Skorer Cesur yürekler!

Cesur yürekler!

26.01.2011 - 02:05 | Son Güncellenme:

Snowboard sporcularının en büyük özelliği limit hıza ulaştıklarında eğimlerdeki cesaretleridir

Cesur yürekler

Snowboard sörf, kaykay ve kayak için gerekli becerilerin bir araya gelmiş halidir. Ayaklarının bağlı olduğu geniş, kayak benzeri bir tahta üzerinde yarışan snowboardcular, hızları ve eğimlerdeki cesaretleriyle tanınır. Snowboard iniş yarışları, mogul teknikleri, yarım ve çeyrek rampalarda sergilenen numaralar, powder riding (toz haline gelmiş kar üzerindeki yarış) gibi çeşitli tekniklerden oluşur. Alp snowboardu olarak bilinen teknik, iniş yarışlarında kullanılan yeteneklere benzer yetenekler gerektirir. Dev slalom adı verilen parkur geçitlerden oluşur. Yarışın amacı mümkün olduğu kadar hızlı gitmektir. Bir geçidi unutmak, diskalifiye ile sonuçlanır. Paralel dev slalomda, birbirine paralel iki parkurda yarışan iki yarışçı vardır.


Yarışma Kuralları
Yarışmalar, Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS) güncel teknik kural ve düzenlemelerine göre düzenlenecektir. Herhangi itiraz durumunda İngilizce kural kitapçığı geçerli sayılacaktır. Spor faaliyetinde içerik veya disiplinle ilgili itirazlar, hakemler veya ilgili uluslararası federasyonun düzenlemelerinde belirtilen görevliler tarafından jüriye iletilir.
Kafile başkanı veya vekili jüri kararına itiraz edebilir. Ancak bu itiraz uluslararası federasyonun düzenlemelerine göre yazılı olarak Tahkim Kurulu’na iletilmelidir. Erkeklerde 10 yarışmacının sadece 4’ü, bayanlarda ise 8 yarışmacının sadece 4’ü yarışmaya katılabilir.

Palandöken Kayak Merkezi
Snowboardun tüm yarışma alanları Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunmaktadır. 3271m’lik Palandöken Dağı’nın şehir merkezine uzaklığı 4 km’dir. Snowboard ve Serbest StilKayak sporlarının yarışları bu merkezde düzenlenecektir.

Yarışçı profili
Cüretkârlığın yanı sıra bir snowboardcu kendine fazlasıyla güvenmeli ve maceraperest olmalıdır. Yarışmacılar için esneklik, çeviklik ve güçlü kaslar vazgeçilmezdir. Kar üstünde yapılan her sporda olduğu gibi denge ve koordinasyon yaşamsal noktalardır, tıpkı hızlı düşünme yeteneği gibi. Serbest stil yarışçıları için performanslarına katacakları açısından sezgi de çok önemlidir.

Haberin Devamı


MİLLİ TAKIM
Thomas Bernık, Ömer Karslı, Savaş Kop,Cem Tekyaygil’in Antrenörlüğünde Bayan Milli Takımı, Elif Ece Limon ( İstanbul Ünv.), Zeynep Taviloğlu (Boğaziçi Ünv.), Gamze Demirci (Okan Ünv.), Yasemin Bilgen (İstanbul Ünv.), Sevda Sayar (Anadolu Ünv.), Melis Firuzan Bağatır (Anadolu Ünv.), Nesligül Kocakıran (İstanbul Bilgi Ünv.), İdil Pınar Halefoğlu (Galatasaray Ünv.), Deniz Altınok (Marmara Ünv.)’dan, Erkek milli takımı ise Mehmet Ali Ünal (Sabancı Ünv.), Can Polatkan (Bilgi Ünv.), Umut Öğücü (Bilgi Ünv.), Berkcan Önem (Bilgi Ünv.), Olgun Yalçın (Haliç Ünv.), Meriç Dumlu (İst. Aydın Ünv.), Naim Onur Özkul (Anadolu Ünv.), Batıkan Yılmaz (İst. Aydın Ünv.) ve Cihat Altınkök (Uludağ Ünv.)’ten oluşuyor.