Basketbol Derin Akdeniz Amerikan Liselerindeki ilk Türk kadın basketbolcu olacak

Derin Akdeniz Amerikan Liselerindeki ilk Türk kadın basketbolcu olacak

10.05.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Banvit İzmir Spor Kulübü'nün alt yapısında forma giyen genç yetenek Derin Akdeniz, sonbahar döneminde eğitim ve spor hayatını devam ettirmek üzere ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan Rabun Gap Lisesi'nin yolunu tutacak.

Derin Akdeniz Amerikan Liselerindeki ilk Türk kadın basketbolcu olacak

Ege Gelişim Spor Kulübü'nde basketbol yaşantısına başlayan 2001 doğumlu oyuncu, ardından Beckerspor altyapısının yolunu tuttu. Bu sezon Banvit İzmir Spor Kulübü'nün formasını giyen genç yetenek, sonbahar döneminden itibaren eğitim ve spor yaşamını Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde bulunan Rabun Gap Nacooche Highschool'da sürdürecek. İzmir doğumlu Derin Akdeniz ayrıca, lise düzeyinde Amerika Birleşik Devletleri'nde burslu olarak eğitim ve spor yaşantısını devam ettirecek ilk kadın sporcu olacak.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK HEDEFİM A MİLLİ TAKIM FORMASINI UZUN YILLAR GİYMEK

Eğitim ve spor hayatına ABB International Academy öncülüğüyle Amerika Birleşik Devletleri'nde devam edecek olmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu ifade eden Derin Akdeniz konuyla ilgili olarak, "Hayatımın belki de en zor kararlarından birini verdim ve ailemin yanından ayrılarak ABD'de gitme kararı aldım. Bu belki benim yaşımdaki genç bir sporcu için riskli gibi görünse de, inanıyorum ki ABD, benim basketbol yaşamıma birçok şey katacaktır. Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen ailem başta olmak üzere, ABB International Academy kurucusu Kaan Onat Kalkan'a bu şansı bana sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Yakaladığım bu fırsatı elimden geldiğince en iyi şekilde kullanmaya çalışacağım. Burada basketbolumu en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyorum. En büyük hedeflerimden birisi de, burada kendimi ispat etmek ve A Milli Takımı'mızın formasını uzun yıllar giymek olacak" diye konuştu.