Trabzonspor Kopenhag, Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı! İşte bonservis bedeli

Kopenhag, Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı! İşte bonservis bedeli

31.08.2022 - 08:43 | Son Güncellenme:

Danimarka ekibi, Trabzonspor'un golcüsüyle her konuda anlaşma sağlandığını sosyal medya hesabından açıkladı. Bordo-mavili kulübün kasasına girecek bonservis bedeli belli oldu. Daha sonra Trabzonspor da ayrılığı KAP'a bildirdi. İşte detaylar...

Kopenhag, Andreas Corneliusu kadrosuna kattı İşte bonservis bedeli

Trabzonspor'un geçen sezon şampiyonluğunda başrolü oynayan Andreas Cornelius, Kopenhag'a transfer oldu.

Haberin Devamı

Danimarka ekibi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FC Kopenhag, Andreas Cornelius'u kadrosuna kattı. Cornelius, sağlık kontrolünden geçmek ve kişisel şartlarını görüşmek için Kopenhag'a gidiyor" ifadelerini kullandı. 

Kopenhag, Andreas Corneliusu kadrosuna kattı İşte bonservis bedeli

TRABZON DA KAP'A BİLDİRDİ

Daha sonra Trabzonspor da futbolcusu Andreas Cornelius'un 6 milyon euro karşılığında Kopenhag'a transfer olduğunu KAP'a bildirdi. Bordo-mavili ekibin KAP'a yaptığı açıklama şöyle; 

'Profesyonel futbolcumuz Andreas Evald Cornelius'in, FC Kobenhavn'a kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; FC Kobenhavn, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 6.000.000.-EUR ödeme yapacaktır.'

CORNELIUS AYRILMAK İSTEDİ
Geçen sezonun flaş oyuncularından Cornelius’un son dönemde alınan başarısız sonuçların ardından mutsuz olduğu kaydedildi. Danimarkalı golcünün taraftarın tepkisi ve eleştirilere anlam veremediği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Kopenhag, Andreas Corneliusu kadrosuna kattı İşte bonservis bedeli

2025'E KADAR SÖZLEŞMESİ VARDI
Trabzonspor'un geçen yaz Parma'dan transfer ettiği Cornelius'un bordo-mavili kulüple 2025 yazına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Geçen sezon Trabzonspor'un şampiyonluğuna 15 golle katkı yapan Andreas Cornelius, bu sezon da 7 resmi maçta 3 kez fileleri havalandırdı.

SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDE UYGULANMAYACAK
Geçtiğimiz sezon başında Parma’dan 4 milyon 873 bin Euro bonservis ve yüzde 5 FIFA dayanışma katkısıyla Trabzonspor’a 4 yıllık imza atan Cornelius’un sözleşmesinde, ‘Türk kulübü olmaması şartıyla 20 milyon Euro'luk serbest kalma’ maddesi bulunuyordu.

KOPENHAG'TAN 6 MİLYON EURO
Trabzonspor’dan yıllık 1 buçuk milyon Euro ücret alan golcü için Danimarka kulübünden gelen resmi teklif geldi. openhag eski oyuncusu için 6 milyon Euro bonservis teklifinde bulundu.

'SIKIŞIP KALDIM'
Trabzonspor’un en büyük gol umutlarından Cornelius, hem Kopenhag’a elenmelerini hem de kendisinin iki maçta da suskun kalmasını Danimarka basınına değerlendirmişti.

Ekstra Bladet Gazetesine konuşan ve öncelikle kendisinin rakip defans arasında sıkıştığını belirten bordo-mavili futbolcu, “Beni marke eden Denis Vavro’nun yeterince baskı altında olduğunu düşünmüyorum. Yeterince hızlı oynamadığımız için maç boyunca iki stoper ile altılı arasında sıkışıp kaldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

"BİR HAYAL GERÇEK OLDU"
Danimarka basını da zorlu maça geniş yer ayırmıştı. Ekstra Bladet ‘Kopenhag’ın yeni kralı’ başlığını atarken, “Parken Stadı’ndaki ilk maçı 2-1’lik bir sonuçla kazanan Kopenhaglılar rövanşta en zeki ve en olgun takımdı. Bu nedenle de şimdi bankadaki hesabında 200 milyon kron (500 milyon TL) var” ifadelerini kullandı.