Beşiktaş Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaş'ı seçti! 'Sorumluluğun bir kat daha arttı'

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaş'ı seçti! 'Sorumluluğun bir kat daha arttı'

29.06.2023 - 12:14 | Son Güncellenme:

Son olarak Fortuna Sittard'da forma giydikten sonra 37 yaşında futbol kariyerine son veren Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcısı olacak. Milliyet'in usta yazarlarından Bilal Meşe, Burak Yılmaz'ın iki tercih arasında kalıp Şenol Güneş'i tercih ettiğini belirtti.

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaşı seçti Sorumluluğun bir kat daha arttı

Futbol kariyerine Fortuna Sittard'da oynadıktan sonra sonlandıran Burak Yılmaz antrenörlüğe geçiş yaptı. Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe, Burak Yılmaz'ın iki tercih arasından Beşiktaş'ı tercih ettiğini belirtti. Meşe ayrıca Fenerbahçe'nin İsmail Kartal tercihini ve Arda Güler'de yaşanan son gelişmeleri de kaleme aldı.

Haberin Devamı

Bilal Meşe'nin yazısı şu şekilde:

KARTAL, FENERBAHÇE İÇİN DOĞRU TERCİHTİR

Hep söyledim, yazdım, çizdim. Yerli teknik adam konusundaki rotam hiç değişmedi, sürekli yerli hocayı savundum, bundan da milim geri adım atmadım, atmam da...

Günlerdir yılan hikayesine dönen Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü nihayet açıklığa kavuştu. Fenerbahçe Yönetimi rotayı İsmail Kartal hocamıza çevirdi. Kısa süre içinde imzaların atılması bekleniyor artık. İsmail Kartal’a yabancı değiliz, tanıyoruz. Jorge Jesus’tan daha yararlı olacağına inanıyorum. Tabii ki yönetimlerin işine karışacak halimiz yok, kimi isterlerse getirsinler, bize de sadece yorum yapmak düşüyor. Ancak yönetimin yerli tercihi yerindedir, kendilerini kutluyorum, pişman olmayacaklar.

Haberin Devamı

Bakın, Şenol Güneş Beşiktaş’ı iki kez şampiyonluğa ulaştırdı, keza bir kez de Sergen Yalçın. Bunlar tesadüf mü? Asla değil. Artı Abdullah Avcı, yıllar sonra Trabzonspor’u zirveye uçurdu. En sıcak örnek Okan Buruk var. Hem Başakşehir’de hem Galatasaray’da şampiyonluk yaşadı.

Yakın tarihte bana bir yabancı gösterin ki, dört büyüklerden birini şampiyonluğa taşısın, yok arkadaş yokkk! Her gelen hayal kırıklığı yaratıyor, onca dolar ve eurolar kuş misali uçup gidiyor, kasalar boşalıyor!

Onun içindir ki İsmail Kartal tercihi çok yerindedir sayın Başkan Ali Koç... En azından Kartal oranın havasını suyunu iyi biliyor. Artı arada tercüman olmadan dertleşebileceğiniz, sorunları tartışabileceğiniz bir isimdir İsmail Kartal. Hayırlı, uğurlu olsun.

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaşı seçti Sorumluluğun bir kat daha arttı

ATAMA DEĞİL SEÇİM YAPILSIN

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kurulların atama yerine seçimle göreve gelmelerini önerdi, bence harika... Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye, “Seçildikten sonra Riva’da sandık koyup, atama yerine seçimle kurulları yenilemeyi düşünür müsünüz?” diye sordu.

Valla sayın Büyükekşi’nin bu öneriye nasıl baktığını henüz bilemiyoruz, yoksa yine atamayı mı devreye sokacak? Bakın, o kurulların ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yok. Özellikle de Merkez Hakem Kurulu... Her sezon MHK nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bırakın atama yapmayı, sandığı koyun, bu kulvarın bileşenleri seçsinler başkan ve üyeleri. Böylece birçok senaryo ve dedikodunun da önüne geçilir en azından. TFF, yıllarca MHK’den çektiğini hiçbir şeyden çekmedi! Sandık, demokrasinin temel taşıdır unutmayın sayın Başkan Mehmet Büyükekşi. Uygulayın, korkmayın ki, yeni sezonda birazcık rahat nefes alın!

Haberin Devamı

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaşı seçti Sorumluluğun bir kat daha arttı

GÖNLÜNÜZE VE KASANIZA GÖRE

Belli ki Arda Güler’i her hafta yazacağız, onun peşinden koşacağız! Kalacak mı, yoksa Avrupa’ya mı kanat çırpacak, göreceğiz...

Özellikle Barcelona, Milan, Real Madrid ve Ajax, Fenerbahçeli genç yıldızın peşini bırakmıyor, bırakacaklarını da sanmıyorum. Çünkü Arda hak ediyor. Milan, Arda Güler’le görüşmek istediğini Fenerbahçe’ye yazılı olarak bildirmiş. Valla örnek bir davranış arkadaş. Öyle yan yollara sapmıyorlar, yani kaçak dövüşmüyorlar, medeni bir şekilde izin istiyorlar, keşke bizde de olsa değil mi!

Başkan Ali Koç, Arda’nın bir sezon daha kalmasını istiyor. Kim istemez ki, keşke kalsa. Ne var ki her yıldız oyuncunun Avrupa’da oynama hayali var, bunu da unutmamak gerekir. Fenerbahçe’de kalsa da gitse de Arda’nın çok başarılı olacağına inanıyorum. Ne diyelim, her şey gönlünüze ve kasanıza göre olsun!

Haberin Devamı

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaşı seçti Sorumluluğun bir kat daha arttı

YILMAZ'DAN MİLİM ŞÜPHEM YOK

Burak Yılmaz’ı anlatmaya gerek yok, bilen, biliyor... Kişiliğine, golcülüğüne, yeteneğine kimse laf edemez. Türk futbol tarihine geçmiş bir forvet oyuncusudur. 37 yaşında yola devam eder miydi? İsteseydi evet, ama o son noktayı koymayı tercih etti, hayırlı olsun.

Yılmaz, bu oyunun içindeydi, şimdi kenarda olacak, Şenol Güneş’in yardımcılarından biri olarak görev yapacak. Yani bu oyundan kopmadı, yoluna antrenör olarak devam edecek.

Bak güzel adam, başta Şenol Güneş olmak üzere, Mehmet Kulaksızoğlu senin için büyük bir fırsattır. Kaldı ki senin A Milli Takım’a gitme şansın vardı, ama tercihini Güneş hocadan yana kullandığını da biliyorum, iyi de yaptın.

Biliyorum ki gelecekte bu yolda çok başarılı olacaksın, bundan bir milim kuşkum yok. Nasıl ki futbolcu iken büyük başarılara imza attın, antrenör olarak da bunu başaracak yetenek sende fazlasıyla var. Yeni görevine dört elle sarıl, çünkü sorumluluğun bir kat daha arttı. Seni gelecekte büyük takımların başında görmek istiyorum, söz mü? Başarmak senden, destek benden...

Haberin Devamı

Burak Yılmaz iki tercih arasından Beşiktaşı seçti Sorumluluğun bir kat daha arttı

Yazarlar