Fenerbahçe İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu! 'Gençlere şans vermez'

İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu! 'Gençlere şans vermez'

23.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid’i takip eden gazeteci Diego Plaza, Arda Güler’in transferini ve eflatun-beyazlı ekipte neler yapabileceğini yorumladı. Plaza, “Real Madrid formasını giymek için gereken özelliklere sahip olduğu konusunda taraftarı ikna etmek Arda’nın elinde” dedi

İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu Gençlere şans vermez

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, sezonun transferine imza attı. Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan kulüp olan eflatun-beyazlılar, birçoklarına göre dünyanın en büyüğü... Henüz 18 yaşında böylesi bir kulüp tarafından istenmek, rekor bir bedel karşılığında transfer edilmek, Türk futbolcu için ileri atılmış büyük bir adım oldu.

Ancak genç oyuncu için her şey asıl şimdi başlıyor. Real Madrid’e transfer olmaktan daha zor bir şey varsa, o da herhalde bu kulüpte kalıcılaşmak, vazgeçilmez hale gelmektir. Ramos, Ronaldo, Zidane gibi çok yıldızın iyice parladığı; Kaka, Owen, Hazard gibi bir çoğunun da kaybolup gittiği bir yer olarak iki ucu keskin bir bıçaktan söz ediyoruz.

Haberin Devamı

’BARÇA YERİNE REAL DOĞRU’

Yaz tatilinden feragat ederek Valdebebas’a erken giden, kimseler yokken tesislerde çalışmaya başlayan Arda, ne kadar ciddi bir sınavla karşı karşıya bulunduğunun farkında gibi gözüküyor. Antrenmanlardaki performansı göze çarpıyor, kendisini geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Teknik özellikleriyle sınıfı geçeli çok oldu belki ama, daha işin fiziksel gelişimi, oyun sistemi ve futbol mentalitesini kavraması, gittiği yerin dilini öğrenmesi, yeni bir şehirdeki yeni yaşam tarzına alışması gibi pek çok farklı yönü bulunuyor.

Real Madrid takımını yakından takip eden İspanyol gazeteci Diego Plaza’ya, Arda Güler transferini, dev ekipte genç futbolcuyu bekleyen zorlukları ve oyuncunun atması gereken adımları sorduk.

Haberin Devamı

Barcelona da Arda Güler’i istiyordu ama o Real Madrid’i seçti. Sizce doğru kararı mı verdi?

Barcelona yerine Real Madrid’i seçerek doğru bir karar verdi. Bence Vinicius ve Rodrygo gibi gelecek vaat eden genç futbolcuların bu kulüpte yıllar içerisinde nasıl önemli hale geldiklerini gördü. Barcelona oldukça hassas bir ekonomik dönemden geçiyor. Bu süreç onlar açısından beklemeye, yeni bir yıldız yetiştirmeye uygun bir süreç değil, hemen performans almaya ihtiyaçları var.

İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu Gençlere şans vermez

Arda henüz 18 yaşında. Real Madrid’de onu ne tür zorluklar bekliyor? Takımın ayrılmaz bir parçası olmak için ne yapmalı?

Madrid gibi aradığın her şeyi bulabileceğin bir şehre ve yeni bir yaşam tarzına adapte olmak, karşısında duran ilk zorluk. Bu şehirdeki gece hayatı bazı genç oyuncuların kafasını karıştırıyor ve bu da onlara zarar veriyor. Sportif açıdan ise, çok oturmuş bir takıma geldi ve onun pozisyonunda Real Madrid’de şu ana kadar gösterdiklerinden dolayı avantajlı olan başka genç oyuncular da var. Sabırlı olması ve başlangıçta sahip olacağı bazı fırsatlardan yararlanabilmek için takımın dinamiklerini hızlıca öğrenmesi gerek.

Sizce diğer Real oyuncularının ona yaklaşımı nasıl? Takımdaki diğer oyunculardan bir şeyler öğrenebilir mi?

‘MODRİC’TEN ÖĞRENEBİLİR’

Real Madrid soyunma odası çok faydası dokunacak bir grup ve onu çok iyi karşılayarak aralarına aldıklarından eminim. Arda, Modric ya da Kroos gibi oyuncuların tecrübelerinden ve kıdemlerinden faydalanarak Real Madrid’de oynamanın getirdiği baskıyla nasıl başa çıkacağını öğrenebilir.

Haberin Devamı

Yetenekli bir oyuncu ama biraz tecrübe eksikliği var. Bu tecrübe eksikliğiyle, takımda kaybolup gitme riski var mı?

Evet, bu bir risk. Real Madrid kadrosu tüm mevkilerde çok rekabetçi ve Arda yavaş yavaş A takım dinamiğine girmeli. Ancelotti genç oyunculara çok fazla fırsat veren bir teknik adam değil. Bu yüzden sezon öncesindeki hazırlık karşılaşmalarında veya sezonun ilk maçlarında hocasını daha fazla dakika almaya ikna etmek için bir etki yaratması gerekecek. Kazanan bir takıma geldiğinden dolayı, fırsatı yakalamak isteyen genç bir oyuncunun sabrıyla bu dinamikten bir şeyler çıkarmalı.

Sizce Real Madrid taraftarı, Arda Güler’in takımlarında olmasından memnun mu?

Taraftarlar, pek çok takımın istediği genç bir yetenekle sözleşme imzalanmasından dolayı heyecan duydular ancak oyuncu hakkındaki bilgi eksikliği nedeniyle bazı şüpheleri de yok değildi. Göreve hazır olup olmayacağını, Real Madrid’in A takımında bir etki yaratıp yaratmayacağını ya da sezon öncesi hazırlık döneminden sonra kiralık olarak ayrılmak zorunda kalıp kalmayacağını bilmiyorlar. Real Madrid formasını giymek için gereken özelliklere sahip olduğu konusunda taraftarı ikna etmek Arda’nın elinde.

Haberin Devamı

İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu Gençlere şans vermez

Arda Güler transferiyle ilgili İspanyol medyasında çok fazla ilgi vardı. Bunun sebebi neydi?

Medya, Real Madrid ve Barcelona’nın Arda Güler’i transfer etmek istediğine dikkat çekti. Gerçekte, taraftarların büyük çoğunluğu oyuncuyu tanımıyordu.

Arda Güler Real Madrid’de efsane olmak istediğini söyledi. Sizce bu kulüpte bir efsane olabilir mi?

Bunu söylemek için henüz çok erken. İlk bakışta Real Madrid’in A takımındaki rekabet nedeniyle durum karmaşık görünüyor, ancak Real Madrid’de fırsat bulmak ve taraftarların güvenini kazanmak için gerekli sabrı göstermek, bu konuda ilk adım olabilir.

Haberin Devamı

‘ALMANYA’DAKİ ÖZİL GİBİ’

Hangi eski Real Madrid oyuncusu Arda Güler’e benziyor? Ona en çok kim ilham verebilir?

Real Madrid’e gelmeden önce Almanya’da oynadığı dönemdeki Mesut Özil’i hatırlatıyor bana. Ancak mevcut kadroda, benzer özelliklere sahip bir başka oyuncu olan Brahim ile aynı seviyede gelişebileceğini düşünüyorum.

 

İspanyol gazeteciden olay Arda Güler yorumu Gençlere şans vermez

‘SAHADA GÖSTERMEDİKÇE GENÇLERE ŞANS VERMEZ’

Jorge Jesus geçen sezon Arda’ya, verebileceği fırsatın en fazlasını vermedi. Ancelotti genç oyunculara şans vermek konusunda Jesus’tan daha mı iyi?

Bu özel bir sezon çünkü Ancelotti sadece bu sezon Real Madrid Teknik Direktörü olarak görev yapacak. Sahada oldukları süre içerisinde çok şey göstermedikleri sürece, genel olarak genç oyunculara çok fazla fırsat veren bir hoca değil.

ABD’DEKİ TURNUVADA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Real Madrid sezon öncesi çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri’nde devam ediyor. Eflatun-beyazlılar, 23 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek ‘Soccer Champions Tour’da boy gösterecek. Arda Güler de İspanyol ekibinin 25 kişilik kamp kadrosunda yer aldı. Türk futbolcu, takımının dev ekiplere karşı sahaya çıkacağı maçlarda ilk ciddi sınavlarını verecek, kendisini ispatlamaya çalışacak. Real Madrid ilk maçını Milan ile bu gece TSİ sabaha karşı 05.00’de oynanacak. Youtube kanalından yayınlanacak turnuvada Real, 26 Temmuz’da Manchester United, 29 Temmuz’da Barcelona, 2 Ağustos’ta Juventus ile karşılaşacak.

Yazarlar