Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şu transfer sezonu yok mu, oldum olası, hep uykularımı kaçırmıştır! Bırakın kaçırmasını bir kenara, uykuya hasret kalmışımdır hep! Benzetme yerindeyse 7/24 çalıştığım dönemler çoğunluktadır. Yazılı ve görsel medyada sürekli ‘papatya’ falları açılır, yüzlerce isim gündeme gelir, bir bakmışsınız ki, elde var sıfır!
Benim tarzım farklıydı, gelmesi garanti ‘baba’ isimlere yelken açardım, yazılan-çizilenlere yan gözümle şöyle bakar, geçerdim! Yine de gazetecilik refleksiyle o hayali isimleri soruşturmayı ihmal etmezdim, ‘ne olur, ne olmaz’ misali! 46 yıllık mesleki yaşantımda, atladığım isimler oldu elbet, ne var ki 12’den vurduğum atlatma oyuncular çoğunluktaydı, arşivler yalan söylemez...
Şimdilerde farklı mı? Hayır... Öyle isimler geçiyor ki, ağzım bir karış açık kalıyor! Yahu arkadaş, kulüplerin kasası tam-takır, kıpırdayacak halleri yok! Hele üç büyükler aman Allah! Borç almış başını gidiyor, ödemeler 3-4 ay geriden geliyor, yönetimler sıcak para bulma adına çalmadık kapı bırakmıyorlar!
Böylesi bir tabloda öyle astronomik rakamlarla kaliteli yabancı almak, hayallerin en büyüğüdür. Artı yine bu ortamda satmadan alamazsanız, UEFA adamın tepesine biner, Edirne’den dışarı çıkamazsınız!
Beşiktaş’ta diğer kulüplerde olduğu gibi parasal sıkıntı üst seviyede... Baksanıza Quaresma, Vida ve Muhayer kulübe ihtarname çektiler... Neyse ki Quaresma ve Vida’nın alacakları ödendi, yönetim derin bir ohh çekti!
Benim kafama takılan ara transferde Almanya’dan alınan Muhayer... İster inanın, ister inanmayın, arkadaşlara sordum, “Kim bu?” Adını-sanını hiç duymadım, bırakın oynamayı 18’de bile yok! Niye alındı, alındıysa, niye oynatılmadı, süs olsun diye mi getirildi? Asıl sorgulanması gereken budur... Ondan sonra para kriziyle boğuşuyorsunuz! Transfer başlı başına risktir, ince eleyip, sık dokuyacaksınız!

Haberin Devamı

Platini kaçamaz
Eski UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesiyle ilgili salı günü Paris’te gözaltına alındı, soruşturma tüm hızıyla sürüyor... Efendim, savcılar, rüşvet iddialarını araştırıyor... Türkiye’nin 1 oyla kaybettiği EURO 2016’yı anımsayın... Platini şimdi gözaltında, rüşvet iddiaları ile ilgili hesap veriyor. Avrupalı öyle durup-dururken soruşturma açmaz, gözaltına almaz... Dememiz o ki, ortada bir rüşvet olayı varsa, Avrupa bunun hesabını sorar, cezayı keser, bundan kimse kaçamaz!

Haberin Devamı

O ambulans niye var ki?
İnsan sağlığı her şeyin önündedir, bunu bilir, bunu söyleriz... Şu basketbol final serisinde yaşanan ambulans olayı, gündeme damgasını vurdu, açıklamalar karşılıklı olarak gırla gidiyor.
Fenerbahçeli basketbolcu Datome, bir pozisyonda hafıza kaybı yaşadı, hastaneye gitmesi gerekiyor, ambulans götürmüyor... Niye götürmedi, kimin engeline takıldı, her şey ortada. Yahu arkadaş, o ambulansın görevi sakatlanan oyuncuyu hastaneye götürmek, diğer detaylar bizi hiç mi, hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren Datome’nin sağlığı... Statlarımızda yaşanan gerginlikleri, kavgaları biliyoruz, yadırgamıyoruz. Peki, salonlarımıza, o güzelim oyuna ne oldu?

Haberin Devamı

Q7’nin boşluğu kaç paraya dolar?
Quaresma benim penceremden çok özel bir oyuncudur, onu izlerken futbol adına keyif alıyorum... Kartal’ın asist kralıdır, ben söylemiyorum, rakamlar söylüyor...
Efendim bu aralar ihtarname çekti diye, yöneticiler tarafından ‘aforoz’ edildi, edilecek! Adam alacaklarını istiyor, yani ortada bir emek var, bunun da karşılığı var. Tabii ki isteyecek, özellikle yabancıların bu konuda taviz vermediğini biliyoruz, sözleşmeleri kapı gibi, sıkıysa ödeme!
Keza Vida, Kartal’ın değişmez savunmacısı, o alanı evirip-çeviriyor, bazen de goller atıyor... Şimdi varsayalım ki, ikisi de ayrıldı, onların boşluğunu kaç paraya doldurursunuz? Bırakın bu kızgınlıkları bir kenara, iki oyuncu Kartal’a hayat veren kramponlardır. Biz onlara, onlar Kartal’a alıştı, havasını-suyunu biliyorlar.. Hani hep, “Adam yeni geldi, uyum süreci uzun olur” derler ya, bu düşünce bana hep tuhaf gelmiştir. Ayrıca düşünün ki yolları ayırdınız, yeni gelecek yabancılar sizden çakıl taşı mı isteyecek!..

Vida ve Burak’a alternatif şart
Beşiktaş kadrosunun takviyelere ihtiyacı olduğu gün gibi ortada... Hadi kalede Karius var, Ertaç Özbir de gün sayıyor, Fabri’de bir kez daha Kartal’ın kapısını çaldı, beklemede! Özetle kalede sıkıntı yok...
Ancak Vida’nın yeni bir partnere gereksinimi var... Dememiz o ki sol stoper şart... Gelelim orta sahaya; iki yönlü bir kanat oyuncusu alınmalı. Tıpkı Quaresma ve Lens gibi...
Forvet... Tamam, Burak Yılmaz sakatlanmadığı sürece o alanın değişmezi olur, bunu gördük... Dememiz o ki, ona bir alternatif şarttır... Ki, Burak, Serie A takımlarından Lecce’nin radarında şu aralar. Medyadan izlediğim kadarıyla golcü oyuncunun bu transfere sıcak baktığı söyleniyor, tek sıkıntı parasal! Hadi anlaştı gitti, peki onun yerini kim dolduracak? Mevcut kadroda alternatif bir isim yok gibi, hatta yok! Artı Atiba’nın yaşı ilerledi, Abdullah Avcı ve ekibi ona bir alternatif bulmak zorundadır.