Süper Lig Bir bakışta transfer raporu! İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un yeni yıldızları

Bir bakışta transfer raporu! İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un yeni yıldızları

09.09.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de yaz transfer döneminde dört büyükler kadrolarını yıldızlarla güçlendirdi. Şampiyonluk adaylarında önemli ayrılıklar da yaşandı. 83 gün süren transfer döneminde dört büyük takımın yaptığı takviyeleri, yaşanan ayrılıkları ve sözleşme detaylarını sizler için derledik.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

METE UTKU / SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

17 Haziran 2022'de başlayan yaz transfer dönemi adeta rüzgar gibi geçti. 83 gün süren transfer dönemi dün gece sona ererken, sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan dört büyükler kadrolarını yıldız isimlerle takviye etti. Devlerde ayrıca yaprak dökümü de yaşandı, kulüpleriyle vedalaşan oyuncular yeni maceralara yelken açtı. Yaz transfer döneminde dört büyüklerin yaptığı transferleri, yaşanan ayrılıkları ve sözleşmesi detaylarını sizler için derledik. İşte bir bakışta transfer raporu...       

BEŞİKTAŞ:  

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Gedson Fernandes

Beşiktaş, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Gedson Fernandes'i uzun uğraşlar sonucu kadrosuna kattı. Benfica altyapısında yetişen, Tottenham'da da kiralık olarak forma giyen 23 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu için siyah-beyazlılar, Benfica'ya 6 milyon euro ödedi.

Haberin Devamı

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Weghorst

Geride kalan sezonda Batshuayi'den istediği verimi alamayan siyah-beyazlılar, forvet hattını 29 yaşındaki deneyimli golcü Wout Weghorst'u alarak güçlendirdi. Burnley'den kiralık olarak transfer edilen 1.97'lik forvet, Hollanda Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Weghorst geçen sezon Burnley forması ile 2 gol, 3 asistlik performans ortaya koydu.

Romain Saiss

Beşiktaş, Premier Lig'de gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren stoper Romain Saiss'le defansını güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de 31 maça çıkan Faslı oyuncu, kulübü Wolverhampton ile sözleşmesinin bitmesiyle beraber bedelsiz olarak transfer edildi.

Cenk Tosun

Siyah-beyazlılarda daha önce iki dönem forma giymiş ve 2018'de 22.5 milyon euroluk rekor bedelle Everton'a giden Cenk Tosun, yuvaya döndü. Geçtiğimiz yıl sakatlık sorunları sebebiyle 3 maçta süre alabilen 31 yaşındaki golcü, bedelsiz olarak transfer edildi.

Jackson Muleka

Kasımpaşa'da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Jackson Muleka, Beşiktaş'ın forvet hattına yaptığı bir diğer transfer oldu. 14 maçta 12 gol 5 asistlik oyun ortaya koyarak yıldızlaşan 22 yaşındaki Kongolu futbolcu için siyah-beyazlılar, Standart Liege'ye 3.35 milyon euro bonservis ödedi.

Haberin Devamı

Emrecan Uzunhan

Beşiktaş, Romain Saiss’in ardından İstanbulspor’da gösterdiği performansla beğeni toplayan 21 yaşındaki stoper Emrecan Uzunhan’ı kadrosuna katarak savunmasını güçlendirdi. Geçen sezon 21 maça çıkan 1.89 boyundaki genç stoper için İstanbulspor’a 2 milyon euro ödenecek.

Kerem Atakan Kesgin

Sivasspor’da ortaya koyduğu oyunla büyük takımların dikkatini çeken Kerem Atakan Kesgin, Beşiktaş’ın bir diğer önemli transferi oldu. Genç milli takımda da oynayan 21 yaşındaki orta saha, geçtiğimiz sezon 27 maçta boy gösterdi.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Dele Alli

Bu sezon Süper Lig’e transfer olan en önemli yıldızlardan biri olan Dele Alli, değerini 2018 yılında 100 milyon euroya kadar yükselterek adını tüm dünyaya duyurmuştu. Geçtiğimiz sezonun ortasında Everton’a giden 26 yaşındaki İngiliz futbolcu, satın alma opsiyonuyla birlikte Beşiktaş’a transfer oldu.

Arthur Masuaku

Rıdvan Yılmaz’ın takımdan ayrılmasıyla birlikte sol bek arayışına giren Beşiktaş, son olarak West Ham United forması giyen Masuaku’yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Premier Lig’de 105 maçta görev alan 28 yaşındaki futbolcu, Kongo Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

Haberin Devamı

Nathan Redmond

Siyah-beyazlı kulüp, 6 yıllık Southampton kariyerinin ardından yıldız kanat oyuncusunu kadrosuna kattı. Deneyimli oyuncu bonservisiyle birlikte 1 yıllığına renklere bağlandı.  Redmond'un yıllık ücreti ise 1.5 milyon euro. 

Tayfur Bingöl

Transfer döneminin son gününde Alanyaspor'dan satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralandı. Beşiktaşlı olmasıyla bilinen Tayfur, sağ ve sol beklerde görev alabiliyor. 

Tayyip Talha Sanuç 

Beşiktaş yönetimi son olarak Fenerbahçe'nin de transfer etmek için uğraş verdiği Adana Demirspor'un stoperini renklerine katarak savunmasına önemli takviye yaptı. 

FENERBAHÇE: 

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Teknik direktörlüğe dünyaca ünlü Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe, yeni sezonda hem 8 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek için transfer döneminde birçok önemli transfer hamlesi yaptı.

Lincoln Henrique

Haberin Devamı

Gremio altyapısında yetişen ve 2017-2018 sezonunda kiralık olarak Çaykur Rizespor'da da forma giyen Lincoln Henrique, 3 yıldır formasını giydiği Santa Clara'dan transfer edildi. Fenerbahçe'nin 3.5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Brezilyalı 10 numara, geçtiğimiz sezon 44 maça çıkarken 7 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Willian Arao

Fenerbahçe'nin orta sahayı güçlendirmek adına yaptığı transfer hamlelerden biri olan Willian Arao, profesyonel kariyerine başladığı 2011 yılından bu yana ilk kez ülkesi dışında bir takıma transfer oldu. 29 yaşındaki Brezilyalı, Flamengo'da daha önce Jorge Jesus'la birlikte çalışmış ve Libertadores dahil 4 kupa kazanma başarısı göstermişti. Sarı-lacivertliler deneyimli futbolcunun transferi için Flamengo'ya 3 milyon euro ödedi.

Emre Mor

Henüz 18 yaşındayken A Milli Takım'da gösterdiği performansı ve Borussia Dortmund'a tranfer olmasıyla büyük sükse yapan Emre Mor, ardından yaşadığı büyük düşüş yaşadı. Geçen sezon Karagümrük'te tekrar eski formunu yakalayan 24 yaşındaki oyuncu, 2 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Emre geçtiğimiz sezon 29 maçta forma giyerken takımına 6 gol 4 asistlik skor katkısı verdi.

Bruma

Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı bir diğer kanat oyuncusu daha önce Galatasaray'da forma giymiş olan Bruma. 2014 yılında 13 milyon euroluk bonservis bedeliyle sarı - kırmızılılara transfer olan 27 yaşındaki oyuncu, daha sonra Real Sociedad, Leipzig ve PSV'de forma giydi. Geçen sezon 45 maça çıkan Bruma, bu maçlarda 10 gol, 4 asistle oynadı.

Joshua King

Hücum hattını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, forvette, kanatta ve on numara bölgesinde oynayabilen Joshua King'i bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Manchester United, Bournemouth, Watford ve Everton'da forma giyen King, Norveç Milli Takımı'nın da önemli oyuncuları arasında yer alıyor. 30 yaşındaki deneyimli isim, 33 maçta 5 gol, 3 asistlik performans gösterdi.

Tiago Çukur

Fenerbahçe bir diğer transferi olan Tiago Çukur, Watford u-23 takımından 250bin euro karşılığında transfer edildi. Stefan Kuntz tarafından milli takıma çağırılan 19 yaşındaki 1.96'lık forvet, profesyonel kariyerinde 55 maça çıkarken 15 gol atıp 2 de asist yaptı.

Gustavo Henrique

Kim Min Jae’nin ayrılığının ardından savunmaya takviye yapan Fenerbahçe, Flamengo’dan Gustavo Henrique’yi renklerine bağladı. Sarı lacivertlilerin 1.4 milyon euro’luk bedelle 1 yıllığın kiraladığı 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, daha önce Flamengo’da Jorge Jesus’la birlikte çalışmıştı.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Joao Pedro

Fenerbahçe, Galatasaray’ın da takımına katmak için girişimde bulunduğu Joao Pedro’yu kadrosuna katarak ezeli rakibine transfer çalımı attı. Serie A’da Cagliari forması ile son üç sezonda 48 gol atıp 11 asist yapan 30 yaşındaki yıldız oyuncu, 4.6 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye 3 yıllık imza attı.

Michy Batshuayi

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Batshuayi, Fenerbahçe’nin forvet hattına yaptığı son transfer oldu. Chelsea, Dortmund ve Marsilya gibi dev kulüplerde forma giymiş olan Belçikalı yıldız, Süper Lig kariyerinde 33 maçta 14 gol atarken 5 de asist yapma başarısı gösterdi. Sarı lacivertliler 28 yaşındaki forveti 3.5 milyon euro bedelle bonservisiyle beraber kadrosuna kattı.

Alioski

Premier Lig’de Leeds formasıyla ve Avrupa Şampiyonası’nda Kuzey Makedonya formasıyla gösterdiği performansı büyük beğeni toplayan Ezgjan Alioski, 1 yıllığına kiralık olarak transfer edildi. 30 yaşındaki deneyimli futbolcu, skor katkısıyla da öne çıkıyor.

Luan Peres

Sarı-lacivertlilerin stoper hattına yaptığı bir diğer transfer olan Luan Peres, Marsilya’da oynadığı bir sezonun ardından Süper Lig’in yolunu tuttu. 5.2 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan Brezilyalı savunmacı, geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla tam 50 maçta boy gösterdi.

İrfan Can Eğribayat

Göztepe’de son yıllarda gösterdiği performansla öne çıkan yerli kalecilerden biri olan İrfan Can, Berke Özer’İn takımdan ayrılmasının ardından 1 yıllığına kiralanarak Fenerbahçe’nin kaleci rotasyonuna katıldı.

GALATASARAY

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Sergio Oliveira

Geçen sezonda orta saha oyuncularının performansından memnun olmayan Galatasaray, Sergio Oliveira'yı transfer ederek o bölgeye ilk hamlesini yaptı. Bir önceki sezonun ikinci yarısını Roma'da kiralık olarak geçiren deneyimli oyuncu 3 milyon euro karşılığında sarı-kırmızılılara transfer oldu. 30 yaşındaki Portekizli, geçen sezon Porto ve Roma'da toplamda 45 maça çıkarken, 8 gol 2 asistlik gol katkısı verdi.

Abdülkerim Bardakcı

Konyaspor'da gösterdiği performansla beğeni toplayan ve transfer dönemi başladığı andan itibaren 3 büyüklerin ilgilendiği 27 yaşındaki stoper, Galatasaray'ın yolunu tuttu. Sarı-kırmızılıların 2.8 milyon euroya transfer ettiği Abdülkerim Bardakcı, geçen sezon 34 maça çıktı. Savunmasıyla beğeni toplayan oyuncu, aynı zamanda 5 gol 4 asist yaptı.

Kazımcan Karataş

Yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, Altay'da geçen sezon istikrarlı performansıyla dikkat çeken 19 yaşındaki Kazımcan Karataş'ı renklerine bağladı. Genç sol bek, geçtiğimiz sezon 25 maçta süre aldı ve 2 asist kaydetti.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Lucas Torreira

Süper Lig’de yapılan flaş transferlerden biri olan Lucas Torreira, Atletico Madrid ve Arsenal gibi dünya devlerinde forma giymesinin ardından Galatasaray’a transfer oldu. Sarı kırmızılıların 6 milyon euro karşılığında transfer ettiği 26 yaşındaki başarılı orta saha, Uruguay Milli Takımını'nda önemli isimlerinden biri.

Fredrik Midtsjö

Galatasaray’ın orta saha bölgesini güçlendirmek adına transfer ettiği Midtsjö, istikrarlı görüntüsüyle dikkat çekiyor. 2017’de transfer olduğu AZ Alkmaar ile 145 maça çıkan 29 yaşındaki Norveçli oyuncu 3.5 milyon euro karşılığında sarı - kırmızılılara katıldı.

Leo Dubois

Fransa Ligue 1’de Nantes ve Lyon formalarıyla başarılı bir performans gösteren Dubois, Galatasaray’ın defans hattına yaptığı önemli hamlelerden biri olarak öne çıktı. Fransa Milli Takımı’nda da forma giyen 27 yaşındaki oyuncu, 2.5 milyon euroya transfer edildi.

Haris Seferovic

İsmi geçen sezonda da Süper Lig takımlarıyla anılan Seferovic, Galatasaray’a 1 yıllığına kiralık olarak transfer oldu. Son 5 sezonda Benfica forması giyen 30 yaşındaki İsviçreli yıldız, Portekiz liginde çıktığı 120 maçta 57 gol 19 asist üretti.

Dries Mertens

Sezonun en çok ses getiren transferlerinden biri olan Mertens, Napoli’de 9 sezon forma giyip şehrin efsanelerinden biri olmasının ardından Galatasaray’ın yolunu tuttu. 1+1 yıllık anlaşma sağlanan 35 yaşındaki Belçikalı yıldız, Serie A’da 295 maçta 113 gol 66 asist gibi etkileyici bir istatistiğin sahibi oldu.

Matias Ross

Galatasaray, Danimarka’nın Aolborg kulübünde ve milli takımda forma giyen 21 yaşındaki Matias Ross’u kadrosuna kattı.

Milot Rashica

Sarı kırmızılılar, Norwich forması giyen kanat oyuncusu Milot Rashica’yı kiralık olarak kadrosuna katarak kadrosunu güçlendirdi. 26 yaşındaki Kosovalı futbolcu, Premier Lig’de 31 maça çıkarken takımına 1 gol 2 asistlik skor katkısı verdi.

Juan Mata

Dünyaca ünlü isimleri kadrosuna katarak ses getiren Galatasaray, Chelsea, Manchester United ve Valencia gibi dev takımlarda forma giyen İspanyol oyuncu Juan Mata’yı transfer etti. Kariyerinde Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu gibi çok büyük başarıları olan 34 yaşındaki orta saha, yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Mauro Icardi

Galatasaray’ın bir diğer dev transferi Icardı, Serie A’da iki kez gol kralı olma başarısı gösterirken 2020’de PSG’ye tam 50 milyon Euro’ya transfer olmasıyla dikkat çekmişti. Yeni sezonda Galatasaray forması giyecek olan 29 yaşındaki Arjantinli dünya yıldızı, kariyerinde 383 maça çıkarken 203 gol 43 asist yapma başarısı gösterdi.

Yusuf Demir

Barcelona’nın geçtiğimiz yaz Rapid Wien’den bonservisini aldığı Yusuf Demir, sezonu Wien’de kiralık olarak tamamlamasının ardından bu sezon Galatasaray’a transfer oldu. Sarı kırmızılılar, 2003 doğumlu oyuncuyu 6 milyon Euro karşılığında transfer etti.

TRABZONSPOR

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Trezeguet

Nwakaeme ile yollarını ayıran Trabzonspor, hücum hattını daha önce Süper Lig'de Kasımpaşa ve Başakşehir'de forma giyen kanat oyuncusu Trezeguet'yi kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 13 maçta 7 gol 4 asist yapan Mısırlı futbolcu 4 milyon euro karşılığında transfer edildi.

Eren Elmalı

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da gösterdiği performansla beğeni toplayan ve milli takıma kadar yükselen başarılı sol bek oyuncusu Eren Elmalı'yı kadrosuna kattı. 3.6 milyon euro karşılığında Karadeniz temsilcisine transfer olan 22 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 35 maça çıkarken 1 gol 4 asistlik skor katkısı verdi.

Doğucan Haspolat

Son şampiyon Trabzonspor'un kadrosunu gençleştirme hamlelerinden biri olarak Kasımpaşa'dan Doğucan Haspolat'ı transfer etti. Bordo-mavililer, bonservisine 1.2 milyon euro ödediği 22 yaşındaki orta saha, geçen sezon 34 maça çıkarken 1 gol 1 asist yaptı.

Stefano Denswil

Geçen sezon Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Denswil'in bonservisini alan bordo-mavililer, bu transfer için Bologna'ya herhangi bir transfer ücreti ödemedi.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Jens Larsen

Trabzonspor'un kadrosuna bedelsiz olarak kattığı bir diğer transfer olan Larsen, son olarak Serie A temsilcilerinden Udinese forması giymişti. 31 yaşındaki Danimarkalı sağ bek, geçtiğimiz sezon 12 maçta forma giydi.

Maxi Gomez

Trabzonspor, uzun süre Fenerbahçe’ye transfer olacağı konuşulan Maxi Gomez’i sürpriz bir şekilde kadrosuna kattı. 2019’dan bu yana Valencia’da forma giyen 26 yaşındaki Uruguaylı golcü, La Liga’da 167 maça çıkarken 52 gol, 21 asist üretti.

Enis Bardhi

Bordo-mavililerin önemli transferleri arasında yer alan Enis Bardhi, Levanti ile 5 yıllık La Liga tecrübesinin ardından Süper Lig’e adım attı. 27 yaşındaki Kuzey Makedonyalı on numara, 3 milyon euro karşılığında Trabzonspor’a transfer oldu.

Umut Bozok

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa formasıyla 20 kez ağları havalandırarak 'gol kralı' unvanını elde etti. Son şampiyon Trabzonspor, Fransız ekibi Lorient’e 2 milyon euro ödeyerek 25 yaşındaki golcü oyuncunun bonservisini aldı.

Bir bakışta transfer raporu İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporun yeni yıldızları

Marc Bartra

Süper Lig’e bu sezon gelen en büyük isimlerden biri olan Marc Bartra, Barcelona ve Dortmund gibi dev takımlarda oynamasının ardından son olarak Real Betis forması giydi. Trabzonspor’un 1.25 milyon euroya transfer ettiği 31 yaşındaki İspanyol oyuncunun kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Montasser Lahtimi

Trabzonspor’un bir diğer transferi olan Montasser Lahtimi, Fas ekibi Rabat’tan 600 bin euro karşılığında transfer edildi. Fas Milli Takımı’nın genç takımında oynayan 2001 doğumlu kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon 24 maçta 6 gol atarken 5 de asist yaptı.

Naci Ünüvar

Ahmetcan Kaplan’ı Ajax’a satan Trabzonspor, Ajax’ın gurbetçi oyuncusu Naci Ünüvar’ı kiralık olarak kadrosuna kattı. 19 yaşındaki kanat oyuncusu Hollanda Genç Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

Yusuf Yazıcı

2019 yılında Trabzonspor’dan rekor bedelle Lille’e transfer olan Yusuf Yazıcı, eski takımına kiralık olarak geri döndü. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını CSKA Moskova’da geçiren milli futbolcu, Lille’in PSG’yi geride bırakarak şampiyon olduğu sezonda gösterdiği performansla büyük ses getirmişti.

Philippe Gbamin

Trabzonspor’un orta sahaya yaptığı bir diğer takviye olan Gbamin, Mainz, Everton ve CSKA Moskova gibi takımlarda oynamasının ardından Trabzon’un yolunu tuttu. Karadeniz temsilcisine kiralık olarak transfer olan Gbamin için Premier Lig ekibi Everton, Mainz’e 25 milyon euro ödemişti.