Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman ve Fenerbahçe'nin transfer savaşı! Yıldız basketbolcu NBA'den ayrılıyor

Ergin Ataman ve Fenerbahçe'nin transfer savaşı! Yıldız basketbolcu NBA'den ayrılıyor

30.06.2023 - 13:03 | Son Güncellenme:

Ergin Ataman'ın başantrenörlük görevine gelmesinin ardından iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara başlayan Panathinaikos, NBA'den yarılmaya hazırlanan yıldız basketbolcuyu radarına aldı. Yunan ekibi transferde Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelebilir. İşte detaylar...

Ergin Ataman ve Fenerbahçenin transfer savaşı Yıldız basketbolcu NBAden ayrılıyor

Ergin Ataman yönetimindeki Yunan ekibi Panathinaikos, gelecek sezon EuroLeague'de yeniden zirve yarışına dahil olmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kadrosunu yıldız basketbolcularla güçlendiren Panathinaikos, şimdi de NBA'den ayrılmaya hazırlanan ismi gündemine aldı.

ANADOLU EFES'TEN AYRILDI

EuroLeague'de üst üste 2 şampiyonluk yaşamasının ardından geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi'nde zafere ulaşmış olsa da Ergin Ataman, takımdan ayrılmıştı.

Lacivert-beyazlı ekipten ayrılan Ergin Ataman ise Panathinaikos 2 yıllık anlaşmaya vardı. Ayrıca tarihte ilk kez bir Türk koç, Yunan ekibini çalıştıracak.

Ergin Ataman ve Fenerbahçenin transfer savaşı Yıldız basketbolcu NBAden ayrılıyor

YILDIZ İSİMLERİ KADROSUNA KATTI

Transfere hızlı bir giriş yapan Panathinaikos, Kostas Antetokounmpo, Moraitis ve Luca Vildoza ile kadrosunu güçlendirmişti. Yunan ekibi ayrıca geçtiğimiz sezon Obradovic yönetimindeki Partizan'da dikkatleri üzerine çeken Mathias Lessort'u da renklerine bağlamıştı.

Haberin Devamı

Yunan ekibi son olarak NBA'den ayrılmaya hazırlanan yıldız ismi gündemine aldı.

NBA MACERASI SONA EREBİLİR

Geçtiğimiz yıl İspanya Milli Takımı’yla EuroBasket MVP’si seçilen Willy Hernangomez’in NBA serüveni, bu yaz sona erebilir. Son olarak New Orleans Pelicans, sözleşmesi biten Hernangomez’le yola devam etmeme kararı aldı.

 DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Eurohoops'ta yer alan habere göre bu gelişmenin ardından İspanyol yıldızın Avrupa’ya geri dönüş ihtimali arttı. Uzun rotasyonunu son olarak Mathias Lessort’la güçlendiren Ergin Ataman’lı Panathinaikos, Willy Hernangomez’in durumunu yakından takip ediyor.

Ergin Ataman ve Fenerbahçenin transfer savaşı Yıldız basketbolcu NBAden ayrılıyor

ATAMAN KADRODA GÖRMEK İSTİYOR

Hernangomez’in oyununu fazlasıyla beğenen koç Ataman, gelecek sezon 29 yaşındaki yıldızı kadroda görmek istiyor.

FENERBAHÇE İHTİMALİ

Öte yandan Avrupa’ya geri dönme kararı alması durumunda Fenerbahçe Beko ve Real Madrid‘in de Hernangomez’e ilgi göstermesi bekleniyor.

Real Madrid altyapısı çıkışlı İspanyol pivot, 2013 ile 2016 yılları arasında İspanyol ekibinin A takımında forma giymişti. Geçtiğimiz sezon toplam 38 NBA karşılaşmasında süre bulan Willy Hernangomez, maç başına 6.9 sayı ve 4.7 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.