Fenerbahçe Fenerbahçe tribünlerine saldıran Maribor taraftarlarının sicilleri kabarık! Benzinlikte de kaos yaratmışlar

Fenerbahçe tribünlerine saldıran Maribor taraftarlarının sicilleri kabarık! Benzinlikte de kaos yaratmışlar

18.08.2023 - 18:46 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi karşılaşmasında Fenerbahçe tribünlerinin boşaltılmasına neden olan Maribor taraftarlarının, son yıllarda bir çok olay çıkardıkları, sicillerinin kabarık olduğu tespit edildi.

Fenerbahçe tribünlerine saldıran Maribor taraftarlarının sicilleri kabarık Benzinlikte de kaos yaratmışlar

Slovenya'daki UEFA Konferans Ligi karşılaşmasının yarım saat duraksamasına neden olan olayların, Maribor taraftarlarınca başlatıldığı ev sahibi ülkede de kabul edildi. Sloven basınına göre güvenlikçi kılığında bir ev sahibi ekip taraftarının, Fenerbahçe tribünündeki pankartı çalmasının başlangıcı oluşturduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçındaki duraksamaya neden olan Maribor taraftarlarının, bundan önce de bir çok vukuatı olduğu, sicilinin hayli kabarık olduğu ortaya çıktı.

2013-14 sezonunda Sevilla ile oynadıkları karşılaşmanın sonrasında Maribor taraftarları, İspanyol taraftarlara bir benzin istasyonunda saldırdı. Bir çok İspanyol taraftarın ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı olayda ciddi şekilde yaralananlar oldu. Bu olay nedeniyle dört taraftar mahkemede hüküm giydi.

2016'da Koper ile yapılan maçta taraftarının sebep olduğu olaylar nedeniyle Maribor Kulübü para ve tribün kapatma cezasına çarptırıldı. Bu maçta Maribor taraftarı sahaya girerek kendi takımının futbolcusuna müdahalede bulundu.

2017'de oynanan Maribor-Olimpija karşılaşmasında Maribor taraftarının kullandığı patlayıcı madde nedeniyle bir seyirci gözünden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İki ezeli rakibin üç yıl önceki buluşmasında da iki takım taraftarları birbirine girdi.

Haberin Devamı

2021'deki Mura-Maribor maçı öncesi kentteki bir parkta iki grup birbirine girdi. Konuk ekibin taraftarları polis eskortu eşliğinde Maribor'a geri gönderildi. Son olarak geçtiğimiz aylarda Radomlje taraftarlarına stat dışında Maribor taraftarları sopalarla saldırdı. Saldırıda bir kişi ağır yaralandı.

Yazarlar