Dünyadan Futbol Albert Riera'ya sürpriz talip! İkna çalışmaları sürüyor

Albert Riera'ya sürpriz talip! İkna çalışmaları sürüyor

09.10.2023 - 21:20 | Son Güncellenme:

2011/2014 yılları arasında Galatasaray forması giyen İspanyol futbolunun efsane isimlerinden Albert Riera, 2016 yılında aktif futbol yaşantısını sonlandırmıştı. Futbola teknik direktör olarak devam eden Riera, Slovenya temsilcisi NK Celje'de görev yapıyor. Takımın başında başarılı bir sezon geçiren tecrübeli isme sürpriz bir takım talip çıktı.

Albert Rieraya sürpriz talip İkna çalışmaları sürüyor

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe geçiş yapan Albert Riera hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. Elde ettiği başarılar ile dikkat çeken Riera'ya sürpriz bir takımın talip çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA UZUN SÜRE GÖREV YAPTI

Albert Riera, ilk antrenörlük deneyimini ise Galatasaray'da yaşadı. Ağustos 2020'de dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi.

Terim'in görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna geçen Domenec Torrent ile de çalışma fırsatı buldu. Temmuz 2022'de ise NK Olimpija'nın başına geçti.

Albert Rieraya sürpriz talip İkna çalışmaları sürüyor

İKİ KUPA KAZANDI

İlk teknik direktörlük deneyimine olaylı bir şekilde başlayan Albert Riera, NK Olimpija ile hem ligde hem de kupa şampiyonluk yaşama başarısı yakaladı ve Mayıs 2023'de görevden ayrıldı.

BU YAZ NK CELJE TAKIMINA İMZA ATTI

NK Olimpija'dan ayrılan 41 yaşındaki teknik adamın ismi Süper Lig ekipleriyle anılıyordu. Albert Riera, 20 Temmuz'da bir başka Slovenya takımı olan NK Cejle'nin yeni teknik direktörü oldu.

Haberin Devamı

Albert Rieraya sürpriz talip İkna çalışmaları sürüyor

LİGDE LİDER KONUMDA

Slovenya Ligi'nde mücadele eden NK Cejle, ligde 11 resmi maçta 8 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile 26 puanla lider konumunda yer alıyor.

FRANSA EKİBİ İLE ANLAŞTI

L'Equipe'te yer alan habere göre; David Guion'un görevden alınmasının ardından yeni bir teknik direktör arayışına giren Fransa Lig 2 ekiplerinden Girondins, Albert Riera'yı öncelikleri haline getirdi. Fakat Riera'nın NK Cejle ile sözleşmesi devam ediyor.

İKNA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bordeaux, bu nedenle Celje'yi Riera konusunda ikna etmek için görüşmelerini sürdürüyor. Albert Riera, futbolculuk kariyerinde de 2003-2005 yılları arasında Bordeaux forması giymişti.