Aynı tas, aynı hamam!

Haberin Devamı

Derbide hiç aklınıza gelir miydi, Al Musrati’nin ters kafa vuruşuyla daha 2. dakikada topu kendi kalesine atacağı! Bu tip iş kazalarını çok gördük, futbolun doğasında var. 
Erken gol kuşkusuz Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürerken, Beşiktaş’ı da demoralize etti. Nitekim Kartal’ın ilk yarıdaki oyununa negatif yansımalar yaptı. Bırakın coşkulu oynamayı, Amartey’in de orta alanda yaptığı top kayıpları, Kartal’ın ofansif bindirmelerini olumsuz etkileyen en büyük faktör idi. 
Buna karşın Muçi ve Rashica, Kartal’ı ofansa taşımak için müthiş efor harcadılar. Bu ikilinin çabası pozisyon üretimine yansımazken Galatasaray’ın çok adamlı ve çabuk ofansif bindirmelerinde Necip ile Mert geçit vermediler. Diyeceksiniz ki ilk yarıda Kartal’ın hiç mi pozisyonu yok? Var da elle tutulur değil! Biri Rashica’nın korner atışında üst direğe çarpan topu ile yandan ceza alanına kestiği topa Cenk Tosun’un geç kalışı var, hepsi o kadar! 
Kartal’ın kronikleşmiş bir huyu var, ne zaman geriye düşse, ikinci yarıda vites büyütüyor, baskıyı artırıyor, presi anımsıyor, doğal olarak da pozisyonlar üretiyor. 60’da Kartal ilk kez net bir pozisyon yakaladı. Masuaku uzaktan kaleyi yokladı, top Muslera’dan döndü, Colley altı pasa yakın yerden zor olanı başardı, topu üstten auta gönderdi. Bitmedi, bir dakika sonra Muçi, Ghezzal’ı kaçırdı, tecrübeli futbolcu sert vurdu, Muslera gole izin vermedi. Tabii ki Mertens’in vurduğu Mert’in parmaklarıyla çıkardığı bir pozisyon da yaşandı.
Santos’u anlamakta zorlanıyorum arkadaş! Mağlupsun, bitime on dakika kala Muleka’yı oyuna sürmen doğal, anlayabilirim. Ghezzal varken, niye Amartey? Peki, Aboubakar ne iş arkadaş? Tribünler gibi eski Aboubakar’ı bizler de mumla arıyoruz, tribünler bir adama taktıysa, iflah etmez! 
Galatasaray atamadığı golle (!), üç puanı alırken, hedefine uygun adım gidiyor. Beşiktaş ise tribünlerin coşkusuna ayak uyduramadı, 121. yaş gününü puanla taçlandıramadı. 
Dönelim hakemlere... Colley’e kırmızı kart ağır, Ghezzal’a çıkarılan sarı evlere şenlik! Meler’in kokartı kimseyi aldatmasın, Köhn’ün Cenk Tosun’u çekerek yere indirmesi penaltı arkadaş! Neymiş, aman derbide hakem hatası olmasın diye, VAR’a bir kontenjan daha açmışlar, açsanız ne olur? İsterseniz orayı dörde katlayın, değişmez, aynı tas, aynı hamam!