Turkish Airlines Euroleague EuroLeague'in tarihi rekorunu kırdı! Fenerbahçe'de Hayes parladı

EuroLeague'in tarihi rekorunu kırdı! Fenerbahçe'de Hayes parladı

30.03.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague’de Fenerbahçe deplasmanda Real Madrid'e konuk oldu. Maccabi Tel Aviv'in Virtus Bologna’yı mağlup ettiği maç ise EuroLeague tarihine geçti.

EuroLeaguein tarihi rekorunu kırdı Fenerbahçede Hayes parladı

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ilk müsabakasında Fenerbahçe Beko, Real Madrid deplasmanına çıktı. Ev sahibi Real Madrid sahadan 90-75 galip ayrıldı. Bu sonuçla Real Madrid 22. galibiyetini alırken temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise 13. yenilgisini yaşadı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko gelecek hafta Baskonia‘ya konuk olacak.

Haberin Devamı

Playofflarda iç saha avantajını garantileyen Real Madrid ise önümüzdeki hafta Partizan deplasmanında olacak.

FENERBAHÇE'YE NIGEL HAYES YETMEDİ
Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis 17 sayı – 3 ribaund, Nick Calathes 12 sayı – 6 ribaund – 6 asist, Devin Booker 7, Marko Guduric 10 Tyler Dorsey ile Johnathan Motley de 6 sayıyla mücadele etti.

ITOUDIS: MADRİD GALİBİYETİ HAK ETTİ
Maçın ardından Fenerbahçe‘nin koçu Dimitris Itoudis, basın toplantısında açıklamalarda bulundu: Koç Itoudis’in maçın ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Herkese iyi akşamlar. Real Madrid‘i tebrik ederim, bu akşam daha iyi olan onlardı. Hücumda yaptıklarımızla farkı belli bir seviyede tutmaya çalıştık. Rakibimiz önemli şutlarda isabet buldu. İlk yarıda buldukları üçlükler Real’e ritim ve tempo kazandırdı. Buna cevap bulamadık. Galibiyeti hak ettiler, tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

İŞTE PUAN DURUMU 

1/2

2/2

EUROLEAGUE REKORU KIRILDI
Virtus Bologna’yı 111-80 mağlup eden Maccabi Tel Aviv, ligin tarihi rekorunu da kırmış oldu. Karşılaşmayı 38 asistle tamamlayan Maccabi Tel Aviv, EuroLeague’de bir maçta en çok asist yapan takım olma unvanını elde etti.

Rekorun bir önceki sahibi, 2015-16 sezonunun 10. haftasında 36 asist üreten Real Madrid‘ti. Temsilcimiz Anadolu Efes ise 2016-17 sezonu 7. haftasında yaptığı 34 asistle üçüncü sırada bulunuyor. Virtus Bologna karşısında 31 sayılık farkla ezici bir üstünlük sağlayan İsrail ekibi, 31. maçında 18. galibiyetini aldı ve altıncı sıradaki yerini korudu.

ZALGİRİS PLAY-OFF YARIŞINA TUTUNDU
Playoff yarışını sürdüren Zalgiris AS Monaco’yu ağırladı. Mücadeleden 79-70 galibiyetle ayrılan Zalgiris, EuroLeague’de bu sezon 16. galibiyetini aldı ve playoff yarışına tutundu. Maçın oyuncusu rakip potaya 22 sayı bırakıp 5 ribaund ve 2 top çalmayla mücadele eden Ignas Brazdeikis seçildi.