Fenerbahçe Fenerbahçe'de sezonun kırılma maçı! Gözler Beşiktaş - Galatasaray derbisinde olacak

Fenerbahçe'de sezonun kırılma maçı! Gözler Beşiktaş - Galatasaray derbisinde olacak

29.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takım ligde sezonun en kritik virajına bu akşam Sivasspor deplasmanında çıkacak. Beşiktaş-Galatasaray derbisinin olduğu haftada puan kaybına tahammülü olmayan Jorge Jesus ve ekibi sadece galibiyet hesapları yapacak.

Fenerbahçede sezonun kırılma maçı Gözler Beşiktaş - Galatasaray derbisinde olacak

Süper Lig’de 32. haftada Fenerbahçe’yi son derece önemli bir 90 dakika bekliyor. Bu akşam Sivasspor’la deplasmanda çok kritik bir maça çıkacak Jorge Jesus ve takımı, 3 puandan başka bir şey düşünmüyor.
Geçen hafta 3-3 biten İstanbulspor maçında fırsat tepen ve zirveyle arasındaki puan farkını 4’e düşürme şansını kaçıran sarı-lacivertliler, bu hafta sonu aynı hatayı yapmak istemiyor.

Haberin Devamı

Bu akşam Sivasspor karşısında kazanarak yarınki Beşiktaş-Galatasaray derbisini rahat izlemek isteyen Fenerbahçe’de futbolcular ve teknik heyet maça odaklanmış durumda.

İstanbulspor beraberliğinin özeleştirini yapan sarı-lacivertli ekip, bu hafta puan kaybedilmesi halinde sadece lig yarışının değil, 2. sıranın bile tehlikeye gireceğini biliyor. Sivasspor deplasmanında 2018’den beri kazanamayan Fenerbahçe’de bu şanssızlığın kırılması da hedefleniyor.

5 GÜNDE 2 MAÇ

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında 5 günde iki maça çıkacak. Bu akşam ligde Sivasspor deplasmanında sahaya çıkacak sarı-lacivertliler, 3 Mayıs Çarşamba akşamı da Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında rakibine konuk olacak.

İki kulvarda da başarı hedefleyen Jorge Jesus ve ekibi, Sivas’ta son derece kritik iki 90 dakika oynayacak. Alınacak sonuçlar takımın geleceğini belirleyecek.

Haberin Devamı

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Sarı-lacivertlilerde Sivasspor maçı öncesi eksiklerin çokluğu keyifleri kaçırıyor. Jorge Jesus’un vazgeçilmezlerinden Attila Szalai’nin sakatlığı nedeniyle Sivasspor maçını kaçıracak olması en büyük eksiklik olacak. Aynı şekilde Zajc da sakatlığı nedeniyle oynamayacak. Batshuayi ise sakatlıktan çıksa da henüz hazır değil. Emre Mor da cezası nedeniyle yer alamayacak. Halihazırda Altay Bayındır ve Lincoln de sakat olan isimler.

BİTMEYEN BREZİLYA GÜNDEMİ

Aralık ayından bu yana Jorge Jesus’un ismi sürekli Brezilya basınında yer buluyor. Brezilya Milli Takımı ve Flamengo ile başlayan gündem son olarak Corinthians ile devam ediyor.

Fenerbahçe’de 2022 Dünya Kupası’ndan sonra en fazla konuşulan konulardan biri Jorge Jesus’un geleceği oldu. Deneyimli teknik adamın ismi sürekli Brezilya’ya gideceğine dair haberlerle geçti.
Aralık ayında Brezilya Milli Takımı’nda Tite’nin görevi bırakmasıyla Sambacılar için konuşulan Jorge Jesus için önemli bir gündem oluştu.

Eski kulübü Flamengo’da da Vitor Pereira’nın ayrılık sürecinde tekrar Jorge Jesus ismi gündeme geldi. Hatta Brezilya’da bazı gazeteciler Jesus’a ait olduğunu iddia ettikleri ses kayıtları yayınladı. Flamengo’da İkinci Başkan Marcos Braz’ın Jesus’la telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Portekizli hoca da bu görüşmeyi kabul etti ancak Fenerbahçe’den sezon sonuna kadar süren sözleşmesi nedeniyle ayrılmayacağını iletti.

Flamengo’nun Jorge Sampaoli ile anlaşması sonrası Brezilya’da Jorge Jesus gündeminin sona ereceği beklendi. Fakat son birkaç gündür bu kez Corinthias için haberler başladı.

Haberin Devamı

Corinthians’ta Cuca’nın ayrılmasının ardından teknik direktör arayışı hızlandı. Brezilya’da dün çıkan haberlerde adaylar arasında Jorge Jesus’un olduğu bildirildi.

Jorge Jesus’la alakalı son 4.5 ayda Brezilya ile ilgili çıkan haberler ister istemez saha içi sonuçlarına da yansıdı. Sürekli ses kayıtları, haberler ve yayınlanan röportajlarla gündeme gelen Jorge Jesus’un takımı özellikle derbilerde başarısız oldu. Trabzonspor’a deplasmanda 2-0 kaybeden Fenerbahçe, evinde ise Galatasaray’a 3-0 ve Beşiktaş’a 4-2 mağlup oldu. Aralık ayında Trabzonspor maçı öncesi ligde lider olan sarı-lacivertliler, gelinen noktada Galatasaray’ın 6 puan gerisinde ikinci sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Brezilya basınında Jorge Jesus, Corinthians için teknik direktör adayları arasında gösterildi. Ülke medyasında Jorge Jesus’un Fenerbahçe ile mayıs ayının sonuna kadar kontratının olmasının şu an için en büyük engel olduğu bildirildi. Şu anda Corinthians’ta A planının Tite olduğu ve görüşmelerin başladığı kaydedildi. Ancak Tite’de sorun çıkarsa Jesus isminin gündeme geleceği aktarıldı.