Euro2016 "Güvercin kadar basit, yılan kadar kurnaz"

"Güvercin kadar basit, yılan kadar kurnaz"

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihi başarının mimarı Fernando Santos, final yolundaki stratejisini özel benzetmeler kullanarak açıkladı.

Güvercin kadar basit, yılan kadar kurnaz

CELAL UMUT EREN - HABER ANALİZ

Haberin Devamı

Portekiz Teknik Direktörü, Fransa’yı kendi evinde özel bir sistemle yıktı. Tecrübeli çalıştırıcı, rakibini önce durdurup, ardından devirdikleri planı, “Güvercin kadar basit, yılan kadar kurnaz oynadık” sözleriyle anlattı.

EURO 2016’da Portekiz, tarihi bir başarı elde ederek şampiyonluğu kazandı. Finalde ev sahibi Fransa’yı uzatmaların 108. dakikasında Eder’in golüyle yıkan İber Yarımadası’nın temsilcisi, ilk kez büyük bir kupayı ülkesine taşıdı.

Başarıya giden yolda Portekiz’in grup aşamasını kazanmadan, en iyi 3.’ler arasında geçmesi ve 90 dakikalar genelinde sadece tek galibiyet alması çok tartışıldı.

Ancak Stade de France’taki zafer sonra Teknik Direktör Fernando Santos, başarı reçetelerini ilginç betimlemelerle tarif etti. Çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu anlatan Santos, her zaman bu isimleri doğru kullanmayı çalıştığını aktardı.

Haberin Devamı

Akıl ile fizik

Tecrübeli çalıştırıcı, akıl ile fiziği birleştirdiklerini vurgulayarak, “Ben bunu her zaman düşünüyordum ve hep söyledim. Oyuncularıma hep anlattım. Biz kaliteli ve harika yetenekleri olan futbolculara sahibiz. Ama savaşmak zorundayız” dedi.

Şampiyonluğa giden yolu tek bir cümleyle özetleyen Santos, “Biz bir güvercin kadar basit ve yılan kadar kurnaz bir futbol oynadık” ifadelerini kullandı. İlk günden itibaren şampiyonluğa inandığını anlatan 61 yaşındaki hoca, “Takıma hep söyledim; biz kazanabiliriz. Bu kupada takımın ruhu var. Portekiz’in ruhu var” yorumunu yaptı.