Fenerbahçe İngilizler duyurdu! Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

İngilizler duyurdu! Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

28.09.2022 - 15:48 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çeken Arda Güler ile Galatasaray'ın genç yıldızı Beknaz Almazbekov İngilizlerin listesine girdi. İşte Guardian'ın Geleceğin 60 Yıldız Adayı listesinde yer alanlar...

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

Galatasaray ve Fenerbahçe 'de geleceğin yıldızları arasında gösterilen 2005 doğumlu Beknaz Almazbekov ve Arda Güler dünyanın gelecek vadeden yıldız adayları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

İngilizlerin ünlü yayın organı Guardian Geleceğin 60 Yıldız Adayı listesini paylaştı. Milan, Sporting, Ajax, Barcelona, Bayern Munih, Real Madrid, Juventus, Dortmund gibi kulüplerden isimlerin yer aldığı listede Türkiye'nin yakından tandığı isimler bulunuyor.

KENAN YILDIZ
Son olarak Ümit Milli Takımı'nın Gürcistan ile oynadığı özel maçta Tolunay Kafkas genç futbolcuyu 62. dakikada oyuna sürdü. Orta sahada görev yapan Kenan Juventus'ta forma giyiyor. 17 yaşındaki Kenan sezon başında Bayern Munih'le sözleşmesi sona erdikten sonra Juventus'a transfer olmuştu.

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

ARDA GÜLER
Fenerbahçe'nin üzerine titrediği Arda Güler İngilizlerin de büyük dikkatini çekti. Sarı-lacivertli genç futbolcu gelecek vaadeden yıldızlar arasında gösterildi. İngiltere'de yaşayan spor yazarı Emre Sarıgül Arda Güler için "Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nın gelecekteki 10 numarası. Kısa süre içinde büyük bir transfer yapmaya hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Arda Güler için, ''Arda Güler, henüz 17 yaşında bir oyuncu. Herkes onu oynarken görmek istiyor ama geliştirmesi gereken şeyler var. Oyuncunun değerini ve yeteneğini biliyoruz. Ama adım adım ögrenmeli. Henüz fiziksel olarak çok güçlü değil. Topsuz oyunda çok hızlı değil.'' yorumlarında bulunmuştu.

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

"ALEX, ARDA'YI TAKİP EDİYOR"
Daha öncesinde Skorer TV'ye konuşan Samet Güzel, Arda Güler'in oynadığı her dakikayı Alex'e bildirdiklerini söyleyerek, "Mevki olarak benziyorlar, tarz olarak üç aşağı beş yukarı benzer tarzda. Futbol değiştikçe futbolun içerisindeki oyuncuların oyun karakterleri de değişiyor. Belli ki çok iyi bir futbolcu olacak. Onun attığı golden sonra ben elime geçtiği anda Alex'e gönderiyorum. O da onu tebrik ediyor ya da kendisi bana yorum yapıyor. Dakika aldığında Alex'i bilgilendiriyoruz. Oradan bütün maçlarımızı özellikle bu sene takip ediyor Alex." demişti.

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

BEKNAZ İÇİN ÖVGÜ: ÖLÜMCÜL VURUŞLAR YAPIYOR
Listede yer alan bir diğer yıldız ise 17 yaşındaki Beknaz Almazbekov. Galatasaray'ın gözbebeği İngilizlerin listesine girdi. İngiliz spor yazarı John Duerden "Galatasaray'da A Takım'a yükselen oyuncu sağ taraftan özellikle ölümcül vuruşlar yapıyor. Beknaz'ın gelişimi ülkesinin milli takımı tarafından da yakından takip ediliyor" görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

 

BEKNAZ ŞOV YAPIYOR
Galatasaray'da uzun süredir ismi konuşulan Beknaz Almazbekov bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. 17 yaşındaki futbolcu sarı-kırmızılı takımın rezerv takımında şov yapıyor. Genç kanat oyuncusu 3 maçta 4 gol 3 asist yaptı. Teknik Direktör Okan Buruk'un A Takım'da da genç yıldız adayına şans vermesi bekleniyor. Antalyaspor ile deplasmanda oynanan maçta 3 gol, 1 asist yapan Beknaz, Ümraniyespor'u 9-0 yendikleri maçta ise 1 gol, 1 asistlik performans gösterdi. Genç oyuncu ayrıca Giresunspor maçında 1 asist yaparken bir de penaltı yaptırmıştı.

İngilizler duyurdu Arda Güler, Beknaz Almazbekov ve Kenan Yıldız listede

FİZİKSEL DEĞİŞİMİ ŞAŞIRTTI
Beknaz Almazbekov'un fiziksel değişimi ise teknik ekibi sevindiriyor. A Takım'la idmanlara başladıktan sonra yıldız adayı fiziksel olarak kısa sürede büyük değişim gösterdi. Genç oyuncunun Florya'da yatılı kaldığı ve her fırsatta ekstra çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

21 YAŞ ALTI KONTENJANA DAHİL EDİLECEK
Beknaz Almazbekov son 4 yıldır Galatasaray alt yapısında olmasına rağmen yabancı statüde sayılıyor. Beknaz genç yaşta Kırgızistan Milli Takımı'nda forma giydiği için TFF'nin yeni kuralına göre 21 yaş altı kontenjandan sayılacak ve Sarı-Kırmızılı takımla sözleşme imzalayabilecek.