İngiltere Premier Lig Guardiola'dan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

Guardiola'dan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

26.02.2023 - 12:24 | Son Güncellenme:

İngiliz devi Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, takımın yıldızı Erling Haaland hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Guardioladan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola yaptığı açıklamalarla yine gündem olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

GUARDIOLA'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasından önce TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüp başkanları birlikte açıklama yaptı. 1 Mart'ta depremzedeler için canlı yayında düzenlenecek yardım kampanyasının detayları anlatıldı. Guardiola, Klopp, Wenger, İlkay, Kaka, Guti gibi birçok ismin kampanyaya katılacağı açıklandı.

Guardioladan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

'MUTLULUK FAZLA ABARTILIYOR'

İspanyol çalıştırıcı, City'ye sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan ve çıktığı 22 lig maçında 26 gol atmayı başaran 22 yaşındaki forvet Erling Haaland'ın son maçlarda formsuz olması nedeniyle şu yorumları yapmıştı:

"Onu topla yeterince buluşturamamak bizim hatamız. Kimin oyuna daha fazla dahil olması gerektiğini ya da daha fazla sahada yer almaması gerektiğini biliyorum. Tam olarak rakamlara ihtiyacım yok. Elbette bu bize bağlı. Haaland'ı saha içinde biraz daha aramalıyız."

Haberin Devamı

'KABUL EDİYORUM'

"Son maçta yeterince topa dokunmadığı konusunda haklısınız ancak Nottingham Forest maçı için bu tez doğru değil. Forvet mevkisi oynaması en zor pozisyon. Bir oyuncuyu savunan iki kişi oluyor. Erling'e karşı ise bu daha fazla oluyor. Son maç için bunu kabul ediyorum."

"Oyunda daha fazla kontrol ve daha fazla pas istiyorum. Erling hayal kırıklığına uğradıysa çok da sorun değil. Ben de hayal kırıklığına uğradım. Herkes hayatında hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Mutluluk fazla abartılıyor."

Guardioladan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

MESSI'YLE KIYASLADI

Manchester City'nin menajeri Pep Guardiola, takımın yıldızı Erling Haaland ile ilgili açıklamalar yaparken Norveçli golcüyü Barcelona dönemindeki süperstarı Lionel Messi ile kıyasladı.

İngiliz devi Manchester City'nin hocası Pep Guardiola, takımın yıldızı Erling Haaland hakkında açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Norveçli forveti; Lionel Messi ile kıyaslayan Guardiola, “Haaland'ın gol atmak için takıma ihtiyacı var. Topu aldığında Messi gibi olamıyor" dedi.

Guardioladan şaşırtan Haaland sözleri: Messi gibi değil

ELEŞTİRİLERİN ARDINDAN REKOR KIRDI

22 yaşında kırdığı rekorlarla, gösterdiği performansla ve attığı gollerle tüm futbolseverlerin dikkatini çekmeyi başaran Manchester Cityli futbolcu Erling Haaland, rekorlarına bir yenisi daha ekledi. Manchester City'nin Premier Lig'de Bournemouth ile karşı karşıya geldiği maçta Norveçli genç yıldız boş durmadı ve yine golünü attı. Haaland attığı bu gol ile adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 24 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu.

Premier Lig'in 25. haftasında oynanan Bournemouth - Manchester City karşılaşmasının 29. dakikasında İlkay Gündoğan ceza sahası sol çaprazda sıfıra kadar inerek içeri çevirdi, savunma Foden'a şans tanımadı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Erling Haaland ceza sahası sol çaprazda önünde buldu ve yakın köşeden topu ağlara gönderdi. Bu karşılaşmayı Manchester City 4-1'lik skorla kazandı.

PREMIER LİG'E DAMGASINI VURUYOR

Haberin Devamı

Rekorların adamı Norveçli yıldız Erling Haaland, bir rekor daha kırdı. Manchester City'nin Bournemouth ile oynadığı karşılaşmada gol atan Haaland, kulüp tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu oldu.

Premier Lig'de 27. golünü kaydeden genç süperstar, Sergio Agüero'nun 26 gollük sezonunu şimdiden geride bıraktı.

Yazarlar