Diğer Görkemli açılış

Görkemli açılış

30.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Londra 2012 Paralimpik Oyunları dün gerçekleştirilen muhteşem açılış töreni ile resmen başladı. Olimpiyat Stadı’ndaki programda dans ve havai fişek gösterileri ile ülkelerin geçit töreninin dışında ünlü fizikçi Hawking de yer aldı

Görkemli açılış

Londra 2012 Paralimpik Oyunları, görkemli bir dans gösterisi ve ‘Büyük Patlama’ uyarlamasının yapıldığı açılış töreniyle başladı. Tüm biletleri günler öncesinden satılan gösterinin açılışını İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yaptı.

Kraliçe ilk kez hem olimpiyatlara hem de Paralimpik oyunların açılışına önderlik etti. Profesör Stephen Hawking, yaklaşık 80 bin kişinin izlediği törende ‘evreni anlamak’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. ‘Aydınlanma’ adlı açılış töreninde engelli sanatçılar, 3 bin gönüllünün katıldığı bir gösteri sundu.
Ardından 165 ülkeden 4 binden fazla sporcunun katıldığı geçit töreni soprano Denise Leigh’in seslendirdiği ‘Spirit in Motion’ adlı eser eşliğinde başladı. Türk bayrağını, Pekin 2008 Paralimpik Oyunları’nda okçulukta altın madalya kazanan Gizem Girişmen 112 kişilik Türk kafilesinin önünde taşıdı. Törende, İngiliz yardım kuruluşu ‘Aeorbility’ de alçak uçuş gösterisi yaptı, havai fişek atışları ile heyecan tavan yaparken, sonrasında dansçıların performansı başladı. Gösteriler için yaklaşık 27 milyon sterlin harcandı.

Haberin Devamı

Hawking sahnedeydi

Bilim ve insanlık temalı olan açılışta motor-nöron hastası olduğu için konuşmakta ve hareket etmekte zorlanan ünlü fizikçi Stephan Hawking de önemli bir rol üstlendi. Hawking, tepesinde ay bulunan dev metal bir kulenin dibine oturdu. İnsanın evreni anlama çabalarına yoğunlaşan konuşmasını gerçekleştiren bilim insanı, William Shakespeare’in Fırtına oyunundan Miranda karakterine de rehberlik etti.


PROGRAM

ATICILIK
13.45: Korhan Yamaç, Yunus Bahçeci, Cevat Karagöl
(Erkekler 10 m. Havalı Tabanca)
GOALBOL
13.30: TÜRKİYE-İsveç
JUDO
13.40: Gülhan Kılıç (İlk tur eleme maçı)
MASA TENİSİ
13.00: Nergiz Altıntaş, Neslihan Kavas (Kadınlar tekler eleme maçı)
15.40: Ümran Ertiş
(Kadınlar tekler eleme maçı)
18.00: Abdullah Öztürk
(Erkekler tekler eleme maçı)
18.40: Kübra Öçsoy
(Kadınlar tekler eleme maçı)
OKÇULUK
12.00: Mustafa Demir, Özgür Özen, Oğuzhan Polat, Zafer Korkmaz
(İlk tur eleme müsabakası)
TEK.SAND.BASKETBOL
12.45: TÜRKİYE-ABD