UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe'ye Sevilla karşısında turun formülünü verdi! 'Tehlike çanları çalıyor'

Fenerbahçe'ye Sevilla karşısında turun formülünü verdi! 'Tehlike çanları çalıyor'

07.03.2023 - 10:08 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz Fenerbahçe perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli takım, Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, zorlu müsabaka öncesi iki takımı kantara koydu. İşte o yazı...

Fenerbahçeye Sevilla karşısında turun formülünü verdi Tehlike çanları çalıyor

"UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi aynı zamanda iki usta teknik direktörün düellosu ve akıl oyunlarına sahne olacak.
Jorge Jesus ile Jorge Sampaoli çeyrek final biletini ceplerine koyabilmek adına tüm deneyimlerini ve yeteneklerini ortaya dökecek.
Dileriz kazanan bizim "Jorge" olur. Fenerbahçe bu sezon Avrupa sahnesinde elde ettiği başarılara bir yenisini ekleyerek son 8'e adını yazdırır...
Jorge Sampaoli, Sevilla'da Ekim 2022'de Julen Lopetegui'nin yerine göreve getirilmişti. Borussia Dortmund'a 4-1 yenildikleri Şampiyonlar Ligi maçından sonra Lopetegui ile yollarını ayıran İspanyol kulübü, Sampaoli'ye 1+1 yıllık imza attırmıştı.

Haberin Devamı

4 KULVARDA 10 YENİLGİ

Sevilla, Sampaoli ile 4 farklı kulvarda 27 resmi maça çıkarken 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Bir başka ifadeyle 27 maçın 16'sını kazanamadılar. La Liga'da çıktıkları son 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldılar. Atletico Madrid'e 6-1 mağlup oldukları son maçla birlikte düşme hattına kadar gerilediler ve Sampaoli için de tehlike çanları erken çalmaya başladı. 2021-2022 sezonunda Marsilya ile Ligue 1'i PSG'nin ardından ikinci sırada kapatan Jorge Sampaoli, Sevilla'da yaşanan problemlere çözüm üretemedi.

Fenerbahçeye Sevilla karşısında turun formülünü verdi Tehlike çanları çalıyor

DÖRT STOPERDEN ÜÇÜ SAKAT

Atletico Madrid karşısında yaşanan hezimet özellikle savunma hattındaki sorunları bir kez daha gözler önüne serdi. Dört stoperden üçü sakat durumda. Marcao, Rekik ve Bade, Fenerbahçe'ye karşı da forma giyemeyecek. Eski Galatasaraylı Fernando'yu stoperde izleme ihtimalimiz bir hayli yüksek. Marsilya'dan yeni transfer ettikleri orta saha Pape Gueye, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı için kadroda yer alamayacak. Sakatlığı süren deneyimli sol kanat Papu Gomez de maçta görev yapamayacak...
Sevilla, Fenerbahçe maçı öncesi formsuz, moralsiz, eksik ve krizin kıyısında duruyor. Doğal olarak Fenerbahçe maçını ayağa kalmak için bir fırsat olarak görüyorlar.

Haberin Devamı

SAMPAOLI'NİN KOLTUĞU SALLANIYOR

Bu karşılaşma özellikle Jorge Sampaoli için "ya tamam, ya devam" maçı olacak. Sevilla sahasında galip gelemezse Arjantinli teknik adamla yolların ayrılacağı İspanyol medyasında yüksek sesle konuşuluyor.

Sevilla'nın içinde bulunduğu bu tablonun Fenerbahçe'ye çok büyük bir fırsat sunduğunu düşünüyorum. Jorge Jesus'un UEFA Avrupa Ligi karnesi gayet parlak. Sarı-lacivertli temsilcimizin Avrupa sahnesindeki motivasyonu ve özgüveni de bir hayli yüksek.
UEFA Avrupa Ligi'nin son yıllarda değer ve prestij kazandığını görüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nin devleri Barcelona ile Manchester United'ın play-off turunda kozlarını paylaşmaları çok şey ifade ediyor. Barcelona'yı eleyen Manchester United'ın yanı sıra Arsenal, Juventus, Roma ve Sporting gibi çok önemli kulüpler son 16 turunda çeyrek finale yükselme mücadelesi verecekler.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye Sevilla karşısında turun formülünü verdi Tehlike çanları çalıyor

CESUR KADRO ŞART  

Sevilla'yı "tam zamanında" yakalayan Fenerbahçe'nin tur atlama şansının en az rakibi kadar olduğunu düşünüyorum. Sarı-lacivertli temsilcimiz tur için en fazla cesaret ve kaliteye ihtiyaç duyacak. Bu seviyelere çok alışkın olan teknik patron Jorge Jesus'un sahaya süreceği cesur kadrolar ve yapacağı hamleler, çeyrek final rotamızı çizecektir. Fenerbahçe her iki maçta da gerçek kalitesini sahaya yansıtırsa her şeyi başarabilir.

Rennes ile Fransa'da ve Kadıköy'de oynanan maçlar Sevilla önünde çok önemli referanslar olacak. İlk maçta 2-0'dan, rövanşta 3-0'dan geri dönen Fenerbahçe her iki karşılaşmada da cesaretinin ve iyi futbolun karşılığını almayı başarmıştı. Sevilla karşısında da en çok cesaret ve kalite lazım olacak bize. İkisini bir araya getirebilirsek çeyrek final biletini Kadıköy'de cebimize koyarız.

ÜLKEMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN

Korkmak, rakibi gözümüzde büyütmek, geri adım atmak falan yok... Fenerbahçe'nin deprem felaketiyle sarsılan ülkemizin yüzünü futbolda güldüreceğine inanıyorum. Tıpkı Trabzonspor'un Basel'le oynadığı maçlardaki gibi herkesin sarı-lacivertli takımın yanında yer alacağını da biliyorum... Haydi Fenerbahçe! Yolun açık, şansın bol, vurduğun gol olsun..."

Haberin Devamı