Dünyadan Futbol Burak Yılmaz'dan Christophe Galtier'e destek! 'Olumsuz davranış görmedim'

Burak Yılmaz'dan Christophe Galtier'e destek! 'Olumsuz davranış görmedim'

12.04.2023 - 19:21 | Son Güncellenme:

Hollanda temsilcisi Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz'dan, Müslüman futbolculara hakaret ettiği iddia edilen eski hocası ve yanı sıra PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier'e destek mesajı geldi.

Burak Yılmazdan Christophe Galtiere destek Olumsuz davranış görmedim

Paris Saint-Germain'in Teknik Direktörü Christophe Galtier, büyük bir skandal iddia ile karşı karşıya kaldı. Fransa'da Müslüman futbolculara hakaret ettiği haberleri çıkan teknik patrona, Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz'dan destek geldi.

Haberin Devamı

NELER OLDU?

Futbol yorumcusu Daniel Riolo ve Romain Molina’nın iddialarına göre Nice kulübünün eski futbol direktörü Julien Fournier’nin Nice kulübünün sahibi INEOS grubunun bir çalışanına bir mail gönderdi.

Mailde Fournier'in "Christophe Galtier daha sonra ofisime geldi ve oğlunu selamladı ve bana 'sana söylediklerimi babamdan kontrol edebilirsin' dedi. Menajeri/oğlu gittikten sonra Christophe'a az önce yaptığım tartışmadan bahsettim ve ona tüm bunların doğru olup olmadığını sordum. Daha sonra evet cevabını verdi ve "şehir" gerçekliğini hesaba katmam gerektiğini ve gerçekten de takımda bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamayacağımızı söyledi." dediğine yer verildi.

Burak Yılmazdan Christophe Galtiere destek Olumsuz davranış görmedim

PSG SORUŞTURMA BAŞLATTI

PSG, Christophe Galtier tarafından yapıldığı iddia edilen yorumların ardından soruşturma başlattı. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin yakın bir arkadaşı, "Nasser bunu bilseydi, Galtier asla PSG'nin başına geçemezdi. İmkansız." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

BURAK YILMAZ'DAN DESTEK GELDİ

Büyük bir iddia ile karşı karşıya kalan Christophe Galtier'a Burak Yılmaz'dan destek geldi.

Burak Yılmaz, Galtier için destek paylaşımında, "Galtier, harika bir insan ve harika bir teknik direktör. Onunla ilgili yazılan her şey saçmalık. Onunla birlikte çalıştığım ve kazandığım için mutluyum" ifadelerini yazdı.

37 yaşındaki golcü oyuncu, bir paylaşım daha yaptı ve bu kez, "Bugün haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştım, ondan dinim ya da milliyetim ile ilgili hiçbir olumsuz davranış görmedim. O harika bir teknik direktör olduğu kadar harika bir insan." sözlerini yazdı.

Burak Yılmazdan Christophe Galtiere destek Olumsuz davranış görmedim

SEZON BAŞINDA HOLLANDA'YA GİTTİ

35 yaşında Türkiye'den ayrılarak, Avrupa'ya açılan, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'yla birlikte Fransız ekibi Lille ile büyük başarılara imza atan, 2020-21 sezonunda sermaye devi PSG'nin önünde Fransa şampiyonluğu yaşayan Burak Yılmaz sezon başında çok şaşırtıcı bir imza atmıştı. Hollanda ekibi Fortuna Sittard ile anlaşan 37 yaşındaki futbolcu 2 yılı oyuncu, 3 senesi de teknik adam olarak 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Hollanda temsilcisi ile bu sezon 27 maça çıktı. Tecrübeli oyuncu, söz konusu maçlarda 9 gol, 5 asistlik performans sergiledi.