Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'te Ergin Ataman'dan veda mesajı! 'Özür diliyorum'

Anadolu Efes'te Ergin Ataman'dan veda mesajı! 'Özür diliyorum'

15.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'de play-off bileti alamayan Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Ergin Ataman, açıklamasında adeta veda mesajı verdi.

Anadolu Efeste Ergin Atamandan veda mesajı Özür diliyorum

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Monaco maçının ardından konuştu. Tecrübeli koç, Anadolu Efes'in Euroleague'de play-off bileti alamamasına dair gelen soruları cevapladı.

Haberin Devamı

Ayrılık iddiaları hakkında konuşan Ergin Ataman, özür dilediğini itiraf etti. İşte Ergin Ataman'ın çok konuşulacak o açıklamaları...

Anadolu Efes Başkanı ile bu hafta masaya oturduklarını belirten Ergin Ataman, "Başkanımızla bu hafta içinde konuştuk. Net bir kararımız yok ama bu sezon çok yıprandık. Sporda geçmişte yapılanları tarih yazacaktır ama bugün açısından başarısızız. Onun için belki de sezon sonunda herkes için bir değişim gerekebilir. Buna birlikte karar veririz. Anadolu Efes'te sadece profesyonel olarak görev yapmadım. Belki de 20 yılım geçti. Ben gitsem de burası benim ailem. Geçmişte de gittim, döndüm. Şu an için net bir karar yok ama bir değişim ihtiyacı görünüyor gibi" dedi.

Anadolu Efeste Ergin Atamandan veda mesajı Özür diliyorum

Kendisine teklifler geldiğini belirten Ergin Ataman, "Büyük ihtimalle sadece milli takım antrenörlüğü yapmam. İki sene üst üste Avrupa'da şampiyon olduktan sonra bana da Avrupa Ligi takımlarından bazı teklifler var. Şu anda lige konsantre olacağız ve şampiyon olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun serüveninin devam etmesiyle ilgili tecrübeli koç, "Avrupa Ligi'nde 4 yıl boyunca bir Türk takımı olarak ülkemize gurur yaşattık. Bu sene bunu gerçekleştiremedik ve özür diliyorum. Fenerbahçe Beko yoluna devam ediyor. Ümit ediyorum ki bizim yaptıklarımızı onlar yapar ve şampiyon olur. Umarım Türk halkı mutlu olur" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'te taraftarların kendisine gösterdiği tepkilere de değinen Ergin Ataman, "Kulüp 5 yıl önce maçlarını 2 bin 500 kişiye oynuyordu. 5 yıl boyunca kapalı gişe oynadık, Avrupa'da en çok izlenen takım olmayı başardık. Türkiye'nin gururu olduk. Tabii ki şu anda hassas bir dönem. Bugün buraya birçok taraftar geldi ve sanki bir uğurlama gibi oldu. Belki hoşnut olmayanlar, eleştirenler olabilir. Bu da doğal hakları. Bu sezon başarısız olduk. Ama Anadolu Efes ve Türk spor tarihi için yaptıklarımızı takdir eden çok kişi olacaktır. Maç başında ve sonunda yaptıkları alkış için teşekkür ediyorum. İnşallah her spor adamına bunlar nasip olur. Şu anda yüzde 100 bir şey söyleyemiyorum ama ufukta bir yolculuk görünüyor gibi" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Anadolu Efeste Ergin Atamandan veda mesajı Özür diliyorum