Fenerbahçe Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma! Arda Güler'e tepki

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma! Arda Güler'e tepki

03.04.2023 - 11:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hakem Halil Umut Meler'n verdiği penaltı kararı damga vurdu. Büyük tartışma yaratan penaltı kararı sonrası Beşiktaşlı yıldız oyuncu, Arda Güler'e olay bir tepki gösterdi. Soyunma odasında ortalık bir anda karıştı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma Arda Gülere tepki

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında ezeli rakini Beşiktaş'a 4-2 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasının ardından 4 gollü galibiyeti Fenerbahçeli taraftarların büyük tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Dev derbiye Halil Umut Meler'in verdiği penaltı kararı damga vurdu. Arda Güler'in yerde kaldığı pozisyon maçın ardından soyunma odasına taşındı. Beşiktaşlı yıldız oyuncu Arda Güler'e tepki gösterdi. Soyunma odası karıştı. İşte ayrıntılar...

PENALTI KARARI TARTIŞMA YARATTI

Derbinin 40. dakikasında Arda Güler, Beşiktaş savunmasını çalımlarla geçti. Genç yıldız Onur Bulut'un müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular, Arda Güler'in kendini yere attığını iddia ederek hakeme itirazda bulundu. VAR ile iletişime geçen Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Enner Valencia topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi derbide 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma Arda Gülere tepki

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN TEPKİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Halil Umut Meler'in Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı, Beşiktaş'ın tepkisini çekti.

Beşiktaş'ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; penaltı pozisyonunun yer aldığı videoya, "Manuel zekanın ürünü Halil Umut Meler" notu düşüldü.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Umut Tahir Güneş ise, "Kadıköyde şölen başladı.. Kıyım başladı… Halil Umut Meler ve ekibi iş başında… Dokunmadan çalınan bir penaltı… Yazıklar olsun…" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma Arda Gülere tepki

ESKİ HAKEMLER PENALTI POZİSYONUNU DEĞERLENDİRDİ

Fenerbahçe'nin Arda Güler ile kazandığı penaltı pozisyonun beIN Trio programında ele alındı.

İşte penaltı pozisyonu için yapılan yorumlar:

Bülent Yıldırım: Arda harika bir driplingle birinci rakibini geçiyor, ikinci rakibini geçiyor. İkinci rakibinden bir temas alsa zaten bir penaltı yaratmaya... Burada devam ediyor. Soru şu; Ben Onur Bulut olarak nasıl penaltı yapacağım? Tutacağım, çekeceğim. Asla bunların hiçbirisinin olmadığını göreceğiz. Ayağa bastı mı? Hayır. Oluşan diz teması Arda kum havuzuna atlar gibi olarken bir temas. Onur Bulut penaltıyı gerektirecek hiçbir müdahalede bulunmuyor. Bu bir elit hakeme yakışacak bir görüş açısı mı? Burada Arda'nın bir temas alacağını düşündü. Sağlıklı görmüyor, yanıldı, kötü bir yanılgı oldu. Böyle bir durumda VAR ne yapar? Buna müdahale edilmeyecekse... Bir aldatma ihtimali var ortada. VAR buna neden karışmaz.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Kendini doğuran kehanet niye karışmaz? Merkez Hakem Kurulu şeffaf davranıyor. Bu kadar şeffaflığa gerek yok. Trabzonspor - Adana Demirspor maçında o ofsayt çizgisi niye çizilmedi? Çizmeyen kim? Alper Ulusoy. Hugo'nun eli penaltı verilmiyor maç 3-1. O iki yardımcı hakemin de bugün görevi var. Siz hata yapan hakemi bekletmeyecekseniz... Adana Demirspor - Fenerbahçe maçında Batshuayi'ye yapılmayan penaltıya karışmamak da hatadır. Trabzonspor - Adana Demirspor maçını kimse konuşmadı diyip oradaki VAR'ı derbiye koyarsanız bu adaletsizliktir. Ondan sonra da böyle elinize ayağınıza dolaşır.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Bu teması sağlayan Arda'nın kendisi.

Deniz Çoban: Bu bir aldatmadır. Arda Güler'in sarı kart görmesi gerekir. VAR açısından kabul edilemez bir hatadır. Asla penaltıdan söz edilemez.

Seçim Demirel: Ben de burada asla bir penaltıdan bahsedemeyiz. Mutlaka VAR müdahalesi gerekiyordu.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma Arda Gülere tepki

ONUR BULUT ARDA'YLA UZUN SÜRE TARTIŞTI

Sabah'ta yer alan habere göre 38. dakikadaki pozisyonda bir temasının olmadığını savunan Beşiktaş'ın sağ beki Onur Bulut, 18 yaşındaki oyuncuyla uzun süre tartıştı.

Olay soyunma odasına taşınınca yıldız isimlerle Arda Güler arasında yaşananlar gündeme oturdu.

"YEMİN ET ARDA"

Bu sırada Cenk Tosun araya girerek "Müdahale olduğuna yemin et Arda" dedi. 18 yaşındaki yıldız ise "Hakem verdi abi, bana değil ona itiraz et" karşılığını verdi. 

İlk yarı sonunda soyunma odasına da giderken Onur'un pozisyonu konuşmaya devam ettiği ve Arda'ya, "Ben sana dokunmadan düşüyorsun" dediği kameralara yansıdı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında tartışma Arda Gülere tepki