İstanbulspor İstanbulspor-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakemler yorumladı: Hiçbir kanıt yok

İstanbulspor-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyon! Eski hakemler yorumladı: Hiçbir kanıt yok

20.12.2023 - 08:47 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 17’nci haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın 74’üncü dakikasında İstanbulspor Yönetimi takımı sahadan çekti. Karşılaşmada çok tartışılan pozisyonu eski hakemler değerlendirdi. İşte detaylar...

İstanbulspor-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler yorumladı: Hiçbir kanıt yok

Süper Lig’in 17’nci haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan mücadele yarıda kaldı. Bordo-mavili ekibin golü sonrası İstanbulspor sahadan çekildi. Karşılaşmaya Trabzonspor'un golü öncesinde yaşanan pozisyon damgasını vurdu. 

Haberin Devamı

TARTIŞMA YARATAN POZİSYON 

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan maçın 68’inci dakikasında bordo-mavili takım Onuachu’nun golüyle 2-1 öne geçti. Ancak golden önce Trabzonspor ceza sahası içinde Loshaj yerde kaldı. Penaltı bekleyen İstanbulsporlu Loshaj’ın pozisyonunu devam ettiren hakem Ali Şansalan, bordo-mavili ekibin bulduğu golü VAR incelemesinin ardından geçerli saydı.

Gol kararının ardından İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, sahaya inerek oyuncuları soyunma odasına davet etti. Daha sonra yöneticiler de sahaya indi ve bunun ardından oyuncular soyunma odasına gitti. Bazı oyuncular bir süre karşılaşmanın yeniden başlaması için beklese de sarı-siyahlı futbolcular, soyunma odasına yöneldi ve karşılaşma 74’üncü dakikada durdu. Soyunma odasından geri gelen İstanbulsporlu Mehmet Yeşil, hakemlerle el sıkışarak sahaya çıkmayacalarını belirtti. Hakemler de bu olayın ardından soyunma odasına gitti.

Haberin Devamı

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta yer alan Trio programında eski hakemler tartışma yaratan pozisyonu değerlendirdi: 

İstanbulspor-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyon Eski hakemler yorumladı: Hiçbir kanıt yok

(NOT: Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

'FAUL GÖRMEDİM'

Bülent Yıldırım: İlk pozisyonda Loshaj'ın Visca ile mücadelesinden sonra dengesinin biraz bozulduğunu, sonrasında ise bastıysa da Loshaj'ın rakibinin ayağına bastığını gördüm. Faul görmedim, dolayısıyla VAR'ın müdahale etmemesi mantıklı. Topu son anda dışarı doğru çektikten sonra ayağı rakibinin kramponuna bastı. Bundan sonra rakibiyle çarpışma hamlesinde de temas kaçınılmaz halde oldu. Oyun kuralları çerçevesinde bir ihlal yok. VAR'ın müdahale edeceği kalitede hiçbir şey yok. Kanıt olarak hiçbir şey yok. Bu pozisyonun sonrası gol oldu ama faul yok. Golün iptal ettirilmesini gerektiren hiçbir faul görmüyorum.

'İHLAL YOK'

Bahattin Duran: İki aşamalı bir pozisyon. Önce Visca'nın bir müdahalesi var mı? Bence yok. Pozisyonun devamında ise ağır çekimlerde baktığımızda İstanbulsporlu futbolcu rakibine basıyor. Ayağının ucuna basıyor bence o da bir faul değil. Topa dokunduktan sonra çarpışmada İstanbulsporlu futbolcuya elle olan müdahalede benim anlayışıma göre bir ihlal yok. Hakem arkadaşımız "elle vurdu buna penaltı veriyorum" deseydi katılmazdım ama saygı duyardım. VAR'ın buna karışmayacağı kanaatindeyim.

Haberin Devamı

'ASLA VE ASLA VAR'IN KONUSU DEĞİL'

Deniz Çoban: Bu pozisyon asla ve asla VAR'ın konusu değil. Delil olarak neyi gösterecekler? Elin yüze gelmesi konusunda vücudunun doğal aksiyonu olarak kolu açılmış. Rakibine yönelik açılmış bir kol değil. Dizlerin çarpışmasında da bir ihlal yok. Futbolun doğasında olan bir çarpışma. Diyelim ki bu hareketini engelleyecek bir temas o zaman düşen oyuncu neden suratını tutmuyor? Dizini tutuyor çünkü oradan bir çarpışma var. Benim için asla faul değil. Böylesi bir pozisyonda VAR zaten karışmaz.