Fenerbahçe Canlı yayında açıkladı: Mental olarak çok kötü, Fenerbahçe'deki son maçı olur

Canlı yayında açıkladı: Mental olarak çok kötü, Fenerbahçe'deki son maçı olur

05.11.2023 - 14:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Süper Lig'de Kadıköy'de konuk ettiği Trabzonspor'a 3-2 yenildi. Bu sonuçla ligdeki 10 maçlık galibiyet serisi sona eren sarı-lacivertli ekip, liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Instagram canlı yayınında dev maçı değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe kendi evinde Trabzonspor'a 3-2 yenildi. Müthiş galibiyet serisi son bulan sarı-lacivertli takım, ikinci sıraya gerilerken, Galatasaray Süper Lig'in yeni lideri oldu.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Instagram canlı yayınında Skorer'in sorularını yanıtladı. İşte Senad Ok'un maç değerlendirmesi:

Canlı yayında açıkladı: Mental olarak çok kötü, Fenerbahçedeki son maçı olur

'İDEAL OMURGADAN 3 FUTBOLCU DEĞİŞTİ'

"Fenerbahçe camiası için hoş bir sonuç değil. İki tane Fenerbahçe vardı. Biri ligde, diğer Avrupa'da oynayan Fenerbahçe. İdeal Fenerbahçe'nin omurgasından 3 futbolcu değişti. Ben kayıp olmasını bekliyordum. İdeal 11 yoktu. İyi bir teknik adama karşı, güçlü bir Trabzonspor vardı sahada. Antalyaspor maçında 6 numara pozisyonunda İsmail Yüksek yoktu. Fenerbahçe'nin ne kadar zorlandığını gördük. İsmail Yüksek'in olmadığı bir maçta dahi Fenerbahçe bu kadar zorlandıysa, İsmail'den daha önemli oyuncu Fred yok. Artı iki tane stoper yok.

Haberin Devamı

'İSMAİL HOCA DEĞİŞİKLİKLERİ ÇOK GEÇ YAPTI'

Kolay geçmeyeceğini düşünmüştük. Omurga çok önemli. 3 tane parça eksildi. Telafi edecek oyuncu da yok. Samet bayağı kötü. İş biraz teknik adama kalıyor. İsmail hocanın sahaya sürdüğü kadroyu eleştiremem. Trabzonspor 4. ve 5. dakikadan sonra gelecek ve geliyor. Hoca değişiklikleri çok geç yaptı. 4 tane stoper eksik. Diğeri de mental olarak gitti. Oyuncu değişikliği için çok fazla gereksiz bekledi İsmail hoca.

Canlı yayında açıkladı: Mental olarak çok kötü, Fenerbahçedeki son maçı olur

'3-0'DAN SONRA DEĞİŞİKLİK YAPSAYDI TAKIM AYAĞA KALKABİLİRDİ' 

46'da yapman gereken değişikliği 73'te yapıyorsun. Sınırlı zaman var. Çok fazla değişiklik yapmak takımın dengesini bozabilir. Ancak işler kötü gidiyor. Emre Mor'u veya Batshuayi'yi alacaksın oyuna. Hoca 3-0'dan sonra hemen değişiklik yapsaydı takım ayağa kalkabilirdi, rakibi biraz sallayabilirdi. Maçtan sonra takımı çağırmalarından dolayı taraftarları tebrik ediyorum. 

'SAMET'İN SON MAÇI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Djiku milli aradan sonra dönebilir. Adana Demirspor maçında oynatılması risk olur diye düşünüyorum. Dönüş süreleri çok önemli. Onuachu olduğu için uzun oynayacaksın tabii. Samet'in yapacağı tek iş Onuachu'yu tutmaktı. Basit oyna. Onuachu 2 metre. Stadın her yerinden görünüyor. Adamı kaybetme şansın da yok. Gidiyor Visca'yı kovalıyor kanatta. Orta yaptırmayacaksın kardeşim. O orta geçtiği zaman Onuachu'nun gol yapacağını biliyorsun. Samet, Onuachu'ya 1 metre bile uzak kalmamalıydı. Montella'ya Samet'ten nasıl verim aldığını sormak lazım. Samet'in son maçı olduğunu düşünüyorum. Mental olarak çok kötü durumda. Topu sürerken öz güveni yok. Sağlam durmuyor, sağlam basmıyor yere. 

Haberin Devamı

Canlı yayında açıkladı: Mental olarak çok kötü, Fenerbahçedeki son maçı olur

'TRABZONSPOR ÇOK DOĞRU VE AKILLI OYUN OYNADI'

Mantıklı, akıllı, çok doğru oyun oynadı ve galibiyeti hak etti Trabzonspor. Galibiyete o kadar inanmış ki Trabzonspor, Tadic'in videosuna hemen cevap verdiler. Berat ve Onuachu çok iyiydi. Onuachu'yu tutamıyorsun. Soğukkanlı, vuruşları iyi, takımına nefes aldırıyor. Maçın en iyisi Trabzonspor için Onuachu idi.

Fenerbahçe ideal 11'i ile çıksaydı bu maçı kazanırdı. Takımın 5. stoperi ile maça çıktın, gerçekten çok zor. 58 dakika boyunca rakip kaleye isabetli şutun yok. 'Eksiklerin yerine kim oynarsa oynasın?' deyince olmuyor. Tam kadro çıksan bile Adana Demirspor maçı zor. İsmail de kırmızı kart gördü. Samet de kayıp. Şimdi nasıl oynatacaksın? Mental olarak çöktü adam. 6. stoper olarak oynatabileceğin oyuncu İsmail Yüksek kırmızı kart cezalısı. 17 yaşındaki stoper Yusuf, Ludogorets maçında denenebilir mi bilemiyorum? Hoca da burada tecrübesini konuşturacak. Livakovic'in gollerde yapabileceği bir şey yoktu.

Haberin Devamı

'HOCA DA DAĞILDI GALİBA'

Çift forvete dönebilirsin, İrfan'ı 8'e çekersin. Kent'i kanata atarsın. Birçok opsiyon yaratabilirsin. Hoca da dağıldı galiba. Hakem maçın kaderiyle oynadı. Fenerbahçe'nin Adana Demirspor maçı Trabzonspor karşılaşmasından daha zor. Puan farkı 1 şu anda. Adana Demirspor maçında 4'e çıkabilir.

'VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN'

VAR kayıtları açıklansın. VAR hakemleri izleyip, bu pozisyonları süzemiyorsa sıkıntı vardır. Başka ihtimalleri düşünmek bile istemiyorum. Hakem konusu, yabancı hakem gelmediği sürece bitmez."