Siyaset Kılıçdaroğlu ile İnce İstanbul’u konuştu

Kılıçdaroğlu ile İnce İstanbul’u konuştu

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu ile İnce İstanbul’u konuştu

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, parti içinde büyük tartışma yaratan olağanüstü kurultay sürecinin ardından ilk kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İnce’nin görüşmede İstanbul adaylığı için eğilim yoklaması istediği, Kılıçdaroğlu’nun ise İnce’nin taleplerine ilişkin parti örgütlerinden görüş isteyeceğini aktardığı belirtildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre İnce görüşmede, Kılıçdaroğlu’na İstanbul adayının parti üyelerine sorularak belirlenmesi teklifini iletti. İnce, bunun ardından İstanbul adaylığını gündeme getirerek, “Benimle ilgili bir tasarrufunuz olacaksa bunu bilmem gerekir. Ona göre hazırlığımı yapmam gerekir. Eğer olmayacaksa, ben yerel seçimler için Türkiye genelindeki mitinglerime başlayacağım, partim için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

‘Örgüte soracağım’

Kılıçdaroğlu’nun ise, “Önerilerinizi değerlendireceğim. Tekrar parti örgütlerimizden görüş isteyeceğim, illerin düşüncesini alacağım, bu sürecin sonunda bir karar vereceğiz tabii ki” yanıtını verdiği öğrenildi. İnce’nin yakın çevresine, görüşmenin, “olumlu” geçtiğini aktardığı belirtildi. Ancak İnce cephesinden isimler, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için eğilim yoklaması kararı almasını beklemediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Sandık konulursa İstanbul’a adayım’

İnce, kendi randevu talebiyle gerçekleşen ve 40 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

KAYGILARIMI AKTARDIM: Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle sayın genel başkana, bildiklerimi, tespitlerimi, önerilerimi, kaygılarımı ve bazı illerle ilgili bildiklerimi aktardım. Partimin emrinde olduğumu söyledim. Ve 1989’da hemen hemen bütün belediyeleri nasıl aldıysak bugün de bunun mümkün olabileceğini, fakat bunu yapmak için 1989’da yaptığımız gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. 1989’da ne yapmıştık, Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı, tek aday olmasına rağmen ön seçime sandığa girmişti ve tek kişi olarak sandıktan çıkınca, seçimi de almıştı. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim. İstanbul’da 259 bin üyemiz var. Sandığı koyalım o üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına.

SANDIK KONULMAZSA YOKUM: (‘Önerilerinize Kılıçdaroğlu nasıl yaklaştı?’ sorusuna) Değerlendireceğini söyledi. Partimin bu seçimden başarılı çıkmasını istiyorum. Eğilim yoklaması olursa İstanbul’da yarışa girecek misin Muharrem İnce? Evet gireceğim. Sandık konulmazsa, ‘gel adayımız ol’ derse asla aday değilim.

Haberin Devamı

Yazarlar