Dünyadan Futbol Acun Ilıcalı'dan sürpriz teknik direktör hamlesi! İngiliz basını duyurdu

Acun Ilıcalı'dan sürpriz teknik direktör hamlesi! İngiliz basını duyurdu

22.10.2022 - 12:48 | Son Güncellenme:

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı yeni teknik direktör konusunda sürpriz bir girişimde bulundu. İngiliz basını, Fransa'nın Cannes şehrinde bulunan Ilıcalı'nın girişimlerine hız verdiğini aktardı.

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de teknik direktör konusu belirsizliğini koruyor. Şota Arveladze ile yollarını ayıran Hull City yaklaşık 1 aydır yeni teknik direktörünü bulamadı. Acun Ilıcalı, kulüp efsanesi Andy Dawson'un Hull City'de teknik direktörlüğe devam edeceğini açıkladı fakat Hull Daily Mail, Ilıcalı'nın yeni teknik direktör planını okuyucularına aktardı. İşte sürpriz gelişmenin ayrıntıları...

Haberin Devamı

TRANSFERDE TÜRKİYE ETKİSİ

Geçtiğimiz sezon Hull City'yi satın alan Acun Iılcalı, teknik direktörlüğe Şota Arveladze'yi getirmişti. Championship'te son maçlarda kümede kalmayı garantileyen Hull City, yeni sezona iddialı bir kadroyla girmeyi hedefledi.

Transferde Türkiye pazarına yönelen Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'den Allahyar, Pelkas ve Ozan Tufan'ı kadrosuna kattı. Eski Galatasaraylı Seri; Antalyaspor'dan Doğukan Sinik ve Yeni Malatyaspor'dan ayrılan Benjamin Tetteh de transfer edildi.

Bir dönem Denizlispor'da forma giyen Oscar Estupinan da gol umudu olarak alındı. Kolombiyalı golcü Hull City'de 16 maçta 8 gol 1 asistlik katkısıyla dikkat çekti.

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

İYİ BAŞLADI AMA KÖTÜ GİTTİ

Yeni sezona Şota Arveladze yönetiminde giren Hull City, Championship'e beklentileri aşarak çok iyi bir giriş yaptı. Championship'in ilk 6 haftasında 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak zirveye yaklaşan Hull City takip eden 9 haftada 7 mağlubiyet aldı. Swansea City maçındaki kötü oyun ve 3-0'lık mağlubiyet Gürcü teknik adam Şota Arveladze ile yolların ayrılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Luton Town ile oynanan maç öncesinde Şota Arveladze ile yolların ayrıldığı ve yeni teknik direktör arayışının başladığı açıklanmıştı.

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

PEDRO MARTINS, İNGİLTERE'YE BİLE GELDİ AMA...

Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük görevi için birçok isim gündeme geldi. Türkiye'den Fatih Terim, Şenol Güneş ve Sergen Yalçın'ın isimleri bile Hull City ile anılsa da Acun Ilıcalı, Olympiakos'tan ayrılan Portekizli teknik direktör Pedro Martins ile anlaşma sağladı.

İngiltere'den The Athletic, Wigan Athletic ile oynanan maç öncesi "Hull City'nin yeni teknik direktörü Pedro Martins olabilir. Portekizli teknik direktörle anlaşma sağlandı ve Wigan Athletic maçını Acun Ilıcalı ile birlikte stattan takip edecekler" ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam iddia edildiği gibi İngiltere'ye geldi ve Acun Ilıcalı ile birlikte Hull City-Wigan Athletic mücadelesini stattan takip etti. Hull City, Andy Dawson'un menajer olarak yer aldığı maçı 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

ACUN ILICALI'DAN PEDRO MARTINS AÇIKLAMASI

Wigan Athletic maçının ardından İngiliz basını Hull City'nin Pedro Martins'i yeni teknik direktör olarak açıklamasını beklerken Acun Ilıcalı herkesi ters köşeye yatırdı. Hull City'nin resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Acun Ilıcalı, Pedro Martins ile prensipte anlaşılmasına rağmen yapılan son görüşmelerdeki fikir ayrılıkları sebebiyle imzaların atılmadığını ifade etmişti.

Acun Ilıcalı'nın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı;

"Pedro Martins ile yapılan kapsamlı görüşmelerden sonra, karşılıklı olarak kabul edilebilir bir noktada anlaşamadık. Bu yüzden görüşmeleri bitirme kararı aldık. Pedro harika bir teknik direktör ama taleplerini karşılayamayacağımızı hissettik. Bu yüzden ona Hull City'e gösterdiği ilgi için teşekkür ediyor ve gelecek için en iyisini diliyoruz.

Ekibimiz kulüp efsanesi Andy Dawson ile çok yetenekli ellerde. Andy Dawson'ın ve ekibinin geçen hafta yaptığı çalışmalardan çok memnunuz.

Çarşamba günü stadyumumuzda bir birliktelik olduğunu ve Andy Dawson'a sonsuz bir destek verildiğini gördük.

Haberin Devamı

Yukarıdakilerin tümü göz önünde bulundurulduğunda, Andy Dawson bir sonraki duyuruya kadar ilk takımdan sorumlu olmaya devam edecektir.

Dünyanın dört bir yanından çok yüksek kalibreli teknik direktörlerin ilgisiyle karşılaştık. Bu büyük kulübü ileriye götürecek doğru adayı bulana kadar tüm seçeneklerimizi göz önünde bulundurmaya devam edeceğiz. Bu bizim için çok önemli bir karar ve acele etmek istediğimiz bir şey değil.

Andy Dawson ve ekibinin getirdiği istikrarın kararı doğru vermemiz noktasında bize zaman tanıdığı için şanslıyız.

Yolculuğumuzun başından beri söylediğim gibi; şeffaflıkla hareket edeceğiz ve bu süreç boyunca taraftarlarımızla her türlü bilgiyi paylaşacağız.

Bu kulübün hak ettiği başarıyı getirmek için birlikte savaşmaya devam edeceğiz."

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

İNGİLİZ BASININDAN YENİ İDDİA: ILICALI GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hull City'nin Andy Dawson ile yola devam edeceğini açıklamasının ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Hull Live'da yer alan habere göre kulüp sahibi Acun Ilıcalı ve ikinci başkan Tan Kesler, teknik direktör arayışlarına son hızıyla devam ediyor fakat bu konuda acele etmek istemiyor.

Haberin Devamı

Haberde Acun Ilıcalı'nın bu hafta yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydettiği ve Yorkshire derbisi (Rotherham United-Hull City) sonrası Andy Dawson'un alacağı sonucun çok önemli olduğu vurgulandı. Hull City'nin karşılaşmayı kaybetmesi durumunda Ilıcalı'nın ilerleme kaydettiği görüşmelerden sonuç alabileceği iddia edildi.

Hull Live'da yer alan haberde şu ifadelere yere verildi;

"Acun Medya'yı tanıtmak için bu hafta Cannes'da bulunan Acun Ilıcalı, potansiyel yeni teknik direktör konusunda bazı görüşmelerde bulundu. Görüşme sürecine dahil olan kaynaklar Hull Live'a, City'nin Arveladze'yi görevden aldıktan sonra sakin kaldığını ve zaman alsa bile doğru teknik direktörü bulmak adına çalışmaların sürdüğünü aktardı. City, yetenekli bir oyuncu grubuna ilham verebilecek modern düşünen bir teknik direktör arıyor. Şampiyonluk deneyimine sahip birinden söz edilse de, bunun bir ön koşul olmadığı anlaşılıyor. Yeni teknik direktör arayışları Birmingham yenilgisi sonrası hızlandı. Her ne kadar Blackpool maçında galibiyet gelse de görüşmelerde ilerleme kaydedildi. Ilıcalı ve ekibi, yakın gelecekte bir atılım yapma umuduyla hafta sonu boyunca görüşmelere devam edecek ve süreci bir an önce bitirme arzusu olsa da, uzun vadeli bir planlama konusunda dikkatli olmaya devam ediyor."

Acun Ilıcalıdan sürpriz teknik direktör hamlesi İngiliz basını duyurdu

Yazarlar