Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli Takım’la tıpkı geçmişte olduğu gibi, büyük hedeflere ve umutlara Güneş hocamızla bir kez daha yelken açtık. Güneş hocamız uzun bir ayrılıktan sonra yeniden Ay-Yıldızlı ekibe rotayı kırarken omuzlarında bir Dünya üçüncülük apoletini taşıdığını da anımsatalım. Şenol Güneş, ülke futbolunu tanıyor, takımları ve de oyuncuları iyi biliyor, oldukça da deneyimli. Dememiz o ki, Güneş’in kadro seçiminde hata yapma şansı sıfırdır, aksini de düşünmek istemiyoruz. İki resmi maçta Arnavutluk ve Moldova’yı yenerek altı puan toplayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, gelecek adına bizleri umutlandırdı. Güneş ve ekibine bu zorlu kulvarda başarılar diliyoruz.
***
Evet, belki klasik olacak ama, bu tip hazırlık maçlarında skor tabelasından çok, Ay-Yıldızlı ekipteki değişim bizi ilgilendiriyor. Görüyoruz ki, Güneş hoca uzun yıllar Milli Takım’ımızı taşıyacak kadronun temellerini çoktan attı bile. Valla, havuz geniş ve çok yetenekli oyuncular var. Bu kadro zenginliği kuşkusuz Ay-Yıldızlı ekibimizde rekabet ortamı yaratacak, bu Güneş’in en büyük avantajı olacağı kesin. Eee rekabetin başarının temel taşlarından biri olduğunu da hatırlatalım.
***
Yunanistan puan maçı değil, buna karşın Millilerimiz, gençleştirilmiş kadrosuyla rakibini küçümsemeden, ciddiye alarak mücadele etti. İlk yarıda Cengiz Ünder ve Kenan Karaman’ın şık golleriyle farkı ikiye çıkarmamıza karşın, oyun disiplinden asla kopmadılar, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıktılar, Fransa ve İzlanda maçları öncesi ülkemize umut verdiler, aferin, nazar değmesin. Kadrodaki oyunculara yabancı değiliz, kenarından-ucundan tanıyoruz. Valla Nazım Sangare’yi çok beğendim, ilk kez oynamasına karşın, koridorunu mükemmel ve de verimli kullandı, kalıcı olacağının sinyallerini verdi. Uyumları harika, top kayıplarını yeniden kazanma arzuları ise alkışa değerdi. Artı topsuz alanlarda ve ileri çıkışlarda organize olmada güzel işler yaptık.
***
İkinci yarıdaki oyuncu hamlelerinin sayısal çokluğu kimseyi şaşırtmasın. Neticede Güneş, elinin altındaki tüm futbolculara şans vermesinden doğal ne olabilir? Çünkü Fransa ve İzlanda ile ciddi iki maçımız var. Önce Fransa, ardından İzlanda ile yapacağımız maçların son provasını pazar günü Özbekistan karşısında gerçekleştireceğiz. Güneş hoca, bu hazırlık maçlarında rakiplerimize karşı çıkaracağı ideal kadro peşinde, haklı.
Yunanistan karşısındaki alınan galibiyet, elbette zorlu iki maç için ölçü değil, tamam. Ne var ki, yeni oyuncuların takıma monte edilmesi de böylesi maçlarda gerçekleşir.
Lafı eğip, bükmeden Fransa ve İzlanda karşısında işimiz kolay değil. Ancaak, geçmişte örneklerini yaşadığımız gibi, bizler zor günlerin takımıyız, yeter ki isteyelim.