Beşiktaş Beşiktaş'ta Fernando Santos etkisi! Otoriter ve tavizsiz

Beşiktaş'ta Fernando Santos etkisi! Otoriter ve tavizsiz

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı takımda kaybolan disiplin ortamını kısa sürede geri getirecek kariyerli bir teknik adam arayan yönetim tercihini Fernando Santos’tan yana kullandı. Son derece otoriter ve tavizsiz bir isim olan Portekizli çalıştırıcı mevcut koşullarda en ideal isim olarak öne çıktı.

Ole Gunnar Solskjaer, Bruno Genesio, Giovanni van Bronckhorst ve Mircea Lucescu’ya teklif götürmesine rağmen bu isimlerle anlaşma zemini bulamayan Beşiktaş Yönetimi, Fernando Santos’u 1,5 yıllığına resmen göreve getirdi. Hoca arayışında herkesi adeta terse yatıran siyah-beyazlıların dünyaca ünlü Portekizliteknik adamı seçmesinin önemli gerekçeleri bulunuyor.

Haberin Devamı

69 yaşındaki Santos son derece otoriter ve taviz vermeyen bir teknik adam olarak tanınıyor. Siyah-beyazlılar, Santos’un takımda kaybolan disiplin ortamını kısa sürede geri getireceğine inanıyor.

Fernando Santos öyle ki Cristiano Ronaldo gibi bir süper yıldızı bile taktik gereği kulübeye çekebilen bir teknik adam. Portekizli çalıştırıcı, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İsviçre’yi 6-1 yendikleri son 16 maçında Ronaldo’yu yedek soyundurmuştu. Santos’un Ronaldo’nun yerine ilk 11’de forma verdiği Golçalo Ramos attığı 3 golle maça damgasını vururken, Ronaldo 74. dakikada Joao Felix’in yerine oyuna girmişti.

Katı kuralları olan Fernando Santos, Fas’a 1-0 yenildikleri çeyrek final maçında da Cristiano Ronaldo’ya ilk 11’de forma vermemişti.

Haberin Devamı

İMZA TÖRENİ BUGÜN

Kartal’ın yeni teknik patronu Fernando Santos dün akşam İstanbul’a ayak bastı. Yardımcılarıyla birlikte İstanbul Havalimanı’na gelen Portekizli çalıştırıcı daha sonra dinlenmek için otele geçti. Fernando Santos ve ekibi için bugün saat 12.00’de Tüpraş Stadyumu Moda Merkezi’nde imza töreni düzenlenecek. Başkan Hasan Arat da törende yer alacak.

Arat törenin ardından Fernando Santos ve ekibine Beşiktaş Müzesi’ni gezdirecek ve kulübün tarihiyle ilgili bilgiler verecek. Bu arada imza töreni Beşiktaş JK Kurumsal Medyası tarafından Türkiye’ye ve yurt dışına Türkçe, İngilizce ve Portekizce simultane çevirilerle birlikte canlı olarak aktarılacak.

Fernando Santos ve yardımcıları imza töreninin ardından Beşiktaş’ın bugün deplasmanda Çaykur Rizespor’la oynayacağı karşılaşmayı izlemek üzere özel uçakla Rize’ye gidecek. Müsabakayı tribünden takip edecek olan Portekizli teknik adama siyah-beyazlı yöneticiler eşlik edecek.

Fernando Santos yaklaşık 14 yıl sonra kulüp takımı çalıştıracak. Sırasıyla Yunanistan (2010-2014), Portekiz (2014-2022) ve Polonya (Ocak 2023-Eylül 2023) milli takımlarında görev yapan Santos, Haziran 2010’da Yunan ekibi PAOK’tan ayrılmıştı.

Yazarlar