Dünyadan Futbol Danimarka futbolunun konuştuğu Türk

Danimarka futbolunun konuştuğu Türk

11.04.2022 - 14:18 | Son Güncellenme:

30 yaşındaki Burak Karamete, Danimarka futbolunun en eski kulüplerinden biri olan ve Süper Lig’de oynayan Aalborg BK'ya (AaB) ortak oldu.

Danimarka futbolunun konuştuğu Türk

İRFAN KURTULMUŞ

Haberin Devamı

Aalborg BK (AaB) kulübüne ortak olan 30 yaşındaki Burak Karamete Danimarka'da gündem oldu.

İstanbul’da finans sektörden geldiğini ve avukat eğitimi aldığı belirtilen Burak Karamete’nin, 1885 yılında kurulan Aalborg kulübün hisselerinden önemli bir bölümünü aldığının borsa tarafından açıklanması üzerine, mistik Türk’ün kim olduğu büyük merak konusu oldu. Fenerbahçe taraftarı, futbol tutkunu ve sarı-lacivertlilerin Danimarkalı eski milli savunma oyuncusu Jes Högh’ün büyük hayranı olduğunu söyleyen Karamete, geçtiğimiz cuma akşamı Aalborg’un kendi sahasında Randers FC ile oynadığı karşılaşmayı izlemesi büyük ilgi odağı oldu.

'HER ŞEY JES HÖGH İLE BAŞLADI'

Ülkenin önde gelen tabloid gazetelerinden B.T’ye röportaj veren Burak Karamete, "Bazen bu mantıkla değil duyguyla açıklanabilir. Ama her şey Jes Högh ile başladı” diye konuştu. Karamete kendisini bir yatırımcıdan çok bir destekçi gibi hissettiğini vurgularken, "Aab çok fazla geçmişi olan 150 yıllık bir kulüp. Ben bu kulübü yeni gören ve 'Sorun değil' diyen sokaktan biri değilim” dedi. Kulüp adına büyük hayaller kurduğunu vurgulayan Karamete, çok büyük potansiyeli olan Aalborg için elinden gelenin en iyisini yapmak istediğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı