Euro2016 "Güzel kuğu Eder"

"Güzel kuğu Eder"

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’ya karşı zafer golünü atan Eder’i göklere çıkaran teknik direktör Fernando Santos, oyuncusuna her zaman güvendiğini anlattı.

Güzel kuğu Eder

Fransa’ya karşı zafer golünü atan Eder’i göklere çıkaran teknik direktör Fernando Santos, oyuncusuna her zaman güvendiğini anlattı. Kritik bir bölümde oyuna giren tecrübeli forveti motive etmeye ihtiyaç duymadığını belirten Santos, “Eder, zaten oyuna girmek için yanıma geldiğinde, ‘gol atacağım’ demişti” dedi. Eder’i güzel bir kuğuya benzeten Portekizli antrenör, “Çirkin örnek, önce oyuna girdi, oynadı. Daha sonra galibiyet golünü attı. Eder artık çok güzel bir kuğu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Beyaz eldivenli adam

Portekiz’i büyük zafere götüren Eder, bir anda Avrupa’da popüler oldu. Bu sezon Ligue 1’de Lille formasıyla sadece 6 gol atabilen tecrübeli forvet, kupada attığı tek goller manşetlere taşındı.

Özel durumu detaylı bir şekilde analiz eden İngiliz Telegraph gazetesi, attığı gol sonrası beyaz bir eldiven takan Eder’i bu yönden görerek tanıttı.

Premier Lig’de Swansea ile sadece 2 maçta 11’de çıkan, Ligue 1’de 6 gol atabilen 27 yaşındaki forvetin, Gine asıllı olmasını da özellikle vurguladı.

Ayrıca Eder’in gol haritası da çıkarıldı. Esas ilginç nokta L’Equipe gazetesinin, Eder’e maç notu vermemesi oldu. Eder, turnuvada gol atan Afrika kökenli 10. futbolcu olarak tarihe geçti.

Bahçelievler’den Stade de France’a

Haberin Devamı

Portekiz’in şampiyonluğunda büyük katkısı olan genç yıldız Renato Sanches, ilginç öyküsüyle dikkat çekiyor. Turnuvanın en değerli genç futbolcusu seçilen 18 yaşındaki Sanches, 21 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da Bahçelievler’de UEFA Gençlik Ligi’ni de şampiyon bitirmişti. 9 ay sonra Stade de France’ta futbolun en büyük sahnesine çıkan genç orta saha, kupaya damgasını vurdu.

‘Destansı zafer’

Portekiz’in şampiyonluğu ülke basınında geniş yer buldu. Ülkenin önde gelen spor gazetesi Record, “Destansı zafer. Portekiz Avrupa’nın şampiyonu” başlığını öne çıkardı. A Bola, “Portekiz’in gururu” manşeti ile Cristiano Ronaldo’nun kupayı kaldırdığı fotoğrafı kullandı. O Jogo ise manşetini “Sonsuzluk” ifadesiyle attı.

Güzel kuğu Eder

Yazarlar