Fenerbahçe Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! 4 ay önce transfer edilmişti

Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! 4 ay önce transfer edilmişti

26.11.2022 - 10:10 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası arasına Giresunspor mağlubiyetinin moral bozukluğu ile giren fakat Enner Valencia ve Michy Batshuayi'nin kupada gösterdiği performansla moral bulan Fenerbahçe'de sürpriz bir ayrılık yaşanıyor. Yaz transfer sezonunda kadroya katılan yıldız oyuncu için iki kulüp şimdiden girişimlere başladı.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık gündemde! Yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen yıldız futbolcuyla devre arasında yolların ayrılabileceği kaydedildi. Şimdiden iki kulüp girişimlere başladı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve flaş gelişmenin ayrıntıları...

Haberin Devamı

STAT HAMLESİNE MEVZUAT ENGELİ

Fenerbahçe’de, Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin isminin “Atatürk Stadı”na çevrilmesi önerisi, büyük heyecan yarattı ve camiadan destek buldu. Ancak sarı-lacivertlilerin önünde bu konuda önemli bir mevzuat engeli bulunuyor. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümü bulunuyor.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

Bunda ise şu ifadeler yer alıyor;

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın varlığı, bu yönetmelik nedeniyle Fenerbahçe’nin elini, kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak. Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı da yeterli olmayacak. Yine mevcut yönetmeliğe göre, “Genel Müdürlük mülkiyeti ve/veya kullanımında bulunan tesislere verilecek adlar ile Genel Müdürlük mülkiyetinde veya kullanımında olup kulüplere, diğer kurum ve kuruluşlara devredilen, kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen gençlik ve spor tesislerinin adları Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile verilebilir ve değiştirilebilir” maddesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

ROSHA GÜNDEMDE

Teknik direktör Jorge Jesus'un talebi doğrultusunda CSKA Moskova forması giyen stoper Willyan Rocha'yı gündemine aldı. Rocha için henüz somut bir adım atılmadı fakat oyuncunun durumunu da yakından takip ediyor.

Willyan Rocha, sezon başında 2 milyon Euro karşılığında Portimonense'den CSKA Moskova'ya transfer olmuştu. Yabancı transferinde kontenjana takılan sarı-lacivertliler, ocak ayında yaşanacak gelişmelere göre Rocha için girişimde bulunabilir.

Futbola Flamengo altyapısında başlayan Brezilyalı stoper, Desportiva-ES, Gremio B, Cova Piedade ve Portimonense formalarını giydikten sonra sezon başında CSKA Moskova'ya transfer oldu.

Haberin Devamı

Bu sezon Rus ekibiyle 16 maça çıkan Rocha, 2 gol kaydetti. 27 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 3 milyon Euro.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

DÜNYA KUPASI'NA FENERBAHÇE DAMGASI

2022 Katar Dünya Kupası'nda Fenerbahçe'den sadece Enner Valencia ve Michy Batshuayi yer alıyor. İki futbolcu toplamda 4 golle yıldızlaştı.

Ekvador Milli Takımı ile Katar karşısında attığı 2 golle galibiyeti getiren Enner Valencia, Hollanda'ya karşı 1-0 geride olan Ekvador'un beraberlik golünü attı. Karşlaşma 1-1 sona ererken Ekvador puanını 4'e yükseltti.

Öte yandan Belçika Milli Takımı ile Kanada'ya karşı gol sevinci yaşayan Michy Batshuayi, ülkesinin maçı 1-0 kazanmasında büyük pay sahibi oldu. Fenerbahçe forması giyen iki yıldızın form düzeyi teknik direktör Jorge Jesus'u memnun etti.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

İTALYA'DAN SÜRPRİZ İDDİA: PEDRO'YA İKİ TALİP BİRDEN

Fenerbahçe'nin sezon başında 5 milyon Euro bonservis ve 1.5 milyon Euro bonus karşılığnda Cagliari'den kadrosuna kattığı Joao Pedro, sarı-lacivertlilerde henüz beklenen katkıyı sağlayamadı. Brezilya asıllı İtalyan forvet Fenerbahçe formasıyla çıktığı 15 resmi karşılaşmada sadece 2 gol atarken 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

İtalyan basını Joao Pedro için önce Sampdoria'nın ardından Torino'nun devreye girerek oyuncunun şartlarını araştırdığını yazdı. Torino kulüpler Juventus ve Torino'ya yakınlığı ile bilinen Tuttosport, Torino'nun Joao Pedro'yu kiralamak için girişimlere başladığını iddia etti.

Haberde Joao Pedro'nun Fenerbahçe'de henüz beklenen katkıyı sağlayamadığını ve bu nedenle İtalya'da yeniden kendini bulabileceği belirtildi.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti

Tuttosport'ta yer alan haberde şu ifadeler yer aldı;

"Torino, Fenerbahçe'den Joao Pedro'yu kiralamak istiyor. Sampdoria da oyuncuyla yakından ilgilenen kulüpler arasında. Cagliari formasıyla inişli çıkışlı yıllar geçiren Pedro'nun Fenerbahçe ile sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor. Bu nedenle transfer kiralama yöntemiyle gerçekleşebilir. Sardunya'da 8 yıl geçiren Joao Pedro bu sezonun başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'nin Joao Pedro için 5 milyon Euro bonservis ödediğini kabul edersek Türkiye'deki performansı hiç iç açıcı değil. Sadece 2 gol attı ve bu Fenerbahçe'yi sürüklemeye asla yetmez. Torino'dan sonra Sampdoria da Joao Pedro'nun durumunu merak ediyor. İki kulübün de Joao Pedro için kiralama teklifi yapacağı konuşuluyor. Fenerbahçe ise kiralamaya sıcak bakmıyor."

Haberin Devamı

MENAJERİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Joao Pedro'nun menajeri geçtiğimiz günlerde çıkan ayrılık iddialarını yalanlamıştı.  A Spor'a konuşan yıldız oyuncunu menajeri Marco Piccioli, Pedro'nun Fenerbahçe'deki geleceği hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Piccioli yaptığı açıklamada, "Pedro'nun ayrılık haberleri var ancak Pedro Fenerbahçe'de çok mutlu ve kesinlikle ayrılmak istemiyor. Bence Joao, takımda kimsede olmayan oyunlara ve oyun içi görüşlere sahip harika bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçede sürpriz ayrılık 4 ay önce transfer edilmişti