Fenerbahçe Aziz Yıldırım'dan kongre hamlesi! Fenerbahçe'de sürpriz gelişme

Aziz Yıldırım'dan kongre hamlesi! Fenerbahçe'de sürpriz gelişme

29.04.2024 - 11:56 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Şekip Mosturoğlu'nun divan başkanı olmasıyla sonuçlanan Seçimli Yüksek Divan Kurulu'na katılan Aziz Yıldırım, Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimli genel kurul öncesi sürpriz bir hamle yapabilir.

Aziz Yıldırımdan kongre hamlesi Fenerbahçede sürpriz gelişme

Fenerbahçe'de gözler Haziran ayında yapılacak seçimli olağan genel kurula çevrildi. Fenerbahçe'de 27 Nisan Cumartesi günü Şekip Mosturoğlu'nun divan kurulu başkanı olmasıyla sonuçlanan Seçimli Yüksek Divan Kurulu'na katılan Aziz Yıldırım, Haziran ayındaki seçim öncesi sürpriz bir hamle yapabilir.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ KARARINI VERECEK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Haziran ayında yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıklamıştı. Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşananların ardından Şanlıurfa'daki Süper Kupa maçı öncesi ise aday olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Ali Koç, "Biliyorsunuz ‘Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde’ demiştim. Olağanüstü bir şey olup olmadığını ki bana göre şu an olmadı ama oraya doğru gidiyor. Yönetici arkadaşlarım bu kararın tekrar gözden geçirilmesi için baskı yapıyorlar, haklı gerekçelerle. Bayramdan sonra bir değerlendireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kısa süre içinde Haziran ayında yapılacak genel kurulda aday olup olmayacağını açıklayacak.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırımdan kongre hamlesi Fenerbahçede sürpriz gelişme

SADETTİN SARAN'DAN ADAYLIK SÖZLERİ

Fenerbahçe'de Haziran ayında yapılması beklenen olağan seçimli genel kurul öncesi Sadettin Saran adaylığını açıkladı. Saran, Ali Koç'un aday olması durumunda adaylıktan çekileceğini de açıklamıştı.

Sadettin Saran adaylık hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Geldiğimiz noktada Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı adaylığımla ilgili çalışmalar nedeniyle İTO meclisinden üzülerek ayrılmak durumundayım. Sizlere veda ederken burada gördüğüm samimiyeti hiçbir zaman unutmayacağımı ifade etmek istiyorum. Sevgili dostlarım, ekibimle birlikte Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için yola çıkıyoruz. Bu uğurda yalnızca Fenerbahçe'nin değil, aynı zamanda Türk sporunun, olimpik sporcularımızın başarısı için çalışacak, ülkemizin ismini Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek planlar ve hayallerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Aziz Yıldırımdan kongre hamlesi Fenerbahçede sürpriz gelişme

AZİZ YILDIRIM 6 YIL SONRA TESİSLERE GELDİ

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, 27 Nisan Cumartesi günü yapılan Seçimli Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılmıştı. Aziz Yıldırım tam 6 yıl sonra Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geldi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU KAZANDI

Şekip Mosturoğlu, Sevil Becan ve Nihat Tokat yarıştı. Kullanılan 1529 oyun 1177’sini alan Mosturoğlu, açık ara farkla seçimi kazanan isim oldu. Divana damga vuran olay ise, Aziz Yıldırım’ın, 2018’de kaybettiği kongreden sonra ilk kez kulübün bir organizasyonuna katılmasıydı. Eski başkan, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde tekneyle geldi, büyük ilgi gördü. Yıldırım’ın açık desteğini açıkladığı ve ‘dava arkadaşım’ dediği Şekip Mosturoğlu’nun Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından gözler, hazirandaki seçimli genel kurula çevrildi.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırımdan kongre hamlesi Fenerbahçede sürpriz gelişme

AZİZ YILDIRIM'DAN SÜRPRİZ HAMLE

Yıldırım’ın, başkanlık seçiminde de bir adayı işaret etmesi bekleniyor. Ali Koç, daha önce aday olmayacağını açıklamış ancak daha sonraki açıklamalarında kararını değiştireceğinin sinyalini vermişti. Şu anda resmen adaylığını duyuran tek isim Sadettin Saran. Eğer Saran’ın karşısına bir rakip çıkmazsa, Aziz Yıldırım’ın aday belirleyip açık şekilde desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Aziz Yıldırımdan kongre hamlesi Fenerbahçede sürpriz gelişme