem sportif hem de mali açıdan detaylı araştırmalar yaptığı ve kulüpler arasında ilk temasın kurulduğu öğrenildi. Mali vatandaşlığı da bulunan ve sağ ayağını etkin şekilde kullanan 24 yaşındaki futbolcu, merkez orta saha, ön libero ve sağ açık pozisyonlarında oynayabiliyor. 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin'e karşı da görev alan Fofana'ya teknik patron Okan Buruk da sıcak bakıyor.

Geçen sezon tüm kulvarlarda 47 maça çıkan Fransız orta saha, 2 gol 2 asistlik katkı yaptı. Atletik ve mücadeleci yapısıyla bilinen futbolcunun sözleşmesi 2024'te bitecek. Ancak; Monaco'nun 1 yıl daha kontratı uzatma hakkı bulunuyor. Fofana kariyerinde oynadığı 181 maçta 7 gol, 12 asist üretti.

Fransa Milli Takımı'nda 10 kez şans bulan Galatasaray'ın gündemindeki Fofana'ya 25 milyon Euro civarında değer biçiliyor. (TAKVİM)

Fenerbahçe, Merih Demiral'ı bekliyor

İtalyan futbol sitesi Calciomercato. com’un haberine göre Fenerbahçe, savunmasını güçlendirmek adına rotayı Serie A’da Atalanta’da forma giyen Merih Demiral’e çevirdi. Kanarya’nın, alt yapısından yetişen Merih’i tekrar takıma kazandırmak istediği belirtildi. Kulübü ile 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki futbolcunun Atalanta’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çizme ekibi, iyi bir rakama Milli stoperi bırakmaya hazır. Sarı-Lacivertliler’in, Merih’e resmi teklifini yaptığı ancak tecrübeli savunmacının, kendisiyle ilgilenen Inter’ı beklediği öğrenildi. Milano temsilcisinin durumuna göre Merih’in, Fenerbahçe’ye gelip gelmeyeceği netlik kazanacak. (FANATİK)

Haberin Devamı
2.Tadic savaşı! Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe'de Pepe'yi gündemine aldı

Fenerbahçe transferde durmuyor. Sağ kanada 1. sınıf oyuncu arayan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın da peşinde olduğu Arsenal'in Fildişili oyuncusu Nicolas Pepe ile ilgilendiği iddia edildi.

Tadic'i kadrosuna katarak transfer sezonunda Beşiktaş'a gol atan Fenerbahçe'nin Pepe'nin şartlarını sorduğu ifade edildi. Arsenal ile 2024 yılının haziran ayına kadar sözleşmesi olan Pepe geçtiğimiz sezon Fransa'nın Nice kulübünde kiralık olarak oynamıştı. 28 yaşında ve 1.88 boyunda olan Pepe 37 kez giydiği Fildişi Sahili formasıyla 10 kez fileleri havalandırdı.

Kanat oynamasına rağmen golcü özellikleri de olan Pepe'nin bu özelliği nedeniyle İsmail Kartal'ın da oyuncuya onay verdiği iddia ediliyor. Fenerbahçe'nin sağ kanat için Brezilyalı Tete üzerinde de durduğu bilinirken şartların daha uygun olması durumunda Pepe seçeneğini de ön plana çıkarmasının yüksek ihtimal olduğu gelen haberler arasında.

Pepe'nin güncel piyasa değeri 18 milyon Euro civarında. Ancak sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmış olması nedeniyle çok daha uygun bir maliyetle transferi mümkün.

Geçtiğimiz sezon kiralık oynadığı Nice kulübünde 28 resmi maça çıkan Pepe 8 gole imza attı. (TAKVİM)

Galatasaray, Rashica ile anlaşma sağladı! Kulübüyle görüşmeler sürüyor

Geçen sezonu şampiyonlukla noktalayan ve bu sezona yine şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı-kırmızılı takım, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Flaş isimleri kadrosuna katarak rakiplerine gözdağı veren sarı-kırmızılı ekipte, öncelik orta saha transferi.

Ndombele ve Fred'in listenin başını çektiği orta saha transferi konusunda vites yükselten Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, bu transferi bitirerek ana ilk 11'i tamamlamak istiyor.

Galatasaray'da bir diğer hedefse Milot Rashica. Geçen sezon gösterdiği performansla takımı şampiyonluğa taşıyan isimlerden olan Kosovalı yıldız için görüşmeler sürüyor. Oyuncuyla anlaşma sağlayan yönetim, 12 milyon Euro isteyen Norwich City ile de bonservis konusunda orta noktayı bulmaya çalışıyor.

Galatasaray'da geleceklerin yanı sıra gidecek isimlerle ilgili de teklifler değerlendiriliyor. Zaniolo'ya gelen tellifleri değerlendiren Galatasaray'da İtalyan yıldız için gelen teklifler istenen düzeyde değil.

Beşiktaş, Pereyra'da mutlu sona yakın! İlk maça yetişecek

Merkez orta sahayı deneyimli bir isim ile takviye etmek isteyen Kara Kartal’ın gündemindeki oyuncularından biri de Roberto Pereyra’ydı. Son olarak İtalya Serie A ekiplerinden Udinese’nin formasını giyen Arjantinli futbolcu ile yapılan görüşmelerde sona gelindi.

İlk etapta menajeri ile anlaşma sağlanamasa da sonrasında iki taraf da orta yolu buldu. Genoa’nın teklifini reddeden Pereyra, Siyah-Beyazlı kulüp ile anlaşma sağladı.

Gelen haberlere göre sözleşmenin detayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Buna göre 32 yaşındaki futbolcuya, 3 yıllık kontrat verilecek.

Kontratın içerisinde oyuncuya da yıllık 2 milyon Euro dolaylarında maaş verilmesi bekleniyor. Bu doğrultuda Pereyra’nın, 13 Ağustos’ta başlayacak olan Süper Lig’e yetişmesine kesin gözüyle bakılıyor. (FANATİK)

Haberin Devamı