Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jesus'tan derbiye özel hazırlık! Şenol Güneş'ten sürpriz tercih

Fenerbahçe'de Jesus'tan derbiye özel hazırlık! Şenol Güneş'ten sürpriz tercih

30.03.2023 - 15:14 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine sahne olacak. Derbi öncesi Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok ve gazeteci Serdar Sarıdağ, iki takıma ilişkin son dakika gelişmelerini Skorer TV'de aktardı.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı Kadıköy'de konuk edecekç Pazar günü saat 20.30'da oynanacak derbi mücadelesinde hakem Halil Umut Meler görev alacak.

Haberin Devamı

Derbi öncesi Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok ve gazeteci Serdar Sarıdağ iki takıma dair son dakika gelişmelerini Skorer TV canlı yayınında aktardı.

Senad Ok ve Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

HALİL UMUT MELER YORUMLARI

Serdar Sarıdağ: Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Kaşıkçı Elması gibi saklayın şeklinde yorum yaptım. Halil Umut Meler bir gün dünyanın en iyi hakemi olacaksa bu bizim derbiler sayesinde olacak.

Senad Ok: Halil Umut Meler'in atanmasını doğru buluyorum. Bu tür maçlar artık hata kaldırmayacak maçlar. Bu maçta olası bir hakem hatası büyük sıkıntı olabilir. Ben de federasyonun yerinde olsan Halil Umut Meler'i bu maça atardım. Maçta bir hata olursa o kalitede bir hakem olduğu için Halil Umut Meler'in olur ama başka bir hakem atansaydı sorumluluk federasyonda olurdu.

Haberin Devamı

Serdar Sarıdağ: Federasyon hakemlerle ilgili yeni bir karar aldı. Halil Umut Meler'in önünü mü açtılar şimdi. Yapay zeka olayını kaldırıp direkt atama yapalım o zaman. Artık derleri bu ligin kazasız belasız bitmesi. Mayıs'tan sonra yeni bir planlamaya bakılır.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

JESUS'TAN EMRE MOR, ŞENOL GÜNEŞ'TEN MAXIM SÜRPRİZİ

Senad Ok: Benim duyduğum Emre Mor'u bu maça sürpriz olarak hazırladığı. Bu maçta Emre Mor hamlesi gelebilir. Kolay kolay üçlü savunmadan vazgeçebileceğini düşünmüyorum. Orta sahayı biraz daha kalabalık tutma planı var Jesus'un... İleride Valencia'nın oynamasını bekliyoruz. Önde baskı yaparak Beşiktaş'ı hazırlıksız yakalamanın planları yapılıyor.

Serdar Sarıdağ: Beşiktaş bugün tam kadro çalışacak. Ne taktik yaptılar ne planlıyor net bir bilgi yok ama bekleyen taraf Beşiktaş olacak. Kontra ataklarla kontrollü bir oyunu tercih edeceğini düşünüyorum. Kadroda değişiklik yapacağını zannetmiyorum sadece Maxim'i ilk 11'de görebiliriz. Bir sürpriz olursa Maxim'in olabileceğini düşünüyorum. Maxim dışında bir değişiklik olacağını zannetmiyorum.

Senad Ok: Bir sürpriz yapacak Jesus... Ben Emre Mor diye duydum. Emre Mor oynarsa Arda ile aynı anda olur mu? Bence olmaz. 

Serdar Sarıdağ: Emre Mor mantıklı çünkü Beşiktaş savunması hızlı oyuncular karşısında tek ayakta kalıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

KONUK TARAFTARIN ALINMAMASI

Senad Ok: İstanbul'da milyonlarca futbolla alakası olmayan insanlar aşıyor. Bazen maça giderken seyirciler gerginlik yaşayabiliyorlar. Seyahat sırasında bile zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. İstanbul'da hava güzelse herkes dışarıda ama metroya binerken rahatsız oluyorsun. Küfürler ve olumsuz tezahüratlar oluyor. Maça gidilecek diye fuıtbolla alakası olmayan insanların da rahatsız edilmemesi lazım. Polislerimiz de çok zorluklar yaşıyor. Niye gidilmemesi hakkında taraftarların kendisine sorması lazım.

Serdar Sarıdağ: Her maçta her kulüp için söylüyorum. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri de bu tip taraftarlar porfilleri.

Senad Ok: Sorulması gereken şu: Biz maça gitmeyi hak ediyor muyuz?

Serdar Sarıdağ: Deplasman yasağını valilik değil taraftar kendisi koyuyor. Seviyeyi bu hale TFF getirmedi.

Senad Ok: Metroya bindim. Juventus ve Inter taraftarı birlikte maça gidiyorlar. Benim bulunduğum Inter tribününde bazı Juventus taraftarları da vardı. Karşı taraftaki Juventus ve Inter taraftarları kendi aralarında atışıyordu. Bu ayrımı çok iyi yapıyorlar. Bunu yapabiliyorsak o zaman sorgulayalım neden taraftarın gidemediğini.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

JORGE JESUS'TAN SERDAR DURSUN KARARI

Senad Ok: Fenerbahçe üçlü savunmayı iyi oynadığı dönemler vardı. Bu maçta Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa sıkıntı olur. Ferdi de milli maçta çok yoruldu. Eğer oynanabiliyorsa üçlünün çok iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum. Burada üçlü oynandığında Ferdi ve Osayi'nin hızlı geri dönmesi lazım. Boşluk yakalarsa Beşiktaş affetmez. Ben dörtlü oynanması gerektiğini düşünüyorum. Hoca Serdar Dursun'u düşünmüyor. Ben olsam Serdar ile başlarım çünkü Joao Pedro sakatlıktan sonra çok ağır. Oosterwolde, King, Batshuayi ve Luan Peres, Beşiktaş maçı kadrosunda olmayacak.

Serdar Sarıdağ: Şenol Güneş'in en çok korktuğu şey milli takıma giden oyuncuların sakat dönme ihtimaliydi. Sakatlık olmadığı için mutlu. Fenerbahçe'de de milli takımdan dönen oyuncularda sakatlık yok. Beşiktaş'ta derbi öncesi işler yolunda diyebiliriz. Hocanın kafasında kurabileceği ideal isimler var. Şenol Güneş'in ilk 11'i bellidir. 

Haberin Devamı

Senad Ok: Ben Şenol Güneş'i rahat görüyorum çünkü yüzüne yansıyor. Çok memnun demek ki takımdan.

Serdar Sarıdağ: Gedson Fernandes ilk 11'de olacak. Ligin başından beri Beşiktaş'ın en iyi orta sahası. Amir'i beklemiyorum. Ben sürprizi orta saha tercihlerinde bekliyorum.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

"JESUS'UN DERBİDE OLMAMASI BİR DEZAVANTAJ"

Senad Ok: Rennes maçını hatırlıyorum hoca geriye düştüğü zaman kulübeye dönüp 'Sakin olun' mesajını vermişti. Sonuçta tecrübeli bir teknik adam. Jesus'un derbide kulübede olmaması bir dezavantaj. Üçlü savunma olursa Samet-Serdar-Attila Szalai'yi görürüz. Fenerbahçe'nin sevdiği rakipler var. Topu alıp oyun kurmaya çalışan takımları Fenerbahçe çok seviyor. Sevilla oyunu geriden kuran takım olduğu için Fenerbahçe'de iyi baskı yapılacağı yönünde görüş hakimdi. Nitekin Sevilla maçının ilk 45 dakikasını hatırlıyoruz. Beşiktaş nasıl oynar. Böyle bir risk alabilir mi? Mert ayağı çok iyi bir kaleci savunma arkasına uzun toplar atabiliyor. Mert'in yapabileceği asistle Beşiktaş'ın gol atma ihtimali var. Mert ile topu oyuna geriden sokma düşüncesi olursa bu Fenerbahçe'nin işine gelebilir. Fenerbahçe rakibini dengesiz yakalayabilir.

Serdar Sarıdağ: Her zamankinden farklı bir Beşiktaş olacak. Şenol Güneş, her zamanki Fenerbahçe gibi çalıştırıyor takımı ama ben öyle bir Fenerbahçe beklemiyorum. 

Senad Ok: Jesus derbi psikozuna girmiyor. bu maça sadece 3 puan olarak bakıyor. Derbi kazanamadım psikolojisi ile bakmıyor.

Serdar Sarıdağ: Bu durum bizim kültürümüze ait bir düşünce. Jesus rahat bir adam. Şampiyonluğun yolu derbileri kazanmaktan geçer klişesi yoktur Jesus'ta...

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

"UEFA'NIN KARARI TFF'NİN KARARINDA ETKİLİ OLACAK"

Senad Ok: Olası bir puan kaybında Galatasaray'ın maçına bakmak lazım. Galatasaray'ın Adana Demirspor karşısında alınacak mağlubiyet işleri değiştirir. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sezonda herkes Beşiktaş'ı önceden şampiyon ilan etmişti ama son haftada bitti. Galatasaray yenilir veya berabere kalırsa yarış devam eder. Burada Galatasaray'ın maçı belirleyici olacak. Yarışın devam edip etmeyeceği konusunda.

Serdar Sarıdağ: Burada TFF'nin Beşiktaş'ın itirazı ile ilgili vereceği karar da çok önemli. Beşiktaşlı futbolcular 'Bu maçı kazanalım ve sonrasına bakalım' düşüncesiyle maça çıkacak. Kulüpler Birliği toplantısında 7 kulüp Beşiktaş'ın önerisine sıcak baktı. Kulüpler Birliği'nin görüşü resmi bir karar değil sadece tavsiye. TFF kendi kararını alacak. UEFA'nın kararı da resmi değil TFF'ye bırakıyor kararı. Yakın zamanda Türkgücü maddi sorunlar nedeniyle ligden çekildi ve tüm maçları yok sayıldı. 

Senad Ok: Ben sanki UEFA'nın tavsiyesinin önemli olacağını düşünüyorum bu konuda. Bir netleşsin ona göre değerlendirme yapılabilir.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

DERBİ TAHMİNLERİ: BEŞİKTAŞ'IN AVANTAJLARI DAHA FAZLA

Senad Ok: Normal Fenerbahçe içeride Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray kimle oynarsa oynasın olağanüstü durumlar olmadığı sürece Fenerbahçe'yi şanslı görümüşümdür ancak bugün Beşiktaş kazanmak zorunda. Beşiktaş'ın sakat futbolcusu yok bildiğimiz kadarıyla. Fenerbahçe'de çok sakat oyuncusu var. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye göre bazı avantajları : Mert Günok, Aboubakar ve Ghezzal... Aboubakar saf bir golcü, Ghezzal saf bir yetenek. Atan-tutan ve ortadaki yaratıcılar çok iyi. Valencia çok gol atıyor ama Aboubakar farklı bir isim. Ghezzal ve Aboubakar, Beşiktaş'ı şampiyon yapan isimler. Eskiye yakın bir performans olursa Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi Kadıköy'de zorlayabileceğini düşünüyorum. Ortada bir maç

Serdar Sarıdağ: Üç ihtimalli bir maç Seyirci avantajıyla Fenerbahçe bir adım önde. O sahanın dolu olduğu zaman nasıl coşkulu olduğunu ben biliyorum. Derbi maçlarında Fenerbahçe deplasmanları çok zor olur.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN İLGİLENDİĞİ ARJANTİNLİ OYUNCU

Senad Ok: Galatasaray maçında tek taraflı bir maç olmuştu. O gün Jesus'un normal bir maç gibi baktığı söyleniyordu Galatasaray maçına. O günden sonra farklı bir düşünce olabilir Jesus'ta... Bence buradan camianın Beşiktaş maçına nasıl baktığını kavramıştır diye düşünüyorum.

Serdar Sarıdağ: Beşiktaş'ın zayıf noktası sol kanadı olur. Masuaku iyi bir atak oyuncusu ama karşısındaki hızlı oyuncular karşısında zorluklar yaşayabiliyor. Omar ile uyumu çok önemli. Beşiktaş'ın savunmasında ciddi sıkıntılar var böylesine büyük maçlarda. Saiss kendi milli takımında oynuyor ama burada olmuyor. Beşiktaş'ta stoper ve sol kanat sıkıntılı gibi duruyor. Beşiktaş gelecek sezon savunmaya takviye yapmak istiyor. Beşiktaş, Colon'da forma giyen Facundo Garces ile ilgileniyor. Şimdiden hoca gelecek sezonun planlaması yapılıyor. Garces ismini hocaya önermişler.

Fenerbahçede Jesustan derbiye özel hazırlık Şenol Güneşten sürpriz tercih

"MAÇIN ADAMI MERT GÜNOK OLUR"

Senad Ok: Son bölümlere bir takım geride giriyorsa biraz tansiyon yükselebilir. Kırmızı kart olursa son bölümlerde olur. Maçın adamı bence Mert Günok olur.

Serdar Sarıdağ: Kırmızı kart çıkabilir. Maçın adamı Halil Umut Meler olur.