Diğer Atletizmin altın yılı!

Atletizmin altın yılı!

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, 2012’in atletizmin altın yılı olduğunu söyledi, “Yeni senede de başarılarımızın üstüne koyarak devam etmek istiyoruz” dedi

Atletizmin altın yılı

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 2012 yılının Türk atletizminin altın yılı olduğunu söyledi. 2012 yılını değerlendiren Terzi, başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. İlk kez Dünya Salon Şampiyonası’nı organize ettiklerini vurgulayan Terzi, “1500 metre kadınlarda Aslı Çakır Alptekin bronz, erkeklerde İlham Tanui Özbilen gümüş madalya kazandı. Şampiyona bugüne kadar yapılanların arasında en iyilerinden birisi seçildi” dedi.
Mehmet Terzi, Helsinki’deki Avrupa Şampiyonası’nda 4 altın, 2 gümüş 1 bronz madalya aldıklarını sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Bu da Türk atletizm tarihinde Avrupa Şampiyonalarında alınan madalya sayısı bakımından bir ilk oldu. Ayrıca geçen yıl Avrupa 1. Ligi’nde yarışıyorduk, şampiyon olarak Süper Lig’e çıktık.”
Hedef daha ilerisi
En büyük hedefleri olan Londra Olimpiyatları’nda da iyi sonuçlar aldıklarını belirten Terzi, “Londra’ya 33 sporcuyla gittik. Türk atletizm tarihimizde ilklerden birini yaşadık ve Aslı Çakır Alptekin altın madalya kazandı. Gamze Bulut da gümüş madalya aldı. 2013’teki hedefimiz de bu başarıların üstüne koyarak devam etmek” ifadelerini kullandı.

Yazarlar