Galatasaray Galatasaray'da Mauro Icardi sazı eline aldı! Şampiyonluk yolunda güç verdi

Galatasaray'da Mauro Icardi sazı eline aldı! Şampiyonluk yolunda güç verdi

24.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Lige istediği gibi başlayamayan Mauro Icardi, tıpkı geçen sezon olduğu gibi son haftalara doğru ilerledikçe yine sorumluluk almaya, gol rakamlarını yukarı çekmeye başladı. Arjantinli yıldızın kritik katkısı, şampiyonluk yolunda Cim Bom’a güç verdi.

Galatasarayda Mauro Icardi sazı eline aldı Şampiyonluk yolunda güç verdi

Süper Lig’de yavaş yavaş son haftalara girilirken, Mauro Icardi kritik eşiklerde devreye girmeye başladı. Yıldız futbolcu üst üste yaptığı skor katkılarıyla adeta havaya girdi, ligin sonuna doğru bir kez daha öne çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Pendikspor karşılaşmasında perdeyi açan ve son 5 maçta da fileleri havalandıran yıldız futbolcu kritik anlarda kendini gösteriyor. Bu sezon başında Wanda Nara’nın rahatsızlığıyla sarsılan ve iyi başlangıç yapamayan Icardi daha sonra ise Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istenen katkıyı veremedi.

Ne var ki ligin sonuna doğru 31 yaşındaki forvet etkili olmaya başladı. Icardi üst üste Rize (1), Kasımpaşa (2), Hatay (1), Alanya (1) ve Pendik (1) maçlarını boş geçmedi. Geçen sezon da böyle olan Arjantinli forvet, bir nevi o dönemin deja-vu’sunu yaşatmaya başladı.

Mauro Icardi 2022-23 Sezonu’nda da finalde sahneye çıkmıştı. Icardi geçen sezonun sonunda Beşiktaş (1), İstanbulspor (2), Sivasspor (2), Ankaragücü (1), Fenerbahçe (1) maçlarını boş geçmemişti. Deneyimli santrfor bu sezon tüm kulvarlarda 27 gol, 11 asistlik performans sergiledi ve 6 gol katkısı daha vermesi durumunda Alex’in 2010-2011 Sezonu’ndaki rekorunu kıracak.

Haberin Devamı

Öte yandan Icardi sosyal medya hesabından 23 Nisan’ı kutladı, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” şeklindeki Atatürk’ün sözlerini alıntıladı.

Geçtiğimiz sezonu tüm kulvarlarda 23 golle tamamlayan Mauro Icardi, bu sezon şu ana kadar 26 gole imzasını attı.

DURAN TOPLAR FARK YARATTI

Galatasaray’ın bu sezon geçmiş sezonların aksine duran topları daha etkili kullanıyor. Pendik maçında da yine kornerden gol gelmişti. Bu durumda yapılan özel antrenmanların etkisi görüldü. Bunun yanı sıra duran topları kullanan futbolcuların kalitesi de bu sonucun ortaya çıkmasında önemli rol oynadı. Özellikle Mertens ve Ziyech gibi kaliteli ayaklar, farkı yaratan isimler oldu.

Yazarlar