İsmail Kartal’ın seçimi

Haberin Devamı

Kadro tercihleri eleştirilen İsmail Kartal dün akşam olabilecek en ideal 11’i sahaya sürdü. Son üç lig maçında ilk golü kalesinde gören Fenerbahçe son dönemdeki kötü oyununu telafi etmek istercesine başladı maça. O iştahla da yarım saat dolmadan golü buldu. Tadic’in pasına hareketlenen Dzeko asisti yaparken ceza sahası içinde golü atabilecek dört oyuncusu vardı Fenerbahçe’nin. 8 ve 10 numarası, sağ açık ve sağ beki.
Hatayspor için söylenebilecek şeyler sınırlı. Kadrosu ve oyun gücüyle Fenerbahçe’ye zorluk çıkartabilecek bir tablo çizemedi. Ama dün özelinde sarı lacivertlilerde sevindirici iki konu var: Krunic oynamayınca merkez ayağındaki prangadan kurtuldu, Ferdi en doğru mevki sol bekte oynayınca Ferdi-Tadic-Dzeko bağlantısı iyi çalıştı.
Fenerbahçe’nin sezon başındaki görkemli oyununun temeli merkezdeki yüksek tempo ve hareketlilikti. Bu yüzden bir oyuncunun yokluğu tüm planları etkiledi. Tek ihtiyaç Fred yokken merkezde pas hızını yüksek tutacak oyuncu tercih etmekti. Mert Hakan oyun hızını arttırabiliyorken, Ferdi-Tadic bağlantısına yardıma gidebiliyorken, Szymanski’nin rakip kaleye yakın oynamasını sağlıyorken neden Krunic’te ısrar edilmiş sorusu da aklımızın bir kenarında kaldı.
Her Fenerbahçe yazısının içinde takımın beyni Dzeko geçmeli. Osayi’nin golüne asist yaptı, Cengiz’in golünde merkezde oyun kurdu. Oyun bilgisi ve bağlantı kalitesini birleştirince lig seviyesinin çok üstünde bir akıl koyuyor sahaya.
Fenerbahçe üç puanı aldı, tercihler daha doğruydu. Oyunda hala eksikler var, özellikle Çağlar’ın garantici oyunuyla savunmanın fazla geride yerleşip takım boyunun uzaması gibi, daha çok tek paslı oyuna dönmek gibi. Ama merkezdeki en önemli sorun çözülmüş göründü.
Bir söz vardır çok severim, “Bir kibritle yemek de yapabilirsin evi de yakabilirsin” diye. Kibrit İsmail Hoca’nın elinde. Kibritten ne çıkacağını onun seçimleri belirleyecek.