Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan rakip parlatan sistem

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan rakip parlatan sistem

04.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus’un 3’lü savunma anlayışı bir kez daha hayal kırıklığı yarattı. Bir derbiyi daha mağlup tamamlayan Fenerbahçe’de sistem yine tıkandı, Trabzonspor ve Galatasaray maçlarından sonra Beşiktaş karşısında da rakip forvetler parladı.

Fenerbahçede Jorge Jesustan rakip parlatan sistem

Fenerbahçe’de bir derbiyi daha farklı yenilgiyle kapatmanın üzüntüsü ve hayal kırıklığı yaşanıyor. Sezon başında büyük umutlarla göreve gelen teknik direktör Jorge Jesus’un derbilerde sıfır çekmesi kadar oynatmaya çalıştığı 3’lü savunmanın sürekli arızalar vermesi de gözlerden kaçmıyor.

Haberin Devamı

Portekizli hocanın hem lig hem de Avrupa’da ısrarla oynatmak istediği 3’lü defans kurgusu hep başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bunun üzerine rakipler de bu sistem karşısında adeta şaha kalkıyor, yıldız gibi parlıyor.

Fenerbahçede Jorge Jesustan rakip parlatan sistem

Avrupa Ligi’nde Sevilla eşleşmesinde, ligde de derbilerde bu başarısızlık göze çarpıyor. Fenerbahçe eşleşmesi öncesi La Liga’da nerdeyse küme düşme hattına kadar inen Sevilla, 3’lü savunma karşısında sonuca gitti, tur biletini aldı. Sevilla’dan ayrılan Jorge Sampaoli, kovulmadan önce Jorge Jesus’u taktiksel olarak yenerek turu kaptı.

Ligde ise son 4 ayda Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında toplam 9 gol yiyen sarı-lacivertliler, sıfır çekti. Bu 3 maçta da 3’lü savunma vardı. Hepsinde de rakip forvetler yıldızlaştı. 2-0 mağlup olunan Trabzonspor deplasmanında Maxi Gomez attığı golle yıldızlaştı. Kadıköy’de 3-0 kaybedilen Galatasaray derbisinde Icardi son 15 dakikada oyuna girip 1 gol, 1 asistle işi bitirdi. Önceki akşam da Beşiktaş’ta Cenk Tosun ikinci devrede arka arkaya attığı 2 golle öne çıktı, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe’ye gol attı. Aboubakar da geceye nokta koyan isim olarak Kadıköy’de herkesi üzdü. Beşiktaş’ın 4-2’lik galibiyetinde 3 golü forvetlerinden geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesustan rakip parlatan sistem

SÖZLEŞME FESHİ İDDİASI

4-2’lik Beşiktaş yenilgisinin ardından Fenerbahçe’de sıcak saatler yaşanıyor. UOL Esporte’den Bruno Andrade’nin özel haberine göre sarı-lacivertli kulüp ile Jorge Jesus arasında vedanın yakın olduğu iddia edildi. İki tarafın dün karşılıklı görüştüğü ve bu hafta içerisinde dostça bir vedanın gelebileceği savunuldu. Jesus’un daha önce de sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini işaret ettiği anımsatıldı. Ancak 4-2 kaybedilen Beşiktaş derbisinin vedayı erkene çekebileceği öne sürüldü. Fenerbahçe ve Jorge Jesus’un bu hafta içerisinde görüşmelerine devam edeceği vurgulandı. Haber, Brezilya basınında büyük yankı uyandırdı.

İSYAN ETTİREN TRANSFERLER

Geçtiğimiz yılı 2. sırada bitiren ve hazır bir takım kuran Fenerbahçe, bunun tam aksi bir şekilde bu sezon yine 15 transfer yaptı. Ancak bazı isimler camiada büyük tepki toplamaya başladı. Sezon başında Galatasaray’ın da istediği ama Fenerbahçe’ye gelen Joao Pedro başta olmak üzere Luan Peres, Alioski, Gustavo Henrique, Samet Akaydın gibi transferlerin maliyeti sorgulandı. Alioski kiralık olsa da Joao Pedro ve Peres ikilisine 10 milyon euro verildi. Satın alma opsiyonunun olduğu Gustavo’ya da 1.4 milyon euro kiralama bedeli verildi. Ara transferde Samet Akaydın için de 3.7 milyon euro harcandı. Beşiktaş derbisi sonrası tüm bu isimlere harcanan paralar tepki konusu oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesustan rakip parlatan sistem

İKİNCİLİK DE TEHLİKEDE

Sarı-lacivertliler Beşiktaş yenilgisiyle beraber ikinciliği de tehlikeye attı. Lider Galatasaray’ı takibini sürdürmek isterken bir anda derbideki mağlubiyetle ciddi bir yara alan Fenerbahçe’yi zor bir fikstür bekliyor. Jorge Jesus ve takımının artık hata yapma lüksü kalmadı. Sarı-lacivertlilerin önünde Karagümrük, Sivasspor, Giresunspor, Başakşehir ve Galatasaray gibi zor deplasmanlar var. Ayrıca içeride de Trabzonspor ile oynanacak bir maç bulunuyor. Beşiktaş’a karşı ikili averajı da kaybeden Fenerbahçe, kritik bir eşiğe yaklaştı. 

Haberin Devamı