Siyaset Kahraman’a ameliyat

Kahraman’a ameliyat

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, aort anevrizması nedeniyle kaldırıldığı Güven Hastanesi’nde dün ameliyat edildi.

Kahraman’a ameliyat

5 saat süren ameliyattan sonra hastaneden yapılan açıklamada, “Kahraman’ın yapılan ileri tetkiklerinde hızlı ilerleyen ve yırtılma riski bulunan, ‘Inflamatuar Abdominal Aort Anevrizması’ teşhisi konularak ameliyata alınmış, hastalıklı damar bölgesine damar grefti yerleştirilmiştir” denildi.

Önceki akşam hastaneye yatırılan Kahraman, dün sabah ameliyata alındı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Güven Hastanesi’ne gelerek, Kahraman’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Öğle saatlerinde yeniden hastaneye gelip yetkililerinden bilgi alan Akdağ, çıkışta “Başarılı bir ameliyat geçirildi” dedi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da öğleden sonra hastaneyi ziyaret eden isimler arasında yer aldı. Davutoğlu yaptığı açıklamada, “Elhamdülillah ameliyattan salimen çıktı. Durumu da doktorlarımızın verdiği bilgiye göre gayet iyi. İnşallah her zaman o nezih ve güzel üslubunu Meclis Başkanlığı kürsüsünden duyabileceğiz. Allah ona, millete hizmet etme yolunda güç versin” dedi

Davutoğlu ve Yıldız’ın hastaneden ayrılmasının ardından, Kahraman’ın sağlık durumu ile ilgili Güven Hastanesi’nden ilk resmi açıklama geldi.

‘Başarıyla tamamlandı’
Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kahraman’ın yapılan ileri tetkiklerinde hızlı ilerleyen ve yırtılma riski bulunan, ‘Inflamatuar Abdominal Aort Anevrizması’ teşhisi konularak ameliyata alınmıştır. Ameliyatta hastalıklı damar bölgesine damar grefti yerleştirilmiştir. Ameliyat başarıyla tamamlanmıştır. Takip ve tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir.”